Da Tweekaz fans vertellen: "Ik ben fan ge

Da Tweekaz fans vertellen: "Ik ben fan geworden omdat ze hun eigen draai geven aan hardstyle"

birgit
Birgit Roobol - 24 januari 2019

Hate them or love them, maar om deze Noorse hardstyle dj’s kun je niet heen. Je kunt ze kennen van hun Disney bootlegs en feestnummers zoals ‘Jägermeister’ en ‘Wodka’. Op zaterdag 26 januari zetten ze, in samenwerking met Q-dance, de AFAS Live op z’n kop met hun eigen X-Qlusive.

Da Tweekaz hebben een unieke sound, een carrière vol highlights en een enorme achterban. Toch hebben ze de laatste tijd best veel kritiek gekregen. In reacties op social media wordt de muziek van Da Tweekaz afgeschilderd als “Commerciële kutherrie” en “Baby hardstyle voor buitenlanders”. Ook de keuze van Q-dance om het duo twee keer op Qlimax te boeken en ze zelfs een eigen X-Qlusive te geven, werd door veel hardstyle liefhebbers niet echt gewaardeerd.

Toch heeft, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, Da Tweekaz ook een grote Nederlandse en Vlaamse achterban. Fans die juist heel enthousiast zijn over X-Qlusive Da Tweekaz en dit duo al jaren volgen. Wij spraken een aantal fans en vroegen ze naar hun liefde voor Da Tweekaz.  

Kiri Vaessen

🐥Fan sinds: 2013
🎵 Favoriete track: Forever

Kiri kwam ongeveer zes jaar geleden in aanraking met hardstyle en Da Tweekaz was een van de eerste artiesten waar ze naar luisterde. Ze werd spontaan verliefd op de vrolijke melodieën en de humor van het duo. “Ik ben fan geworden omdat ze hun eigen draai geven aan de muziek en er keihard voor gaan om er een leuk feestje van te maken!”

Da Tweekaz fans vertellen: "Ik ben fan ge

Als Da Tweekaz op de line-up staan, is Kiri erbij. Maar de Defqon.1 meeting op 2018 staat haar nog goed bij. “Zo heb ik echt een beter beeld gekregen van Kenth en Marcus. Ze zijn erg aardig en nemen echt de tijd voor je. Voor foto’s én voor vragen.”

Toen ze hoorde dat ze een eigen X-Qlusive kregen, was ze dan ook superblij. “Het wordt een supervet feest met een toffe line-up. Ze zitten al zolang in het vak, werken altijd hard en blijven altijd hun best doen. Het is hoogtijd dat ze een keer in de grote schijnwerpers komen te staan. En dat verdienen ze ook!”

Systse Pakkert

🐥Fan sinds: 2011
🎵 Favoriete track: D.W.X. ft. Coone

Sytse kwam met Da Tweekaz in aanraking door een vriend van hem, die hem ‘The Best of Hardstyle 2011’ liet horen. Een van die nummers is ‘The Groove’, een track van Da Tweekaz. Fan was hij eigenlijk meteen. “De energie in de tracks, de perfect afgewerkte melodieën en de kicks die perfect hand in hand gaan met de melodie. Dat past perfect bij wat ik vet vind.”

Zijn favoriete track van dit moment is de ‘Long Way Down Remix’ maar zijn all-time favorite blijft D.W.X. met Coone. Bijzondere herinneringen heeft hij aan de set op Defqon.1 2016, toen ze op The Gathering stonden. “Een heel vet begin van het weekend! De hele zaal stond te springen.”

Disney hardstyle is voor hem een yay, alhoewel hij ook vindt dat ze het niet moeten overdrijven. “Ik vind ‘Moana’ en ‘Frozen’ heel erg vet, maar ‘The Lion King’ bijvoorbeeld weer iets minder.” Ook begrijpt hij dat mensen het ‘te kinderachtig’ vinden voor hardstyle, maar zelf vindt hij het juist tof dat hardstyle zoveel mogelijkheden biedt. “Ik denk dat dit de scene juist uniek maakt, er zit voor iedereen iets tussen.” Hij vindt de kritiek dan ook niet vervelend, maar hij vindt het wel belachelijk dat mensen op social media ze helemaal belachelijk maken, alleen omdat ze het zelf niet vet vinden. “Elke producer werkt hard om iets te maken wat ze zelf vet vinden. Je moet elkaar in z’n waarde laten.”

Over X-Qlusive Da Tweekaz kan Sytse kort zijn. “Ze gaan al heel lang mee, ze hebben zoveel bereikt en maken kwalitatief gezien hele sterke tracks. Ik hoop echt dat ze aanstaande zaterdag goed laten zien wat ze allemaal bereikt hebben, want veel mensen kennen alleen de nieuwe shit. Ook de oude tracks zijn heel erg vet!”

Gina Gomez

🐥Fan sinds: 2012
🎵 Favoriete track: Bad Habits

Gina is regelmatig aan het browsen op YouTube en kwam op een dag ‘Bad Habits’ tegen. Ze vond de tekst zo leuk, dat ze meer over Da Tweekaz ging op zoeken. Van hun energie tot hun zonnebrillen, ze was meteen weg van het duo. “Ik werd er helemaal vrolijk van en was echt meteen verkocht.”

Heeft Gina een off-day? Dan kan de muziek van Da Tweekaz haar opvrolijken. Maar naast de muziek, vindt Gina de mannen achter Da Tweekaz ook fantastisch. “Hun gevoel voor humor is top en ze zijn zo aardig, ze maken altijd tijd vrij voor hun fans.”  Zo heeft Gina ze een keer ontmoet op Decibel outdoor 2015. Ze had armbandjes gemaakt met hun namen erop en rubbereendjes eraan. Ze stond helemaal vooraan en wilde de armbandjes gooien, alleen dat ging mis. “Uiteindelijk heeft de mc ze tussen de speakers vandaan gevist en de armbandjes aan Kenth en Marcus gegeven. Na hun set kwamen ze naar voren om me te bedanken en hebben we nog een foto gemaakt!”  

Da Tweekaz fans vertellen: "Ik ben fan ge

Het beeld heerst dat voornamelijk ‘buitenlanders’ (niet uit Nederland en België) fan zijn van Da Tweekaz, en dat kan Gina wel beamen. “Ik heb een hele hoop buitenlandse vrienden, vooral Amerikanen. Zij zijn wat uitbundiger en Nederlanders wat meer ingetogen. Die ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!’-mentaliteit. En Da Tweekaz zijn zeker wel een beetje gek!”  

Waarom Gina vindt dat ze een eigen X-Qlusive verdienen? “Ze hebben keihard voor deze X-Qlusive gewerkt. En ze hebben het verdiend! Ze zijn bekend, geliefd, ze maken goede muziek en kunnen naast gekke tracks, ook hele mooie liedjes maken. Er komen zoveel fans en zoveel Tweeka-family, het kan niet anders dan een geweldige nacht worden!”


Scoor nu je tickets voor XQ Da Tweekaz! Verwacht vodka, tequila, Jägermeister, badeentjes, kilo’s confetti, Tweekafriends & family en een flink arsenaal aan (te) gekke tracks en gekleurde lasers.

  • Koop je tickets hier.
  • Blijf je liever slapen? Bestel dan je Travel Packages hier.
  • Bekijk de line-up hier