the-lion-king-tweekaz

De hardere stijlen en The Lion King: een goede match?

birgit
Birgit Roobol - 17 juli 2019
De wereld is in de ban van de remake van misschien wel de populairste Disney film ooit: The Lion King. De film schittert inmiddels in de bioscopen en een gloednieuwe Beyoncé track uit de film is pas gereleased. Niets voor jou? Ook in onze scene houdt The Lion King de gemoederen bezig.

Het lijkt nog wel gisteren dat het GelreDome oranje oplichtte, tijdens de set van Tweekacore op Qlimax 2019. “Nants ingonyama bagithi Baba. Sithi uhm ingonyama.”  Wacht, is dit ‘Circle of Life’ van de Lion King? De Da Tweekaz remake van deze Disney klassieker is, helemaal volgens de Disney hype, vandaag gereleased. Je kunt ‘m beluisteren via Spotify en is hier gratis te downloaden.

 
Maar de mannen van Da Tweekaz en Tweekacore zijn niet de enige die geïnspireerd zijn door de muziek van The Lion King. Vooral het stukje uit de scene waarin Mufasa’s geest in de wolken verschijnt, (Hans Zimmer - This Land) is heel populair. Deze hardstyle, hardcore en frenchcore artiesten gingen ermee aan de slag!

 


Dark Pact - The Truth

Deze hardstyle track dateert uit 2017, even voor The Lion King hype dus. Al is ‘ie natuurlijk nooit echt weggeweest. De melodie is herkenbaar, maar in combinatie met een donkere vocal en keiharde kicks, krijgt de plaat ineens een hele andere vibe. Tof!

 

Broken Minds - The Lion King

Je hebt een prachtige Hans Zimmer melodie. Gooi daar een goede leeuwenbrul en een flinke hardcore beat onder en je krijgt een te gekke plaat waar je gegarandeerd kippenvel van krijgt, moet Broken Minds gedacht hebben. En gelijk hebben ze!

 

Crypton - Like That

Een klassieke melodie gematcht met frenchcore: bestaat er een betere combinatie dan dat? In 2018 bracht Crypton deze toffe track uit. The Lion King melodie matcht perfect bij de snelle kicks van Crypton!

 


Dr. Peacock - Lionz | Q-BASE 2016 OST

Zeg je een waanzinnige Hans Zimmer melodie en frenchcore, dan zeg je Dr. Peacock. Voor de BKJN OST van Q-BASE 2016 maakte hij dan ook deze geweldige track met de melodie van ‘This Land’. Dr. Peacock laat zelfs de stoerste frenchcore fans een traantje laten om de dood van Mufasa.

Welke The Lion King track is jouw favoriet?