Clockartz: Review on 2018 001

Clockartz: Review on 2018

birgit
Birgit Roobol - 29 december 2018

Het einde van het jaar nadert. Tijd voor recaps, reviews en terugblikken op het afgelopen jaar. Samen met artiesten kijkt Hardstyle Report terug. Op hun successen, dromen, veranderende koers, nieuwe tracks, memorabele optredens en de belangrijkste momenten van hun carrière in 2018. Maar we blikken natuurlijk ook vooruit; wat heeft 2019 voor ze in petto en wat willen ze volgend jaar van hun bucketlist strepen? We trappen af met ons favoriete Italiaanse hardstyle duo! Dit is een Review on 2018 met Clockartz.

– Hey Konstantin en Sebastian, goed om jullie weer te zien! Vertel, hoe was jullie jaar?
“Waar moeten we beginnen? 2018 was een jaar vol met vette shows en vooral veel nieuwe Clockartz muziek. We begonnen het jaar met internationale boekingen: in Italië bij de legendarische discotheek Shock en samen met Gunz for Hire deden we een grote show in Zweden. Oh, en kort daarna releasden we onze Loudness Tool.

We hebben in 2018 veel muziek die we in 2017 voor het eerst hebben gedraaid, gereleased. Dus we hebben het afgelopen jaar ook veel tijd moeten steken in het maken van nieuwe muziek. Gelukkig mochten we die nieuwe muziek premieren op de allergrootste feesten. Zo draaiden we onze nieuwe track ‘Time to Rock’ op Reverze, en dit was dan ook meteen het tofste feestje van 2018! The crowd went crazy! Samen zingen, dansen, schreeuwen. Zieke lasershows, goede muziek, leuke meiden, wat wil je nog meer?

Ook onze set op de mainstage van QAPITAL was waanzinnig! Hier hebben we echt uit kunnen pakken met tracks als ‘Tatanka – Doomsday (The R3belz Remix)’ en ‘Tartarola – Who’s Calling’. Daarnaast hebben we hier onze laatst uitgebrachte track ‘INFINTIVM’ getest met een andere tweede climax, en niet te vergeten: het Loudness anthem als afsluiter gedraaid.

Clockartz: Review on 2018 002

In de festivalzomer hadden we een moordend schema. Op de agenda stonden veel internationale boekingen en door de reistijden verloren we veel kostbare studiotijd. Daarom zijn we naar Nederland verhuisd voor de drukke zomermaanden.

We stonden andere op Intents Festival en draaiden hier b2b met onze goede vriendin Deetox. Heel erg leuk! Ook was onze nieuwe track ‘Chord IV’ onderdeel van de eindshow van Intents Festival. Voor ons persoonlijk is dit een bijzondere track. We waren dan ook heel erg blij met de feedback en alle leuke berichtjes die we na Intents Festival kregen. More music in that kind of style incoming…

Ons eerste optreden op Ibiza volgde, net zoals Clockartz sets op Dreamfields, Decibel outdoor, Matrixx at the Park en Tomorrowland. Maar het absolute hoogtepunt was toch wel onze set in de BLUE op Defqon.1, misschien wel onze beste set ooit. Wat een geweldige sfeer! We begonnen de set met onze nieuwe track ‘Warhorn’, draaiden onze remix van ‘Bass Modulators – Oxygen’, een nieuwe edit van ‘Rockafella’ en voegden daar nog wat mooie klassiekers aan toe, zoals ‘Luna – Unlocked’ en ‘Ran-D – Living For The Moment’. Een set om nooit meer te vergeten!

Doordat we in Nederland woonden, hadden we wat meer tijd om de studio te duiken. Zo komt er onder andere een hele vette samenwerking met Deetox aan, die we begin 2019 releasen. (Voor de mensen die hebben opgelet: ja, die hebben we voor het eerst gedraaid in onze set op Shockerz!) Ook hebben we gewerkt aan onze live-act voor de Maassilo editie van Loudness. We hebben hier veel nieuwe muziek gedraaid en hebben de hele set uiteindelijk op Spotify gereleased. Zo kan iedereen ervan genieten!

Afgelopen weekend draaiden we onze laatste set van het jaar en nu hebben we wat vrije tijd met onze families, voordat de drukte in 2019 weer begint! Even bijkomen van dit bijzondere jaar.”

