Remember: Historische hardstyle momenten 001

Remember: Historische hardstyle momenten

birgit
Birgit Roobol - 15 januari 2019

Hardstyle wordt dit jaar negentien jaar oud. En we hebben ondertussen al heel wat legendarische momenten met elkaar beleefd. Of je nu net pas naar feestjes gaat of al jaren meedraait, iedereen heeft zo zijn favoriete herinnering uit de hardstyle geschiedenis. In onze serie ‘Remember’ nemen we je mee langs legendarische feestjes, tracks en dj’s, maar bovenal geweldige herinneringen. Dit zijn dé historische hardstyle momenten.

CRAFT Festival in de storm (2015)


Ken je dat gevoel van nostalgie? Dat warme gevoel dat je bekruipt als je aan een mooie herinnering denkt? Dat krijgen we bij het kijken van deze video. Lose Your Mind was dé hardstyle organisatie die ons iedere keer verraste met hun gedurfde, creatieve aanpak en vette feestjes, en CRAFT Festival was daar absoluut een van. En dat maakt deze herinnering ook meteen extra beladen, want deze editie is ook meteen één van de redenen waarom Lose Your Mind niet meer bestaat.

De ernstige zomerstorm in 2015 zorgde ervoor dat veel festivals lastminute gecanceld moesten worden. Een catastrofe voor veel organisaties. Om de schade een beetje te beperken besloot Lose Your Mind het festival door te laten gaan en daarmee gaf CRAFT een hele andere definitie aan ‘lekker stampen in de regen’. Het regende, het waaide, het stormde, maar een handjevol hardstyle diehards stond in poncho’s keihard los te gaan op het NDSM-terrein, als een dikke middelvinger naar de storm. Weer of geen weer, je bent hardstyle till you die of je bent het niet.

Helaas moest CRAFT Festival later tóch afgelast worden en ging Lose Your Mind uiteindelijk failliet, maar deze herinnering is voor altijd.

De eerste Power Hour (2014)

We kunnen het ons nauwelijks voorstellen, maar ooit was er een Defqon.1 zonder Power Hour. Maar in 2014 verraste Q-dance de Weekend Warriors voor het eerst met deze knettergekke show op de RED. De aankomst in het vliegtuigje, het luchtalarm en het hele publiek in spanning van wat er ging komen. De eerste keer de diepe Defqon.1 stem die “This is Power Hour” zegt, MC Villain die in een gigantische bubbelbal over het publiek probeerde te lopen, de polonaise en de 76 tracks in 60 minuten. Een typisch gevalletje van: hier had je bij moeten zijn.

Digital Punk geeft antwoord op discussie over geluidsnormen Megabase Outdoor Zwolle (2015)


Zo dierbaar als deze herinneringen voor ons zijn, zijn ze niet voor iedereen. Er wordt nog wel eens wat geklaagd. Over geluidsoverlast en over dat dat we allemaal slikkende en snuivende gekkies zijn die gestuurd zijn door Satan. In Zwolle woedt al sinds jaar en dag een flinke discussie over de geluidsnormen tijdens festivals in de stad, en zelfs de rechter moest er meerdere keren aan te pas komen. “Klaar met dat gezeik!”, moet Digital Punk gedacht hebben. Hij gaf, tijdens Megabase Outdoor, dit geniale antwoord op de discussie. Een briljante mix van hardstyle, gezeik en internetgekkies! “Doeng, doeng, doeng, doenk”

De terugkeer van Adaro op Decibel outdoor (2014)

Vier jaar na zijn terugkeer is het ondenkbaar dat deze held ons ooit heeft verlaten. Maar in januari 2014 kreeg Adaro ineens enorm last van zijn gehoor. Zijn oren, zenuwen en hersenen werkten niet meer goed samen, waardoor hij last kreeg van onverdraaglijke oorpijn en hoofdpijn. Hij moest stoppen met produceren en draaien.

Gelukkig had hij geen gehoorschade opgelopen, dus na veel rust, kon Adaro zich uiteindelijk weer herpakken. Na een half jaar niet te hebben gedraaid, keerde hij terug op 16 augustus 2014, in de Loudness area op Decibel outdoor. Hij opende met ‘The Haunter of The Dark’, hét nummer waar hij mee doorbrak en gaf een korte speech. De Loudness stage moest uiteindelijk afgesloten worden, omdat het zó druk was. Adaro werd groots onthaald door de hardstyle scene, en de sfeer was geweldig. Een moment dat we niet snel meer vergeten!

Brennan Heart en een groot orkest op Qlimax (2010)


Een orkest op een groot hardstylepodium, het is niet alleen Dr. Peacock gelukt. Eerder al, in 2010, stond Brennan Heart met een groot orkest op het podium van Qlimax.

Hij had dat jaar de eer om het Qlimax anthem te maken: ‘Alternate Reality’. Een betoverende plaat. Groots, cinematisch, meeslepend, en daarom besloot Q-dance er nog een schepje bovenop te doen. De set van Brennan Heart werd geopend door een enorm orkest dat het anthem live vertolkte. Dit is zo’n episch moment uit de hardstyle historie, zelfs bij het kijken van de video krijgen we al een lading kippenvel.


Dit zijn slechts een paar grepen uit de waanzinnige hardstyle historie. Deel twee is coming up, en daar hebben we jouw input voor nodig. Welk historisch hardstyle moment moet hier absoluut tussen? Laat het ons weten.