The Swoosh Fever is real - Air Max Day 2018 001

The Swoosh Fever is real - Air Max Day 2019

birgit
Birgit Roobol - 26 maart 2019


De hardere stijlen zijn onlosmakelijk verbonden met een paar Nike Air Max. In de jaren '90 kwamen ze op, tegelijk met de gabberscene. Zo werd de schoen onderdeel van het gabber uniform. Maar ook de hardstyle scene heeft ze geadopteerd. Net als zovelen, gaan onze Hardstyle Reporters niet op stap zonder Air Max. Eén van onze reporters heeft zelfs zijn oude Air Max geofferd aan de swoosh-goden op Defqon.1. The Swoosh Fever is real. Dit is een ode aan onze Nikes, ter ere van #AirMaxDay19.Carmina: “Het is geen goed feest, als mijn Nikes er niet zijn geweest. Ik heb één keer andere schoenen aangehad, maar er miste wat. Het totaal plaatje klopte niet. Mijn outfit was niet compleet en het hakken ging minder lekker op de hoge bpm’s. Dus elk feestje gaan mijn vertrouwde Nikes weer aan. Zoals ze zeggen; een goed begin is het halve werk.”

Roy: “Ik vroeg me altijd af wat mensen toch zo mooi vinden aan Nike Air Max. Met van die lelijke plastic dingen in de zolen en een mega grote hockeystick op de zijkant. Tot ik de hardstyle wereld ingesleept werd. Vlak voor Defqon.1 Festival ging ik stad en land af, op zoek naar dat ene paar die ik het minst lelijk vond. De verkoper gaf mij een net uitgekomen paar aan en hier begon het. Ze waren degelijk, niet lomp of felgekleurd en hadden ook geen rare vorm. Gewoon grijs, met twee soorten stof.

Even later loop ik, op veel te krappe Nikes, de winkel uit omdat ‘een kleinere maat mooier blijft’. Ik vervloekte die dingen gelijk al. Twee keer liet ik ze een maat oprekken en ik heb ze vier weken moeten inlopen. Maar toch werd ik weer nieuwsgierig toen ik op Facebook een advertentie van een sneakerwebshop voorbij zag komen. Een legergroen paar, dit keer een maatje groter. En ze kwamen naast mijn eerste Nikes te staan, waarmee ik al op aardig wat festivals en feesten heb rondgestampt. Inmiddels heb ik het virus te pakken en kan ik mij niet meer voorstellen dat ik naar een festival ga zonder m’n Nikes.”

 


Thirsa:
“Mijn eerste twee paar Nike Air Max had ik een halve maat te klein gekocht. Ik vond ze aan het begin van de dag heerlijk lopen, maar aan het einde van de dag kon ik er nog nauwlijks op staan. Erg jammer want ik had ze in de mooiste kleuren combinatie gekocht. Daarna keek ik een keer op Zalando en zag ik zwart-witte Air Max met vijftig procent korting, in mijn goede maat! Beste aankoop ever. Dat paar heb ik naar al mijn feestjes aan en ze lopen heerlijk. Ik denk wel dat het binnenkort misschien wel eens tijd wordt voor een nieuw paar, maar ik kan er nog moeilijk afscheid van nemen…”

Eva: “Ik maakte altijd grapjes over de Nike Air Max schoenen van één van m’n beste vrienden. “Je lijkt wel een gabber!” Tot ik zelf een paar kocht en opslag verliefd was. Nu draag ik geen andere schoenen meer op feestjes en festivals.”

Birgit: “Ik zweer bij Nike. Ik heb ook andere soorten sneakers en schoenen, maar ik blijf iedere dag weer die Nikes uit de kast trekken. Van de 90's, 95's en de klassieke 1's. Ik heb zelfs een keer letterlijk de Air uit m’n Nikes gestampt, want de Air-unit was lek gegaan, haha. In ieder geval een goed excuus voor een nieuw paar. Op feesten draag ik bijna altijd mijn zwarte 90's, die ik daarna dan weer keurig schoonmaak. Mijn mooiste aanwinst? De Air Max 1 Leopard. Of mijn Premiums; wit leer, beige suede en gouden Jewel Swoosh. Ik kan niet kiezen.”

Wear your Nikes and start raving. Happy Air Max Day!