– Een bomvol jaar dus! Jullie benoemden het al even, maar 2018 was echt het jaar van nieuwe muziek, en dus ook voor Clockartz. Wat was muzikaal gezien jullie hoogtepunt van 2018?
Without a doubt: onze live-set op Loudness in november. We hebben zoveel nieuwe tracks gemaakt voor deze show, en die klinken toch behoorlijk anders dan de average raw tracks these days. Zelf zijn we er echt supertrots op, en gelukkig zijn we niet de enige, want de reacties hebben ons echt omver geblazen. We kregen zoveel toffe mailtjes en berichtjes!”

– Daarnaast hebben jullie Armin van Buuren ontmoet in zijn studio, samengewerkt met diverse muzikale pioniers en een nieuwe muziekdeal getekend met Cloud 9 en Q-dance. Hoe was dit?
“Armin is de meest down to earth guy die we ooit hebben ontmoet. Hij heeft onze track ‘Luma’ het afgelopen jaar vaak gedraaid in zijn sets. Echt een hele grote eer! Een paar maanden geleden konden we hem dan eindelijk ontmoeten en vertelde hij ook nog eens dat hij een grote Clockartz fan is. Voor ons, two simple guys from Italy, echt ongelofelijk!

Daarnaast hebben we inderdaad een nieuwe deal getekend met Cloud 9 en Q-dance. Ze steunen ons aan de creatieve kant en handelen de muziekbusiness op de achtergrond. Ze zijn een van de grootste spelers in de muziekindustrie en we zijn erg trots dat we de aankomende jaren mogen samenwerken. Toch weer een bevestiging dat je echt lekker bezig bent!”

– Jullie zijn samen met Malice de studio ingedoken en daar is ‘Dirty Italy’ uitgekomen. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen en hoe verliep dit?
“We hebben elkaar ontmoet op een festival en besloten al snel samen de studio in te duiken. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Italianen zijn een beetje chaotisch om mee te werken. Maar misschien heeft dat de samenwerking juist een speciaal tintje gegeven.”

– Was het moeilijk om jullie sounds te matchen?
“Het scheelt dat een aantal van onze tracks ook vrij hard zijn, dus het was geen probleem om die samenwerking te laten slagen. We probeerden ‘Dirty Italy’ hard maar toegankelijk te maken en dit is wat ons betreft heel goed gelukt!”

Clockartz: Review on 2018 003

– Daarnaast hebben jullie een mix gemaakt van de bekende Bass Modulators track ‘Oxygen’, hoe was dat? En hoe kwam deze remix tot stand?
Een paar weken voor Defqon.1 belden we Rick van Bass Modulators en vroegen we hem of we ‘Imagine’ konden remixen. We vinden deze track geweldig, en dachten hier een mooie Clockartz twist aan toe te kunnen voegen. De track vonden ze helaas nog iets te nieuw, maar daar kwam misschien nog wel een mooier voorstel voor in de plaats: de jongens stelden voor om ‘Oxygen’ te remixen.

We waren gevleid, omdat het een van de grootste euforische hits van de afgelopen jaren is. Ook is het onze favoriete Bass Modulators track! We zijn meteen de studio ingedoken om wat dingen uit te proberen. We zijn uiteindelijk heel erg tevreden met het resultaat. De track heeft een echte party sfeer, maar blijft respectvol naar het origineel. En hoe cool is het, dat de track op hun nieuwe album staat?!

– Naast veel toffe samenwerkingen met collega-artiesten, hebben jullie ook een hele toffe samenwerking met b2s achter de rug. Samen met Chris One hebben jullie de Loudness OST gemaakt! Hoe was dit voor jullie? En gaan jullie deze samenwerking doorzetten in 2019?
“De Loudness OST maken was heel veel werk. We wilden namelijk echt een oldschool plaat creëren met dat donkere, harde gevoel. Tegenwoordig is dat een flinke uitdaging, omdat je geen track wil maken die te langzaam is, met lange pauzes, build-ups en drops. Samen met Martin (Chris One) probeerden we ‘oldschool’ met ‘catchy’ en ‘modern’ te mixen. Na maanden keihard werken, maakten we hem eindelijk af en draaiden we de track voor het eerst tijdens Loudness in Het Klokgebouw. En sindsdien blijft het dak eraf gaan, als we deze plaat draaien. Heel vet!

