Collabs om van te dromen - welke dj’s zie jij het

Collabs om van te dromen - welke dj’s zie jij het liefst samenwerken?

birgit
Birgit Roobol - 24 november 2017

Een goede collab tussen dj’s is bijna zoals wanneer de planeten op één lijn staan. Bijna magisch. Iedere artiest heeft zijn eigen sound en koers. Maar in een goede samenwerking kunnen ze volledig uit hun comfortzone stappen, ultiem experimenteren met nieuwe geluiden en creatieve ideeën en hun sounds volledig laten samensmelten in één vette plaat. Is er iets mooiers dan dat?

Dj’s en producers gebruiken samenwerkingen al jaren als manier om hun geluid te ontwikkelen. En er zijn al héél veel bijzondere collabs langs gekomen. Welke collabs wij fantastisch vinden, welke er aan zitten te komen of we juist nog héél graag willen zien? Read all about it.

Collabs om van te dromen - welke dj’s zie jij het

Project One

Laten we meteen goed beginnen. Met de meest succesvolle hardstyle collab allertijden. Project One, oftewel de samenwerking tussen Wildstylez en Headhunterz, staat niet alleen voor fantastische platen, een buitengewoon goede vriendschap tussen de twee heren, maar ook voor prachtige herinneringen. Een soort heimelijk gevoel naar vroeger. De gloriedagen van hardstyle.

In 2008 werkten de twee hardstyle legendes in het diepste geheim aan een album. Wildy en Heady waren in deze tijd veel samen in de Scantraxx studio en zijn zo op het idee voor een samenwerking gekomen. Niet wetende wat ze teweeg zouden brengen in de scene. Door velen is het Project One album bekroond tot hét beste hardstyle album ooit, met tracks als Life Beyond Earth, The Art of Creation, The Story Unfolds en Fantasy or Reality.

Dat oude liefde niet roest, blijkt uit het optreden van Project One op Qlimax 2016. Eén van de vetste live-optreden ooit. Maar ook hun nieuwste EP werd met open armen ontvangen. Waar je deze nummers ook hoort, of het nou in de bus is, of op een héél vet feest. Project One is one to stay.

Collabs om van te dromen - welke dj’s zie jij het

Phuture Noize & Sub Zero Project

Sub Zero Noise. Of Phuture Project. Of hoe je het ook moet noemen. Heren, luisteren jullie even mee? Want wat er uit deze samenwerking zou komen is ongetwijfeld pure porno voor je oren. Sub Zero Project en Phuture Noize hebben zichzelf de afgelopen jaren keihard bewezen en hun plek op de grootste podia (denk aan Qlimax 2017) van de wereld dik verdiend. Alledrie nog zó jong, maar al lang geen jong talent meer te noemen. Zij zijn de toekomst van hardstyle.

Omdat ze beiden heel erg een eigen stijl en sound hebben, ben ik heel erg benieuwd hoe ze elkaar zouden beïnvloeden en wat daaruit zou komen. Sub Zero Project heeft de scene binnen no-time veranderd met hun eigen geluid en heerlijke psytrance kicks en Phuture Noize is één van de meest innovatieve dj uit de hardstyle scene, met een krachtige, verhalende maar bovenal eigen sound die ons iedere keer weer blijft boeien.

Allebei hebben ze al hele vette collabs op hun naam staan. Denk aan de Phuture Noize collab met Ran-D: Suicidal Superstar en natuurlijk de Sub Zero Project samenwerking met Headhunterz: This Is Our Church, waarop we allemaal écht niet kunnen wachten tot hij eindelijk uitkomt. In beide collabs blijven de mannen dichtbij zichzelf, maar zijn ook zéker niet bang om te experimenteren. En zeg nou zelf, hier kunnen toch alleen maar legendarische dingen uit komen?

Welke dj’s zie jij het liefst samenwerken?