Merchandise Addicts #2 001

Merchandise Addicts #2

mitchell
Mitchell van Eenige - 13 mei 2018

We zijn dedicated. To the bone. Met duizenden mensen delen we onvergetelijke momenten als we uit ons dak gaan. Maar voor sommigen gaat dat verder dan alleen op de dansvloer. Voor de merchandise stand staan hele kuddes fans, soms uren in de rij om die ene pet of waaier te bemachtigen. En waar het begint met een waaier, groeien sommigen uit tot echte merchandise addicts. Ook zo benieuwd naar de unieke collecties van deze fans? In Merchandise Addicts laten hardstyle fans hun verzameling en meest bijzondere items zien.

Merchandise Addicts #2 002

RUBEN RIEDIJK

Ruben Riedijk (20 jaar) uit Schiedam kwam met hardstyle in aanraking dankzij Walibi Halloween Fright Nights. “Ik hoorde de track ‘Lose My Mind’ van Brennan Heart & Wildstylez en terwijl het nummer op gang kwam, begonnen mensen op tafels te staan en ging het helemaal los. Dat ben ik nooit meer vergeten.” Tijdens Freaqshow 2015 begon Rubens hardstyle avontuur pas echt. Eindelijk was hij 18 jaar en dus oud genoeg om tussen de duizenden mensen helemaal los te gaan op de muziek waar zijn hartje sneller van gaat kloppen.

“Ieder feest is een mooie herinnering, die je het liefst altijd bij je houdt. Dat geldt denk ik wel voor iedereen.” Ruben pakte het alleen net even wat creatiever aan dan anderen. Na het verzamelen van al die muntjes, die na het feest ineens weer tevoorschijn komen, boekjes die inmiddels in de weg lagen en festivalbandjes die hij af moest doen bij het zetten van zijn tatoeage, besloot Ruben om door de boekjes heen te bladeren om te kijken of hij daar afbeeldingen of momenten kon vinden, die hij nooit meer wil vergeten. Deze lijst hij in. “De lijsten bevatten herinneringen aan feesten waar ik bijvoorbeeld mijn vrienden heb leren kennen of waar ik echt compleet de weg kwijt was.” Inmiddels is Ruben al bezig met zijn derde lijst. Met als doel; al zijn herinneringen inlijsten en zijn hele muur vol hangen.

Merchandise Addicts #2 003

Maar hij spaart nog veel meer merchandise. Het mooiste item uit zijn verzameling is zijn Q-BASE 2017 cd. Deze heeft hij laten signeren door zijn favoriete dj, Noisecontrollers. “Ik had hem nog nooit ontmoet, tot de signeersessie van Q-BASE 2017. Ik was zo hyped toen ik aan de beurt was voor de foto, dat ik eigenlijk helemaal niks zinnigs heb kunnen zeggen of vragen. Gelukkig heb ik nog wel een foto!’’

Merchandise Addicts #2 004

SIOBHAN VAN BART

Voor Siobhan van Bart (22 jaar) uit Nijmegen is de hardstyle scene heel belangrijk. “Hardstyle feesten brengen mij tot rust. Ik kan mijn hoofd eindelijk even uitzetten.”

Merchandise voegt voor haar ook echt iets extra’s toe. “Ik vind het altijd supertof om weer een nieuwe waaier of een leuk kledingstuk van mijn favoriete artiesten of feest te scoren.” Waaiers en petten zijn haar favoriete items. “Mijn collectie bestaat uit zo’n tachtig tot honderd waaiers, diverse petten, kleding en cd’s. In totaal heb ik denk ik honderdvijfentwintig items. Het meest trots ben ik op mijn Gunz for Hire bomberjacks. Die vind ik heel gaaf.”

Vorig jaar won Siobhan een meet en greet bij Beat the Bridge met E-Force. “Ik wilde al heel lang mijn Gunz for Hire bandana laten signeren door Ran-D. Stom toevallig liep ik hem backstage tegen het lijf en greep ik mijn kans. Hij reageerde super enthousiast. Echt heel tof!” Maar haar mooiste herinnering heeft ze aan een foto met haar Gunz for Hire vlag. “Ik kreeg de vlag voor mijn verjaardag en in oktober heb ik ‘m laten signeren op Vroeger Was Alles Beter.”

Merchandise Addicts #2 005

Wat nog in haar collectie mist is een bomberjack van Deetox. Alleen bestaat deze helaas nog niet. “Als ik zelf een merchandiselijn zou mogen ontwerpen, dan zou dat zeker voor Deetox zijn. Of Gunz, gewoon omdat ik ze zo vet vind.” Voor Deetox zou dat kleurrijke merchandise worden, maar wel met een rauw randje. Dat vindt ze het best bij haar passen. “Kleurrijk voor wie ze is als persoon (ik vind haar geweldig) en het rauwe randje voor haar muziek. Voor Gunz For Hire zou ik het ‘Gunz’ gedeelte nog meer toepassen en uiteraard veel donkere kleuren gebruiken, dat past gewoon echt bij Gunz’’.

Wat is jouw favoriete merchandise item?