Voor Loudness 2019 of verdere samenwerkingen met b2s hebben we nog geen plannen, maar een nieuwe track met Chris One komt er zeker!”

– Jullie hebben de afgelopen zomer op grote podia gestaan. De eerste keer in de BLUE en op Tomorrowland. Hoe was dat?
“Allemaal te gekke ervaringen! Tomorrowland en Defqon.1 Festival zijn de beste festivals ter wereld. Beide festivals hebben geweldige stages en er wordt zo veel aandacht aan de designs en details besteed. Mensen wachten het hele jaar op zo’n weekend en de energie en passie die dan vrijkomt, is de reden dat wij dj’s zijn.”

Clockartz: Review on 2018 004

– Jullie hebben in de zomer drie maanden in Nederland gewoond voor optredens, hoe vonden jullie dit? En zouden jullie ooit permanent in Nederland willen wonen?
Yeah, sorry. Misschien brachten we een beetje te veel zon en hitte mee vanuit Italië. We hadden onze studio op de bovenste verdieping en het was echt vreselijk heet. Soms zelfs bijna onmogelijk om te werken! Toch werkten we in onze weken in Nederland veel aan muziek, gingen we veel fietsen en bezochten we wat collega’s en vrienden. In de weekenden waren we vaak weg voor shows.

Het leven in Nederland was heel fijn, maar we misten het lekkere Italiaanse eten en de wijn. We zouden hier best wat jaartjes kunnen wonen, maar we kunnen Italië nooit voor altijd verlaten. Het leven is hier te goed.”

– Jullie hebben al heel veel hoogtepunten benoemd, maar wat is jullie grootste succes van 2018?
“Het draaien op de BLUE stage van Defqon.1 Festival, de droom van iedere hardstyle dj. Dit stond absoluut op onze bucketlist en na jaren hard werken, kwam onze droom eindelijk uit. Het was een ongelofelijke mijlpaal voor onze carrière en sets zoals deze, motiveren ons om goede hardstyle te blijven maken. We willen daar zeker nog een keer draaien! Of twee, of drie, of tien keer…”

– Wat staat er voor 2019 op jullie bucketlist?
“Telt nog een keer draaien op Defqon.1 in de BLUE? Want dat staat er absoluut weer op! Volgend jaar willen we vooral weer zulke toffe dingen als het afgelopen jaar doen. We willen Clockartz naar het volgende level tillen, en nog meer focussen op nieuwe muziek.” 

– Wat willen jullie beter doen in 2019?
“Je kunt het altijd beter doen, maar we zijn echt lekker bezig, dus willen dit aankomend jaar voortzetten door alles wat we hebben, te geven!”

“Mensen wachten het hele jaar op zo’n weekend en de energie en passie die dan vrijkomt, is de reden dat wij dj’s zijn.”


– Wat kunnen we van Clockartz verwachten in het nieuwe jaar?
“Begin 2019 releasen we wat nieuwe tracks van de Loudness live-set en komt ook de collab met Deetox eraan. Daarnaast brengen we onze nieuwe track ‘Party Don’t Stop’ uit en komt er een samenwerking met de legendarische Zatox aan.

We zijn ook nog veel nieuwe muziek aan het schrijven. We weten nog niet precies hoe dit gaat uitpakken, maar verwacht emotionele hardstyle tracks waar je thuis naar kunt luisteren, maar ook op een feest. Genoeg op de agenda dus!”

– Hoe gaan jullie oud en nieuw vieren?
“In Italië met vrienden. Eating good italian food, then eat, and later, ah yeah, eat.

– En last, but not least: hebben jullie nog goede voornemens voor 2019?
“We hebben geen goede voornemens voor 2019, maar we hebben nog wel een verrassing voor alle Hardstyle Reporters! Dankjewel voor het geloven in ons! Als een bedankje geven we jullie de Clockartz remix van ‘Zanzalabs – Control The Mind’ gratis weg! Hope you like it!”

Konstantin en Sebastian, grazie mille! Geniet van jullie oud en nieuw in Italië en tot volgend jaar!


Wil jij met nog meer dj’s terugblikken op het afgelopen jaar? Houd Hardstyle Report dan in de gaten. Iedere dag vind je een nieuwe ‘Review on 2018’ met een nieuwe artiest.