deetox

Deetox: Hear my story - this is my Revival

birgit
Birgit Roobol - 28 februari 2019

In de afgelopen jaren is er een hoop gebeurd in het leven van Deetox. Op het gebied van haar carrière, maar ook persoonlijk. Haar verhaal is al meerdere malen voorbij gekomen, maar nooit echt goed verteld. Daarom presenteert Deetox haar Revival: haar innerlijke reis, vertaalt in drie EP’s. 

Toen Deetox in 2017 werd getroffen door de bliksem, heeft ze dit maar net overleeft. Balancerend op het randje van de dood ging ze een heftige periode tegemoet. Maar tijdens dit herstel wist ze dit noodlot om te zetten in haar kracht, en het maakte haar niet alleen als persoon, maar ook als artiest sterker dan ooit. Via haar social media kanalen werd er al een tijdje naar geteased, maar in de afgelopen tijd is Deetox, naast haar kersverse moederschap, druk in de studio bezig geweest en heeft haar bijzondere verhaal naar drie EP’s vertaald. Elk met een aantal tracks die een fase binnen deze innerlijke reis beschrijven.

 
deetox-revival
 


“Wanneer de bliksem mij onverwachts trof, was het alsof de grond onder mijn voeten wegzakte. Ik was gevallen. Hoewel ik door een wonder overleefde, bleven de donkere wolken van onzekerheid boven me hangen. Op zoek naar een silver lining, wankelde ik soms op het randje. Het duurde lang voordat ik mijn kracht weer terug had, maar uiteindelijk vond ik ‘m terug en stond ik weer op. Het verlichtte mijn toekomst en werd mijn overwinning.”


Hear my story – this is my Revival


De eerste EP is ‘Fallen’; een verzameling nummers die zich focust op de tijd, maar vooral haar gevoelens na het ongeluk. ‘On The Edge’ is haar tweede EP, helemaal in het teken van de strijd van haar herstel. De derde en laatste EP is ‘Victory’ en laat zien waar ze vandaag staat. Deetox heeft overwonnen en werd sterker. Een EP die de de vastberadenheid van Deetox weergeeft.

Een moedige keuze om haar nieuwe EP’s in het teken te stellen van haar verhaal. Maar wel één die Deetox als artiest definieert en haar daarom met recht The Queen of Raw maakt. Ben je benieuwd naar de EP’s? De eerste EP die uitkomt is ‘Fallen’ en bestaat uit vijf nieuwe Deetox tracks. Drie solo’s en twee collabs. ‘Fallen’ wordt op 8 maart gereleased op haar eigen label Bring The Riot. Wanneer de andere EP’s uitkomen is nog niet bekend.

Tracklist:
Deetox ft. Elyn – Fallen
Deetox – Inside My Head
Deetox ft. Last Word – Rock Bottom
Deetox & Crystal Mad – One Last Time
Deetox & Phrantic – Can’t Sleep


Zoals je in de line-up op Defqon.1 al kon zien, kun je Deetox op zaterdag 29 juni met haar Revival showcase in de BLUE bewonderen. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom Deetox en de EP’s? Houd dan haar socials goed in de gaten.