Party Confessions 001

Party Confessions

carmina
Carmina Wassink - 7 augustus 2018

Let’s get real. Er zijn ook weleens wat minder leuke momenten op een feestje. Soms gaat alles nou eenmaal niet zoals verwacht. Je bent al uren je vrienden kwijt en je enige redding lijkt een Amber Alert. Met schaamrood op je kaken mis je de drop, en je kickroll is misschien toch niet zo ‘Radical Redemption’. Je lijkt meer op een spastische vis op het droge.

Maar, hoe beschamend op het moment dan ook, later zorgen deze momenten wél voor hilarische verhalen. Heb je tenminste ook eens iets leuks te vertellen in de kring op een verjaardagsfeestje, tijdens een drankje in de kroeg of, als je echt moedig bent, gewoon meteen na het feestje op de after. Als je het nog weet tenminste…

Herkenbaar? Dat dachten we al. Tijd om plaats te nemen op de biechtstoel. Dit zijn onze party confessions!

Out of your social comfort zone

Het is oké… als je radeloos op zoek bent naar je vrienden.
Je bent ze voor de zoveelste keer weer eens kwijt. Zelfs de beste zoektocht-skills die je vroeger als padvinder op scouting leerde, mogen niet baten. Je weet nu dat je het festivalavontuur alleen moet aangaan. Gelukkig blijf je niet lang een einzelgänger. Binnen de kortste keren lul je wat tegen een onbekende buurman en worden jullie best friends forever voor deze nacht. Dan stamp je later weer wat met een paar crazy Germans en voer je diepe gesprekken met die ene gast die niet meer weet wat voor en achter is. Wie je ook ontmoet. Het is allemaal oké.

Als je echt hopeloos op zoek bent naar wat gezelschap, kun je nog altijd naar dé ontmoetingsplek, ook wel de koffieautomaat van de festivals: het toilet. Want geloof me maar, als ervaringsdeskundige kan ik wel stellen dat het toilet vaak een bijeenkomst is voor een praatgroep. Hier komen de meest geniale en hilarische onderwerpen aan bod onder het genot van fel TL-licht, stromende kranen, klapperende wc-deuren en opgepepte gezichtjes.

Dus onthoud: vrienden raak je kwijt. Maar in plaats van te treuren of de hele avond te verspillen aan het zoeken, maak je ze gewoon opnieuw en beleef je nieuwe, hilarische, onvergetelijke avonturen.

Vreemde koppen

Het is oké… om alles en iedereen door elkaar te halen.
Elke festivalganger bereikt dit punt weleens in zijn partycarrière. Je coördinatie verslechtert, je zicht verandert en je belandt in een compleet andere belevingswereld. Je ziet vreemden aan voor je eigen vrienden, de dranghekken tussen het publiek zijn een raadsel, traplopen is een hele kunst en oja, waar stond ook alweer de dj?

Maar hé, het is oké. We zitten allemaal wel eens in ons eigen wereldje. Ik herinner me bijvoorbeeld nog goed dat ik op de camping van Defqon.1 2013 liep. Twee mensen in pinguinpakken lopen voorbij. En als vastberaden festivalguppie, vol enthousiasme, storm ik op de twee jongens af: “Jullie zijn toch the Wasted Penguinz?” Het antwoord hoef ik jullie vast niet te vertellen.

Mispoes

Het is oké… om de drop te missen.
Zit je net zo lekker in het nummer, ben je helemaal klaar om los te gaan… KOMT DE DROP NOG NIET. Oh shit, dat was awkward.

Ik weet nog heel goed dat dit gebeurde op mijn eerste hardcore festival. Ik kende de nummers nog niet helemaal en ik ging helemaal de mist in met de drop. Bedrogen door de dj. Met een knalrood hoofd keek ik mijn vrienden aan, hebben ze het gezien? Gelukkig waren er nog minstens vijf mensen in mijn buurt die ook dachten dat de drop eraan kwam. En als ‘ie dan komt, zijn we het allemaal weer vergeten en kunnen we zonder zorgen, lekker mee stampen met het nummer.

Denk maar zo; het missen van de drop is gewoon een teken dat we honderd procent klaar zijn om te stampen, ook al was het iets te vroeg. Hier hoef je je echt niet voor te schamen.

Afteren in je bed

Het is oké… om nee te zeggen tegen de after.
En wat ben je de volgende dag trots op jezelf dat je nee hebt gezegd en toch nog een paar uurtjes slaap hebt gepakt. Eerlijk is eerlijk; de leukste verhalen worden gemaakt op de after, maar helaas hebben we ook allemaal een daylife, waar we energie voor nodig hebben. Niet ieder weekend kan het raak zijn, willen we ook doordeweeks nog normaal kunnen functioneren. Het is dus oké om verstandig te zijn, ook al vinden je vrienden je op dat moment een saaie drol.

Wees sterk, want het is moeilijk om dat stemmetje te negeren die zachtjes in je oor fluistert wat je allemaal gaat missen op de after. Het gevoel dat je niet wil dat dit geweldige feest ooit overgaat, kennen we allemaal. Maar het is ook oké, om weleens te luisteren naar dat engeltje op je andere schouder. Zin om verstandig na het feestje en een lekkere douche gewoon in je bed te duiken? Gewoon doen. Wat ben je jezelf dankbaar de volgende dag.

Het flesje water

Het is oké… om je flesje water op de wc te vullen.
Want ja, we hebben niet allemaal geld voor die flesjes water die, als het aan de prijs ligt, wel gevuld moeten zijn met stukjes goud. Ook is het helemaal oké om omstebeurt het flesje water vast te houden, want wat is het heerlijk om je handen lekker vrij te hebben.

Toch is een goede hydratatie erg belangrijk om al dat zweet dat met liters tegelijk uit je lichaam stroomt, te compenseren. Die paar muntjes maak je wel op aan raketjes en een paar lekkere colaatjes of fantaatjes, die je met de hele groep deelt.

Wat zijn jouw party confessions?