Collabs om van te dromen #2 - Welke dj’s zie jij h

Collabs om van te dromen #2 - Welke dj’s zie jij het liefst samenwerken?

mitchell
Mitchell van Eenige - 4 december 2017

Collabs om van te dromen. Een samenwerking, waarbij de invloeden van beide artiesten samenkomen tot een heerlijke harmonie. De heerlijke kicks van de één, de geweldige melodielijn van de ander. De tijd lijkt even stil te staan en je krijgt letterlijk overal kippenvel. Het beste van twee artiesten, gevangen in een plaat.

In het tweede deel van deze reeks vertellen we jullie alles over onze favoriete collabs. Welke bijzondere combinaties zijn er nog te maken? Welke collabs vinden wij fantastisch, welke zitten er aan te komen of zouden we juist nog héél graag willen zien? Check it out.

Collabs om van te dromen #2 - Welke dj’s zie jij h

Delete en Deetox

Delete en Deetox kwamen met elkaar in aanraking door het platenlabel Theracords. Beide artiesten brachten hun tracks uit onder dit platenlabel van dj Thera. Dat het meteen goed boterde tussen de Australiër en de Groningse, was snel duidelijk. De chemie spatte van onze telefoonschermpjes. In 2014 brachten ze samen met MC Livid Do or Die. In 2015 brachten ze nog een plaat uit: Fatal. Een gouden combinatie was geboren.

Maar dan, Qlimax 2015. Deetox draait daar tijdens haar set voor het eerst mijn nummer één hardstyle track: Alone. De vocals uit het origineel van Linkin Park zweven door het grote GelreDome. Omdat ik het origineel heel erg goed vind, kon ik het bijna niet geloven. Wát een vette plaat. Om me heen zag ik alleen maar mensen met hun armen in de lucht keihard meezingen. Kippenvel.

Nog iedere keer als deze track wordt gedraaid door Delete, Deetox of beiden, bekruipt mij hetzelfde gevoel weer.  En ik ben blijkbaar niet de enige, want Alone is op plaats 26 geëindigd in de Q-dance top-100 in 2016. Na deze geweldige collab hebben deze twee producers nóg een collab gemaakt, genaamd Unstoppable, die niet lang meer op zich laat wachten. Maar of het gigantische succes van Alone te evenaren is?

Collabs om van te dromen #2 - Welke dj’s zie jij h

Rebelion en N-Vitral – YES, PLEASE!

Hell yeah! Bij alleen al het lezen van die twee namen naast elkaar, worden we al enthousiast. Wat een geweld zou deze samenwerking met zich meebrengen. Rebelion is al zo’n kleine twee jaar niet meer weg te denken uit de hardstyle scene. Met hun vrolijke, maar snoeiharde sound, hebben ze de harten van vele raw liefhebbers veroverd. Zo hebben ze keihard meegewerkt aan het Gearbox succes en een flinke voetafdruk achtergelaten in de scene. Hate them or love them, maar respect voor hun snelle uprising binnen de scene. 

N-Vitral is al sinds 2002 bezig met het maken van muziek. Sinds 2014 draait hij op de grootste feesten en kan niemand meer om hem heen. Ook niet in de hardstyle scene. Dit jaar heeft hij zelfs QAPITAL en Qlimax mogen afsluiten! Hiermee slaat hij een brug tussen hardcore en hardstyle. Met zijn industriële, duistere en harde beats, kick drums en veel vette invloeden uit andere stijlen, laat hij niets meer heel.

Rebelion en N-Vitral in de mix. Wow. Omdat Rebelion hardstyle weet op te schroeven naar een compleet ander niveau, is een collab met de Rotterdamse hardcore dj zéker geen slecht idee. Beide dj’s laten zich graag beïnvloeden door andere stijlen. Denk aan de rauwe, harde hardstyle beats en screeches gecombineerd met een duistere, industriële N-Vitral screech. Of de beats van N-Vitral met de melodieën en screeches van Rebelion. No sound system will be safe with this! Heren, laat dit een bron van inspiratie zijn. Het publiek wacht op jullie vernietigende samenwerking.

Welke dj’s zie jij het liefst samenwerken?