Remember: De terugkeer van Project One 001

Remember: De terugkeer van Project One

birgit
Birgit Roobol - 16 oktober 2018

Het is 2016, het jaar loopt op z’n einde. En met Qlimax op de agenda, wordt er op los gespeculeerd. Na de terugkeer van Headhunterz op Defqon.1, moet er wel nóg iets aankomen. En de droom van velen is de wederopstanding van de twee hardstyle pioniers: Wildstylez en Headhunterz. Oftewel: Project One. “Nothing is as powerful as an idea whose time has come.”

Het begon allemaal in 2008, als een soort grapje tussen twee rising hardstyle artiesten in de Scantraxx studio. Ondertussen is Project One uitgegroeid tot de meest legendarische hardstyle act allertijden en het Project One album tot hét hardstyle album in de geschiedenis. Menig liefhebber heeft het duo misschien zelfs nooit live zien draaien, maar op Qlimax 2016 komt daar verandering in.

“RELEASE PROJECT ONE!” Een enorme ontlading klinkt vanuit het publiek. Gekleed in het legendarische kostuum, nemen Headhunterz en Wildstylez plaats achter de decks en het hele GelreDome verliest het helemaal. Tranen worden weggepinkt, er wordt geschreeuwd, gedanst en heen en weer gesprongen. Sfeer, muziek, magie, emotie, show, liefde voor hardstyle, alles komt samen tijdens deze vijftig minuten. Het publiek is uitzinnig!

Project One trapt af met ‘Life Beyond Earth’ en wisselt, helemaal live, oude tracks af met nieuw werk. Van ‘Luminosity’ en ‘It’s An Edit’ tot ‘The Story Unfolds’ en ‘Fantasy or Reality’. Maar naast de briljante muziek en oneindige energie van dit duo, klinkt ook vooral het geluid van liefde voor hardstyle keihard door de zaal. Er wordt luidkeels “OOOOH” geroepen bij de verrassende reverse kicks en vanuit de tenen meegezongen met de betoverende melodieën. Alles waar hardstyle om draait, zit in deze set.

Vijftig minuten lang is het GelreDome in pure extase. Dit is zo’n moment waarvan je over tien jaar zegt: “Ik was erbij.” En damn, wat ben ik blij, ik was erbij.


Op 20 oktober vieren Headhunterz en Wildstylez tien jaar Project One. Join deze hardstyle masterminds, samen met onder andere Phuture Noize vs. Sub Zero Project, D-Block & S-te-Fan en Sefa.