Genesis: Return to the classics met The Pitcher &a

Genesis: Return to the classics met The Pitcher & Slim Shore

birgit
Birgit Roobol - 14 september 2018

Op zaterdag 15 september draaien de wijzers van het Klokgebouw terug. Een tijdreis door het hardstyle tijdperk, through an evolution of style. Samen met b2s, legendarische dj’s en liefhebbers van early hardstyle en de classics, gaan we terug naar de oorsprong van de muziek die ons zo dierbaar is. Dit is de allereerste editie van Genesis.

Genesis is het eerste daytime festival van b2s. Van 13.00 tot 23.00 uur kun je in het Klokgebouw je volledig laten gaan op die nostalgische klassiekers, de bonzende reverse bass en betoverende melodieën. Like it’s 2006 again.

De dag is verdeeld in drie tijdperken over drie area’s: The Beginning (Early Hardstyle: 2001-2006), The Rise (Hardstyle Classics: 2006-2012) en The Evolution (Raw Classics: 2009-2013). In de Hardstyle Classics area, draaien The Pitcher & Slim Shore van 15.30 tot 16.30 uur. Twee artiesten die er misschien nog niet in den beginne bij waren, maar wel voor altijd hun hart hebben verloren aan die heerlijke klassiekers. We spraken het duo kort over Genesis en hun favoriete classics.

– When we say Hardstyle Classics, you say The Pitcher & Slim Shore. Natuurlijk zijn jullie er op de eerste editie van Genesis bij. Wat is jullie favoriete hardstyle classic allertijden? En wat maakt dit jullie favoriete track?

The Pitcher: “Oef. Oké, hier moeten we even over nadenken.”
Slim Shore: *diepe zucht*
The Pitcher: “Ik denk toch onze collab: ‘This Is Who We Are’.
Slim Shore: “Eens, de tekst beschrijft precies wat hardstyle voor ons betekent. It still does the right job on every set.

– De eerste hardstyle track die je ooit hoorde, kun je ‘m nog herinneren? En wat vond je daarvan?

Slim Shore: “Mijn eerste festival ooit was Frequence Outdoor. Showtek draaide daar ‘Save The Day’ en het gaf me precies die energie, om er jaren later nog steeds verliefd op te zijn. Wat een plaat!”
The Pitcher: “De eerste track die ik me kan herinneren? ‘Donkey Rollers – Motherf*ck’. Het trok meteen mijn aandacht, en de vibe van die plaat maakte me voor altijd een hardstyle liefhebber. En natuurlijk ga je deze terughoren in onze set op Genesis.”

– Vet! Welke ingrediënten van de hardstyle classics mogen nog meer niet ontbreken op 15 september?

The Pitcher: “De hardstyle helden! Mensen die nog steeds de juiste liefde voor onze muziek hebben. Zowel in het publiek, als op de decks.”
Slim Shore: “En natuurlijk die legendarische reverse bass, massive build-ups, pitched kicks en gimmicky one-liners.This is who we are!” Tot in het Klokgebouw!”

Bekijk hier de Genesis livestream van The Pitcher & Slim Shore: