Remember? C.R.A.F.T. Festival 2014 001

Remember? C.R.A.F.T. Festival 2014

eva
Eva Selhorst - 13 april 2018

Ken je deze nog (nog, nog)? Tegenwoordig zijn er zoveel feesten dat niet elk feest eeuwig blijft bestaan. Hardstyle Report denkt graag terug aan de beste feestjes en festivals die we ooit hebben bezocht.  Waar we herinneringen hebben gemaakt die niemand meer van ons af kan pakken. Momenten waar je aan terugdenkt en dan alleen maar breeduit kunt glimlachen. We nemen jullie mee op onze trip down memory lane. Terug in de tijd, langs onze mooiste herinneringen. Met deze week Hardstyle Reporter Eva’s favoriete herinnering: C.R.A.F.T. Festival 2014.

Ondanks de naam (Can’t Remember A Fucking Thing), herinner ik me de eerste editie van dit festival nog al te goed. De organisatie Lose Your Mind heeft aardig wat voor hun kiezen gekregen. Na een succesvolle editie in 2014, moest het festival in 2015 noodgedwongen afgelast worden vanwege de zomerstorm. De editie in 2016 kon helaas niet veel goed maken en in 2017 waren zij noodgedwongen om faillissement aan te vragen. Desondanks was deze editie voor mij een van de beste festivals van 2014.

Remember? C.R.A.F.T. Festival 2014 002

Toen ik een kaartje kocht voor de eerste editie van dit festival, had ik geen idee wat ik kon verwachten. Maar het idee van Lose Your Mind van C.R.A.F.T., trok mijn aandacht. Zeven stages en honderd dj’s en een festival dat zo dik is, dat je er de volgende dag niks meer van kan herinneren. Dat belooft wat.

Vanaf het moment dat ik van de pont afstap, begint het keihard te regenen. En het blijft zeker nog anderhalf uur zo doorgaan. Mijn goede humeur is als sneeuw voor de zon verdwenen. Gelukkig breekt niet veel later het zonnetje door waardoor de NDSM verandert in een sauna. Maar liever nat van het zweet dan van de regen.

Remember? C.R.A.F.T. Festival 2014 003

Ondanks dat de line-up bij alle stages heel dik is, met helden zoals Furyan, Jason Payne, Zany, Pavo, Charly Lownoise & Mental Theo, Deetox, D-Block & S-Te-Fan, ben ik met name te vinden bij de Penoze en Reckless stages. Tot mijn grote verbazing overigens. Tot dat moment wist ik niet precies wat raw hardstyle was en ging ik voornamelijk naar de euforische hardstyle stages. Ik dacht dat de andere hardere stijlen te hard zouden zijn. Maar dit is zo anders! Een BPM gehalte van 150, maar dan met super dikke beats, kicks, kickrolls en screeches. Ik kan er geen genoeg van krijgen en hoe harder de muziek wordt, des te beter ik het vind. Mijn liefde voor raw hardstyle is geboren. Een liefde die nooit meer overgaat. 

De muziek is zo goed, dat ik geen moment wil stilzitten. Elke keer als ik op het punt sta even te gaan plassen of wat drinken te halen, hoor ik weer een vet nummer. Nou vooruit, nog heel even dan. Het heeft iets heel bijzonders als je nieuwe muziek ontdekt of genres waarvan je niet eens wist dat ze bestonden of dat je het leuk zou vinden. Alsof je de liefde van je leven tegenkomt. Er gaat een compleet nieuwe wereld voor me open, de wereld van de raw hardstyle en daar ben ik dit festival eeuwig dankbaar voor.

De sfeer is de rest van de dag fantastisch. Het voelt alsof ik op een enorme roze wolk zweef. Het zonnetje schijnt en het dedicated publiek laat het NDSM op zijn grondvesten trillen. Het is zo’n festivaldag waar alles klopt. De locatie, het weer, de artiesten en het gezelschap. Vrienden,  oude en nieuwe, iedereen praat met elkaar. Zo zou elk festival moeten zijn. Verstand op nul en alleen maar genieten van de muziek en van elkaar. Helaas vliegt dan ook de tijd voorbij en voor ik het weet sta ik weer op de pont terug naar huis.

Ondanks dat ik het eigenlijk niet meer zou moeten herinneren, denk ik nog graag terug aan C.R.A.F.T. Festival 2014. Deze dag is voor eeuwig in mijn geheugen gegrift. Een nieuwe liefde is geboren en daar ben ik dit festival eeuwig dankbaar voor.