Remember: Historische hardstyle momenten #2 001

Remember: Historische hardstyle momenten #2

birgit
Birgit Roobol - 23 januari 2019

Hardstyle wordt dit jaar negentien jaar oud. En we hebben ondertussen al heel wat legendarische momenten met elkaar beleefd. Of je nu net pas naar feestjes gaat of al jaren meedraait, iedereen heeft zo zijn favoriete herinnering uit de hardstyle geschiedenis. In onze serie ‘Remember’ nemen we je mee langs legendarische feestjes, tracks en dj’s, maar bovenal geweldige herinneringen. Dit zijn dé historische hardstyle momenten.

Defqon.1 Festival Endshow on Sunday (2014)

The survival of the fittest. Na een heel weekend Defqon.1, is de eindshow op zondag eigenlijk altijd ons favoriet. De eindshow van zaterdag heeft altijd het grote “WOW”-effect, maar niets blijft zo mooi als die van zondag. Alle Weekend Warriors bij elkaar, nog één keer genieten van het mooiste moment van het jaar. Alle eindshows geven ons kippenvel, maar eentje die nog vers in ons geheugen staat gegrift, is die van 2014. De timing van het vuurwerk, de geweldige stage, de tracks, de emotie, what a way to close down Defqon.1.

Links, rechts op Power Hour (2016)

Power Hour kwam in onze vorige Remember ook al naar voren, maar weten jullie dit nog? De hardstyle-aardverschuiving, de links rechts op Defqon.1 Festival 2016. Het filmpje ging keihard viral. Veel festivals, ook buiten de scene, hebben dit daarna nog geprobeerd te evenaren, maar geen enkel publiek gaat zó hard van links naar rechts, als de Weekend Warriors op Defqon.1 Festival 2016.

De sitdown op In Qontrol (2010)


Tijdens deze legendarische set van Noisecontrollers op In Qontrol 2010, gooit MC DV8 er tijdens ‘Tha Playah – Walking The Line’ een sit down in. En iedereen die bij de mainstage staat, gaat zitten. De beelden spreken voor zich. Een gevalletje van; daar had je bij willen zijn.

Defqon.1 Legends – 15 Years of Hardstyle (2017)

Nog meer Q-dance, en nog meer Defqon.1, maar op de een of andere manier blijft Q-dance legendarische herinneringen creëren. Zo ook op het vijftienjarig jubileum van Defqon.1, toen ze de gebruikelijke Legends-set in een iets ander jasje staken. De zondag werd afgesloten met een drie uur durende set, met alle Defqon.1 Legends op het podium. Van de terugkeer van Headhunterz, tot Showtek terug op het oude, vertrouwde hardstylepodium en van Dana tot Frequencerz. Kippenvel, all over again!

Q-beach (2003 – 2004)

Remember: Historische hardstyle momenten #2 002Once there was a time… waarop je op een zonnige dag kon genieten van zon, zee, zand en Q-dance. Na een feestje nog even door voor after op het strand? In de zomers van 2003 en 2004 was het the way to go.

Op zaterdag 3 mei 2003 opende de deuren van Q-beach, de ‘dance-hangout’ op het strand van Bloemendaal. Op zomerse dagen kon je genieten van een relaxte, ongedwongen zomerse sfeer, feestjes met de vertrouwde Q-dance dj’s van die tijd en talentenjachten. Namen zoals Luna, Pila, Sunny D en Haze & Abyss waren graag geziene gasten op Q-beach. Oh man, what a time!


Dit zijn slechts een paar grepen uit de waanzinnige hardstyle historie. Deel twee is coming up, en daar hebben we jouw input voor nodig. Welk historisch hardstyle moment moet hier absoluut tussen? Laat het ons weten.