Tellem takes over 001

Tellem takes over

birgit
Birgit Roobol - 14 december 2017

Genoeg geluld. We laten de artiesten aan het woord. In deze nieuwe reeks nemen de vetste dj’s, producers, en mc’s uit de scene onze Spotify playlist over. Tracks die heel belangrijk zijn (geweest) in hun carrière, nummers die ze inspireren, ontroeren, omdat ze er mooie herinneringen aan hebben. Nieuwe of juist oude platen, of gewoon omdat ze heel vet zijn. Zij zijn de baas.

Tellem takes over.

Tellem, MC Tellem, of natuurlijk gewoon Terence Helle. Hij is on his way en klimt steeds hogerop de hardstyle-ladder. Naast MC is hij ook vocalist en schrijft hij songteksten. Hij host stages op de grootste festivals, zoals Q-BASE, Defqon.1, Rebirth Festival en Decibel outdoor. Met zijn Engelse achtergrond geeft hij zijn optredens net die extra touch, maar het is vooral zijn drive en enthousiasme die een ongekende binding met het publiek creëert. 

Tellem takes over 002

“Ik ben als jong ventje al veel met muziek bezig geweest. Ik heb altijd al een brede interesse gehad in verschillende genres. Als je mijn persoonlijke Spotify account volgt, dan weet je dat ik echt van alles luister. Van Stevie Wonder tot Hans Zimmer en van hardcore tot hiphop. Toch haal ik de meeste voldoening uit hardstyle. De diversiteit in de scene is dan ook echt iets wat me trekt.

Ik begin mijn hardstyle tracks in de playlist vanaf 2009. Voor mij begon hardstyle toen echt te leven als feestganger. De momenten die ik toen heb meegemaakt, zullen me voor altijd bij blijven. Verder neem ik jullie mee door mijn verschillende modes. Want de sportschool vergt toch andere muziek, dan de brakke zondag na een feest. Ik neem je mee door mijn Hardstyle Report Spotify take over. 

Hardstyle

GOUWE OUWE

Terug naar 2009. Voor mij het begin van het feesten. Toen ik, van de paar euro die ik verdiende bij Albert Heijn, zoveel mogelijk feestjes bezocht. Dit zijn stuk voor stuk platen waarbij ik mijn ogen kan sluiten en naar dat specifieke momenten terug kan gaan. Prachtige herinneringen gemaakt op pure hardstyle. Stel je maar eens voor, de Decibel mainstage. Het is een uurtje of acht en de zon straalt net die laatste rode gloed over de mensen. Het ultieme hardstyle-gevoel.

Tracks

Max Enforcer – Gold

Noisecontrollers – Attack Again

Headhunterz & Noisecontrollers – The Space We Created

Wildstylez – A Complex Situation

BEGIN VAN DE RAW

Een paar ontzettende beukplaten die wat mij betreft toch wel echt in de top horen. Deze doen het alle vier nog steeds ontzettend goed op de dansvloer.

Tracks

Gunz for Hire – Put it On

Crypsis – Strike

D-Block & S-te-Fan ft. High Voltage – Shiverz

Bulldozer Project – Arise ( The Beholder & Zany Remix)

B-front & Frontliner – Magic

RECENTE PLATEN

‘Take Me Away’. Dat is wat deze plaat letterlijk met me doet. Terug naar Defqon.1 2016, U.V. Stage. De enige keer dat ik echt emotioneel werd op het podium. Uiteraard is er altijd emotie, maar ik bedoel oprecht tranen in m’n ogen. Het moment dat je voor die volle U.V. staat. Ontelbaar aantal hardstyle-liefhebbers, je vrienden allemaal vooraan en dan ineens het besef dat je je droom aan het leven bent. Ik betrapte mezelf erop dat ik zeker tien seconden voor me uit aan het staren was vol ongeloof. Uiteindelijk heb ik backstage even mijn momentje gehad

Tracks

Wasted Penguinz & Crisis Era – Take Me Away

Verder zijn ook deze tracks voor mij precies hoe hardstyle moet zijn. Er ligt zo enorm veel gevoel in de melodie. De drive en de emotie, echt pure perfectie voor mij. Dit zijn ook zeker de plaatjes die ik aan mensen laat horen als ik ze introduceer in hardstyle.

Tracks

Audiotricz – Let There Be Light

NCBM – See The Light

Noisecontrollers – The Spirit of Hardstyle

Euforische hardstyle is nog steeds hard. En dit is het bewijs.

Tracks

Devin Wild & JNXD – Back Home

Ook moet ik een plaatje van mezelf vermelden. Mijn eerste release. Deze heeft wel echt te lang op zich laten wachten. I know. Maar er komen nu wel echt meer collabs aan. I promise. 

Tracks

Dozer & Tellem – F#cked Up

Do I have to say more? Zoek maar eens een filmpje van een livemoment. Als zelfs Dumpert er een post over maakt, dan weet je genoeg.

Tracks

Ran-D – Zombie

En nu, alles behalve hardstyle: 

TOCH NOG EEN BEETJE GASSEN (HARDCORE)

Want je moet toch een beetje kunnen beuken aan het einde van een feest.

Tracks

Evil Activities – Broken

Tha Playah – Walking the Line

DEEP HOUSE, TECHNO, HOUSE

Sinds een jaar ga ik in het festivalseizoen ook meer naar andere feesten dan hardstyle, als ik een weekend vrij ben. In het begin even wennen, maar ik vermaak me altijd erg goed.

Tracks

Joachim Pastor – Joda (Worakls Remix)

Dominik Eulberg & Gabriel Ananda – The Space Between Us

Joris Delacroix – Maeva

Worakls – Salzburg

DJ Hyperactive & Len Faki – Wide Open (Len Faki Edit)

HIPHOP

Old school hiphop is een goede manier om inspiratie te vinden. Dat is goed te zien in bijvoorbeeld raw hardstyle. Daarnaast is het gewoon heerlijk om op te chillen.

Tracks

Cypress Hill – Insane in the Brain

Fugees – Fu-Gee-La

Grace & G-Eazy – You Don’t Own Me

Grime is een Engelse hiphop style. De meeste beats zijn afgeleid van de UK Garage en Dubstep. En ik ben behoorlijk fan van deze Grime artiest. Stormzy heeft echter een groot aanbod aan diversiteit. Live helemaal gestoord.

Tracks

Stormzy – Shut Up

SUNDAYS

Na elk feest moet je toch even genieten van je rust. Tenminste, als er geen after te vinden is. Deze plaatjes staan dan ook in mijn Sunday Chill lijst. Even niks hoeven en een beetje muziek luisteren.

Tracks

Dusty Springfield – Son Of A Preacher Man

Stevie Wonder – For Once In My Life

Queen – Love Of My Life

Nick Cave & The Bad Seeds – Red Right Hand

Ik ben tot de conclusie gekomen dat er echt te veel muziek is om er gewoon even kort een paar uit te zoeken. Mocht je al mn favorieten willen checken? Mijn playlists staan openbaar op mn artist account.”