Get Into the Vortex met D-Termination en Titan 001

Get Into the Vortex met D-Termination en Titan

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 9 november 2017

Heimwee naar een tijdperk waar echt de muziek centraal staat? Niet te veel gedoe, gewoon een avondje meegesleept worden early, freestyle, RAW, hardstyle en hardcore? Het is tijd voor een nieuw concept: Into The Vortex. Legends en jong talent uit het brede spectrum van de verschillende hardere stijlen komen samen in Hoogeveen, in een nacht vol madness.

Into the Vortex wil niet alleen hun spots richten op de oude garde, maar ook op vers, jong talent dat klaar is om de hardstyle scene te veroveren. Eerder dit jaar organiseerde Into the Vortex een dj-contest. Wij spraken de winnaars van de contest samen met hun grote voorbeeld: Titan. Samen staan ze op 25 november op de line-up van Into The Vortex. We spraken ze over hun carrières – want hoe begin je nou als dj, valkuilen, bucketlist en natuurlijk Into the Vortex.

Get Into the Vortex met D-Termination en Titan 002

Hi guys! Leuk dat jullie er zijn. En allereerst: D-Termination, gefeliciteerd met jullie overwinning! Vertel, hoe is dit allemaal tot stand gekomen?
Michael: “Wij zijn Michael van Breukelen en Davey Huigevoort. Samen draaien we onder de naam D-Termination. Dit is ruim drie jaar geleden tot stand gekomen. Eigenlijk best een grappig verhaal. Ik zou op wintersport gaan, maar kort daarvoor brak ik mijn enkel. Dus kocht ik van het geld wat voor de vakantie bestemd was, een PS4. Ook Davey zat dezelfde periode thuis door een blessure. We zijn met elkaar in contact gekomen doordat we hetzelfde spelletje speelden. Zo raakten we steeds meer in gesprek. Maar Davey woont in Vught en ik in Zwolle, dus even op de koffie was niet echt een optie. Nadat we beide hersteld waren, zijn we een dag samen weggegaan. Een vriendschap was geboren. Maar ook onze passies voor hardstyle en dromen kwamen op deze manier samen.

Ik heb vroeger altijd al de droom gehad om op een podium te staan en mensen te kunnen laten genieten van de muziek die ik maak. In diezelfde tijd begon ik ook in plaatselijke discotheken te draaien. Na enige tijd droomde ik steeds groter en besloot ik Davey hier in mee te nemen. Een goede keus, want hij was meteen enthousiast. Davey is zo ontzettend gepassioneerd en heeft zoveel doorzettingsvermogen, daar komt ook onze dj-naam vandaan.

Hoe zouden jullie je sound beschrijven? En wat gaan jullie aan de scene bijdragen als dj duo?
Onze sound is gebaseerd op onze ideeën. Momenteel zijn we heel hard bezig met eigen tracks en daarin komt ook echt een stuk van onszelf terug. Als individuen en als vrienden. Maar we houden ook echt van mixen. Kicks van tracks onder andere melodieën mixen en drop op drop. Het energielevel moet in ieder geval hoog blijven en persoonlijkheid is heel belangrijk.

Jullie hebben de Into the Vortex dj-contest gewonnen. Wat betekent het winnen van zo’n contest voor jullie?
Wij hadden als doel gesteld om de finale te halen. Nadat we die hadden bereikt konden we ons geluk al niet op. Deze unieke kans moesten we niet aan ons voorbij laten gaan en toen we eenmaal in de finale stonden, wilden we hem winnen ook. We zijn samen de studio ingedoken om een speciaal intro te maken voor deze contest.

Na een zenuwslopende avond, waar onze mede-finalisten ook ijzersterk waren, zaten we met samengeknepen billen te wachten op de uitslag van de jury. En dan win je gewoon! Waar we vanaf dag één van dromen gaat nu werkelijkheid worden. We hebben nog een lange weg te gaan, maar het begin is er.

Wat willen jullie graag binnen een jaar bereiken?
We hadden niet verwacht deze gelijk te winnen. Komend jaar willen we verder bouwen op wat we nu hebben en waar we nu staan. Op meer plekken mogen draaien, ons verder ontwikkelen in de RAW scene, stappen maken met het produceren van tracks en natuurlijk samenwerkingen met andere dj’s/producers. Een buitenlandse boeking zou heel vet zijn. En we willen onze eerste tracks uitbrengen. We zijn ambitieus. Maar dat moet je ook zijn.

Wat staat er op jullie bucketlist?
Q-BASE! Dat zou echt een eer zijn. Daar is onze liefde voor RAW hardstyle ontstaan. De locatie is heel underground en dat past goed bij onze stijl. Wij gaan keihard ons best doen om een plekje op deze line-up te kunnen bemachtigen in de toekomst. Welke dj wil daar nu geen deel van uitmaken?!

