De mooiste euforische platen #4 001

De mooiste euforische platen #4

carmina
Carmina Wassink - 20 november 2017

Alhoewel er binnen de hardstyle scene af en toe wat verdeeldheid heerst, maken wij geen enkel onderscheid en hebben we geen voorkeur. Raw is heerlijk om op te rammen en op euforische hardstyle kun je je compleet laten meevoeren op een prachtige melodielijn, keihard meezingen met diepgaande lyrics en echt de emotie in de muziek voelen. Kippenvel dankzij dat ene nummer, op die prachtige festivaldag met al je vrienden. Met de tekst die gaat over hoe jij in het leven staat, wat hardstyle betekent, maar bovenal wat het voor jou betekent. 

Onderschat niet de kracht van goede lyrics. Als je op een feestje staat en mensen kunnen van voor tot achter jouw plaat meeschreeuwen, dan heb je iets goeds gedaan. Dat is niet omdat de tekst zo makkelijk te onthouden is, maar omdat het mensen raakt. Het omschrijft iets wat ze hebben meegemaakt. Het komt binnen. Een gevalletje van de lyrics… die moet je niet horuh, die moet je voeluh! Klaar voor meeslepende melodieën, vrolijke vibes en bekende meezingers? Here we go!

Noisecontrollers – Down Down

Nadat Arjen Terpstra wegging bij Noisecontrollers, kwam Bas Oskam in 2014 voor het eerst met een soloalbum onder die naam. Voor de hardstyle liefhebbers was dit een legendarisch album. ‘Down Down’ was één van die heerlijke platen die echt bewijst wat voor goede producer hij is.Vanaf de eerste seconde wordt je meegenomen in de melodie. Zo’n moment waarop je je vrienden aankijkt en weet dat je de komende nacht intens kunt gaan genieten. Wauw, dit is gewoon hoe hardstyle moet zijn!

Wildstylez ft E-life & Noah – One

De opbouwende melodie en de liefdevolle songtekst brengt je in een soort zevende hemel. Echt even helemaal weg van alles en iedereen. De tekst gaat over het vinden van ware liefde en hem of haar nooit meer los laten. In muziek is mijn ware al gevonden en dat is hardstyle. De liefde voor deze muziek verdwijnt nooit meer.

JDX ft. Sarah Maria – Live the moment

Dit is toch gewoon prachtig?! Voor deze productie kun je alleen maar een diepe buiging maken. Als ik Oprah Winfrey was, ging het zo: en jij krijgt dit nummer, en jij, en jij, en jij! Waarom? Iedereen verdient het om dit nummer te kennen. De tekst beschrijft zo mooi waarom het heerlijk is om naar deze muziek te luisteren en al die feestjes te bezoeken. Even tijd voor jezelf, alle vrijheid en leven in het hier en het nu. Live the moment!

Sound Rush – Magical Euphoria

”In this space we are allowed to be free
We can come alive for our senses
Release us and we can be liberated from all that has passed before
This magical feeling we call Euphoria.”

Langzaam voel ik een glimlach op mijn gezicht verschijnen en tintelingen die door heel mijn lichaam gaan, als de decibels van dit nummer mijn oren bereiken. Telkens is het weer raak. Ik geniet zo van het gevoel van vrijheid en geluk wat dit nummer geeft. Het bevat precies de aspecten van het ultieme euforische gevoel. En ik kan je vertellen; dat voelt héérlijk! Zoals de tekst al zegt: “This magical feeling we call Euphoria!”

Lees ook Euforische Platen #1, #2 en #3