De VVD: het feestcomité? 001

De VVD: het feestcomité?

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 17 maart 2017

Nederland heeft gesproken. De VVD is opnieuw de grootste partij van ons land geworden. Maar wat betekent dit nu eigenlijk precies voor partyanimals like us? Een kleine uiteenzetting voor festivalminded Nederland.

Bij de VVD staat cultuur hoog in het vaandel. Zij zijn trots op Nederlanders die ons kikkerlandje wereldwijd op de kaart zetten. Armin van Buuren wordt hierbij in één adem genoemd met grote namen als Rembrandt van Rijn en Rem Koolhaas. Kat in het bakkie voor de festivalzomer lijkt het! Of onze hardstyle dj’s op dezelfde steun kunnen rekenen blijft echter nog even onduidelijk.

Over de eigen inmenging zijn ze in ieder geval een stuk duidelijker. “Het is van belang dat de overheid zich zo neutraal mogelijk opstelt ten opzichte van cultuur en de inwoners ruimte geeft om te bepalen wat wel en niet een kans verdient.” Geeft de danceliefhebber hierbij uiteindelijk de doorslag? Of de ‘achter-de-geraniums-zittende-klaagzang’ – waarvan de geraniums spontaan gaan hangen bij het woord ‘hardstyle’ (of doen ze dat al?) en die iedere beat wegzet als notoire onruststoker ten tijde van de welverdiende rust. Dat blijft vooralsnog nog even de vraag.

Het drugsbeleid dan maar. Volgens de VVD zijn mensen vooral zelf verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid en zou de overheid ook niet alles wat slecht is voor mensen maar moeten verbieden. De meerderheid van de festivalgangers zal dit zonder meer toejuichen. Beelden waarin zij onder de goedkeurende blik van ons ‘Markie’ op het volgende festival heerlijk in het gras liggen te spacen doemen op… helaas! Zo’n vaart zal het niet lopen. Harddrugs blijft natuurlijk uit den boze. Wel zijn ze tot de conclusie gekomen dat het huidige softdrugsbeleid op z’n zachts gezegd vreemd is. Een conclusie die eenieder zonder dat universiteitspapiertje inmiddels ook wel heeft weten te maken. Maar eerlijk is eerlijk: we zijn benieuwd naar het vervolg.

De VVD: het feestcomité? 002

Maar ja, Nederland zou Nederland niet zijn als we het niet enigszins oneens zouden zijn. Onze stem is versnipperd. Behoorlijk versnipperd. Maar liefst dertien partijen (en ja, dat is historisch hoog) strijken met de zetel-eer. Aan de coalitiepuzzel dan maar. Een samenwerking met de tweede grootste partij de PVV heeft onze Mark bij voorbaat al afgeschreven. Daarbij richt Geert zich vooral op het vreemdelingenbeleid. Vreemdelingen op het festivalterrein zijn vooralsnog aan zijn ogen voorbijgeschoten. D66 daarentegen ziet de stijgende bezoekersaantallen op festivals als een positief gegeven.

So far so good, maar samen zijn deze twee er nog niet. Het CDA erbij – wat de boel in Festivalland overigens niet makkelijker maakt – en nog is er van een meerderheid geen sprake. Daar waar GroenLinks de boel dan toch weer te ver naar links trekt, komen good old SGP en CU al snel weer om de hoek kijken. En dáár gaat onze goede hoop. House als de duivel himself. Kinderen die zich onder toeziend oog van Satan volledig overgeven aan duivelse muziek én drank en drugs – en drank en drugs.

Brrr! Tot zover de politiek. Wij haken maar wat te graag weer af. Terug naar de dagelijkse gang van zaken. Wij gaan verder met what we do best. Making fun, love and peace – and dance, dance, dance, like there’s no tomorrow!

Ps: Hopelijk heeft u allen bij het lezen van dit betoog wel uw spacebril opgezet. Onze politieke kennis reikt iets minder ver dan onze feestkennis. Een gevalletje van ken uw eigen tekortkomingen.