Da Syndrome takes over 001

Da Syndrome takes over

birgit
Birgit Roobol - 10 januari 2018

Genoeg geluld. We laten de artiesten aan het woord. In deze nieuwe reeks nemen de vetste dj’s, producers, en mc’s uit de scene onze Spotify playlist over. Tracks die heel belangrijk zijn (geweest) in hun carrière, nummers die ze inspireren, ontroeren, omdat ze er mooie herinneringen aan hebben. Nieuwe of juist oude platen, of gewoon omdat ze heel vet zijn. Zij zijn de baas.

Da Syndrome takes over

Zeg je Scantraxx Recordz, zeg je automatisch ook MC Da Syndrome. Hij is de meest energieke MC uit de scene en thuis op de grootste hardstyle-feesten. Hij gaat al meer dan tien jaar mee. Niet alleen op het podium is Wouter Koops een gezellige gangmaker, maar ook in zijn dagelijks leven, waaruit we af en toe een kijkje mogen nemen met zijn ADHD TV-vlogs. Hij is ijverig, hyperactief, knettergek en mega-spontaan. Een verschijning die nooit minder dan honderd procent geeft, het publiek helemaal meeneemt en écht iets toevoegt aan een feest.

“Mijn liefde voor hardstyle gaat ver terug. We praten hier over de beginjaren van 2000, net na de hardhouse en hardtrance. Bovenaan mijn Spotify take over kun je zien dat ik tracks uit deze tijd heb toegevoegd. (Vanwege het ontbreken van de originele Motherf*ck op Spotify, is het de DJ Zany Edit geworden. Maar luister het origineel zeker hier.) Tracks die mij kippenvel geven tijdens een optreden. Of die een positieve herinnering hebben achtergelaten.

Hardstyle is in de loop der jaren snel geëvolueerd. Het werd melodieuzer, de zogenaamde reversed bass viel weg en het begon al snel veel moderner te klinken. Je ziet tracks als Frontliner met ‘Spacer’ en Max Enforcer met ‘Gold’, platen waarbij de interactie met het publiek van hoog niveau is. Het zijn euforische tracks, die mij keer op keer een fijn gevoel geven en waar ik een enorme boost van krijg als ik hierbij mijn ding mag doen op het podium, als MC naast de dj. Platen als ‘Back Home’ en ‘Broken’ kunnen zelfs letterlijk mijn hart raken; een emotioneel doch energiek moment.

Maar met die euforische klank, is die evolutie nog niet klaar. De hardstyle-wereld krijgt een aftakking; de raw. Aan het eind van mijn lijst een aantal rauwe tracks waaraan ik fijne herinneringen heb, nummers die het publiek uit volle borst meeschreeuwen en zingen. Heerlijk.”