the-prophet

The Prophet

Dov Elkabas staat o.a. bekend als DJ The Prophet en Godfather of Hardstyle. Deze naam heeft hij niet voor niets gekregen. Dov Elbabas is momenteel al 30 jaar actief als dj en was ooit onderdeel van het legendarische Thunderdome Dreamteam samen met DJ Dano, Buzz Fuzz en Gizmo. Daarnaast is hij oprichter en eigenaar van het label Scantraxx Recordz.

Dov Elkabas begon in 1983 met draaien in discotheken in Amsterdam waar hij zichzelf aanleerde hoe hij moest draaien en begon met experimenteren. In 1991 begon hij The Dreamteam. Deze groep speelde een belangrijke rol in het ontwikkelen van het toen nog onbekende genre hardcore en gabber. Ze hadden veel succes dankzij Thunderdome en hadden enkele hits zoals ’Dominatin’, ‘Big Boys Don’t Cry’ en ‘Allright Now Here We Go!’.

Na tien jaar van hardcore, was Elkabas op zoek naar iets nieuws. Dat vond hij toen hij een Hard House set draaide tijdens het Q-dance evenement Houseqlassics. Vanaf dat moment begon hij met het ontwikkelen en produceren van hardstyle muziek. DJ The Prophet blijft doorgaan met het uitbreiden van zijn muzikale nalatenschap door nieuwe muziek te maken. Ook met zijn podcast Louder, laat hij zien nog altijd de Godfather of Hardstyle te zijn.

Laatste
tracks

07-03-2019
Dutch Movement, The Prophet
17-01-2019
Alex Holmes, The Prophet
No Stopping Us!
06-12-2018
Sub Sonik, The Prophet
Listen To Your Heart
15-11-2018
The Prophet