Jullie gaven aan het meest tegen Titan op te kijken. Waarom?
Hij draait al een hele tijd mee in de RAW scene. En daar ligt onze passie. We hebben Titan vaak gezien en nog steeds krijgen we een grote glimlach op ons gezicht tijdens zijn sets. Zijn energie tijdens het draaien, laat zien dat hij na al die jaren nog steeds ontzettend veel passie heeft voor de scene. Hij geeft altijd zijn volle honderd procent en dat moet ook als dj. Het publiek wil energie van je krijgen en dan kun je ze geen tachtig of negentig procent geven. Je moet altijd op je top presteren en dat laat hij zeker zien. We zijn heel erg trots dat we 25 november het podium mogen delen met deze legend. En als we dan toch nog even door mogen dromen? We zouden heel graag ooit samen met hem de studio in duiken.

Wat vinden jullie Titans vetste plaat?
Zonder enige twijfel: Hooked . Deze plaat bevat ieder aspect van wat wij vet vinden. Een flinke kick, met af en toe een kick roll erin, duidelijke aanwezige screech en euforische melodieën. Heerlijk underground.

Get Into the Vortex met D-Termination en Titan 003

En daar kom jij om de hoek kijken! Thanks voor je tijd, Titan. Het is de afgelopen tijd wat rustiger rondom je geweest. Where have you been?
Klopt, ik ben de laatste tijd druk bezig geweest met de bouw van een nieuwe studio. Helaas verliep dit niet zo vlekkeloos als gepland. Er heeft flink wat vertraging plaatsgevonden, voordat m’n stekkie af kwam. Gelukkig is nu alles weer draaiende. Ik kan weer lekker muziek gaan maken en daar ben ik dus ook druk mee bezig momenteel. Hooligan is uit deze studio komen rollen en een paar weken geleden gereleased. Ik heb ook een remix gemaakt voor Crypsis, hopelijk komt deze remix dit jaar nog uit. De rest wat er aan komt zal dan begin volgend jaar worden gereleased.

Klinkt goed! Even helemaal terug naar the roots van je dj carrière. Wat zijn jouw grootste tegenslagen geweest als beginnende dj? En wat is uiteindelijk jouw grote doorbraak geweest?
Oef. Even terugdenken. Ik heb sowieso altijd mijn uiterste best gedaan om dit te kunnen doen. Dus ook deelnames aan dj-contesten. Het is een goede manier om je bij het publiek, organisaties, labels, maar ook andere dj’s onder de aandacht te brengen. Tof daarom ook dat Into the Vortex podium biedt aan jong talent op deze manier.

En een tegenslag noem ik dan bijvoorbeeld dat ik tweede werd bij Q-Factor, een contest van Q-dance. Gelukkig gooide ik daar uiteindelijk toch hoge ogen, en werd opgepikt door het team van Fusion Records. Samen hebben we Titan opgezet en tracks gereleased in het toen opkomende donkere, hardere genre van de hardstyle. Ik was één van de eerste artiesten die flink door stond te beuken en dat viel allemaal precies op de juiste plaats.

Wat heb jij inmiddels van je bucketlist kunnen strepen waar je als beginnende dj alleen van kon dromen? En wat staat er nog op?
Er zijn de afgelopen jaren heel veel mooie momenten geweest. Optreden in het GelreDome op Hard Bass of een afgeladen Loudness stage op Decibel. Maar ook mijn eigen The One Who Knocks event op Almeerderstrand is een highlight in mijn carrière.

Wat ik nog graag een keer zou doen, is draaien op de Q-dance stage op Mysteryland . Ik vind dat altijd zo vet om te zien. Die stage, met als uitzicht de berg gevuld met duizenden hardstyle liefhebbers. Dat is voor mij wel echt een hele grote wens!

Op Into the Vortex draaien zowel gevestigde als beginnende dj’s. Wat is jouw tip voor de jongens van D-Termination en andere beginnende dj’s?
Onderscheid jezelf, doe lekker normaal en geniet ervan. Een gepassioneerde dj zal verder komen dan iemand die het puur voor de centen of de roem wil doen. Zorg ook dat je eigen producties gaat maken, zodat je daar het grootste onderscheid in kunt maken met je ‘concurrentie’.

Wat kunnen we van jullie verwachten op Vortex?
D-Termination: Veel energie en het delen van onze passie met het publiek. We vinden het een voorrecht om te mogen draaien op Into The Vortex. We staan als eerste gepland en hierdoor zal onze set een onwijs interessante twist krijgen. Een mix van reverse bass met een freestyle randje. Door RAW synths te combineren met reverse bass kicks, zullen we denk ik echt de verwachtingen gaan overtreffen. En natuurlijk een flinke dosis energie en drive erin, zodat je bij binnenkomst van Into The Vortex de grond al flink kan aanstampen!

Titan:  Tja, wat je van mij kunt verwachten? Wat je altijd van mij kunt verwachten! Een dikke energieke set waar je drie dagen later nog steeds van staat te stuiteren! Dat is mijn grote kracht altijd geweest. De platenkeuze in combinatie met mijn stage-performance. Als ik achter de draaitafels sta, dan ben ik echt op mijn plek en dan zie je de passie er vanaf spatten.

Naast D-Termination en Titan staan ook The Darkraver, Outsiders, Freestyle Maniacs, Don Cartel, G-Town Madness, ReCap, XTREME en MC The Russian op de line-up. Tickets zijn verkrijgbaar via Into the Vortex . We zien jullie daar!