aftershock

Aftershock: Reaching for the Stars

birgit
Birgit Roobol - 25 februari 2019

“This man has been working in the shadows for a very long time. But tonight, he’s stepping into the light.” Ineens was hij daar, op het podium van Hard Bass. De hype is al twee weken on going. En nu released Aftershock zijn eerste track: ‘Reaching for the Stars’.

De drive, krachtige kicks en groots melodie springen er echt uit in ‘Reaching for the Stars’. “Het bevat alle elementen die ik persoonlijk graag terug zie in hardstyle”, vertelt Aftershock. Een typische Aftershock track is nu nog moeilijk te definiëren, maar dit is wel de kant die ik op wil gaan. De ene release zal wat euforischer worden, de ander wat harder.”

“If the sky is the limit, I’m reaching for the stars”

Een toepasselijke eerste release. Na maanden van voorbereiding is Aftershock nu eindelijk bezig met zijn dromen na te jagen. “Ik vind dat iedereen met een bepaalde passie zijn dromen moet najagen. Voor mij is dat om mijn muziek te delen met de wereld, en op die manier mensen te inspireren, motiveren en natuurlijk te entertainen.”

Maar bij zo’n eerste release komt ook heel wat spanning kijken. Zeker als je net begonnen bent als artiest. “Normaal kun je weken tot maanden van tevoren je track testen, om te kijken hoe de plaat het doet op de dansvloer. Voor deze release hebben we gekozen voor een plaat die fris uit de studio komt.” ‘Reaching for the Stars’ kwam dus niet voorbij in zijn Hard Bass set. “Het was erg moeilijk om voor Hard Bass de juiste keuze te maken, acht minuten is echt enorm kort. En na zo’n surprise act op Hard Bass, vond ik het verrassingselement van zo’n splinternieuwe track als eerste release juist tof.”

 

‘Reaching for the Stars’ is dit weekend wel voor het eerst gedraaid op Reverze door Brennan Heart & Coone. “Het is dus natuurlijk altijd afwachten hoe zo’n track het dan gaat doen. Gelukkig werd hij live supergoed ontvangen en krijg ik ontzettend veel goede reacties en leuke berichten binnen.”

En dat is alleen nog maar het begin. Aftershock is pas net begonnen en heeft nu al een toffe remix mogen doen voor twee van zijn hardstyle helden. Wie dat zijn, houdt hij nog even geheim, maar meer nieuwe muziek, komt er heel snel aan. “Verder heb ik samen met het label alle releases ingepland die we willen uitbrengen de komende periode. Ik kan niet wachten om de nieuwe tracks met jullie te delen!” Ook de volgende showcases staan al gepland. “Waar en wanneer dit is, kan ik nog niet zeggen, maar see you soon!” 


Aftershock – Reaching for the Stars is zojuist gereleased en beschikbaar via alle streaming portals .