Jason Payne wil af van de hokjes en start zijn eig

Jason Payne wil af van de hokjes en start zijn eigen label: Break The Rules

birgit
Birgit Roobol - 4 februari 2019

Publiekslieveling en raw hardstyle artiest Jason Payne heeft lange tijd op verschillende labels gereleased, maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Hij start zijn eigen label: Break The Rules Records.

Het is lang stil geweest rondom Jason Payne. Hij bracht een tijdje geen nieuwe releases uit. Maar dat betekent niet dat hij stil heeft gezeten. “Achter de schermen heb ik keihard gewerkt aan mijn productieskills.” Door de start van dit label wil hij graag een platform hebben, waar hij zijn nieuwe muziek vrij kan releasen. “Muziek waar ik zelf honderd procent achter sta, zodat ik dit weer kan overbrengen tijdens mijn optredens aan het publiek.”

Het is niet de eerste keer dat Sanjay (Jason Payne) zijn eigen label opstart. In het verleden heeft hij eerder zijn eigen label gehad. “Ik merkte toen al dat ik het een heel chill idee vond om de regie zelf in handen te hebben. Maar ik was toen nog te onervaren. Nu ben ik meer klaar dan ooit!”

Break The Rules is voor hem dan ook ‘de middelvinger’ naar de hokjes. “Regels zijn er om overtreden te worden! Weg met die hokjes!”, vertelt hij. “Ik heb altijd al moeite gehad met het volgen van regels. Wie herinnert die stagedive op Defqon.1 2018 nog? Haha! Ik wil vrij zijn, en dit geldt nóg meer voor mijn muziek.” Waar Jason Payne voornamelijk wordt neergezet als raw-artiest, ziet hij zichzelf veel breder. Met zijn eigen label kan hij de muziek releasen die hij wil, zonder hokjes. “Dit kan variëren van Euphoric tot Hardcore.”

De Payne-fans kunnen zich dan ook opmaken voor veel nieuwe muziek. Muziek die dichter bij hem staat dan ooit. “De nummers zijn misschien wel iets anders dan jullie van mij gewend zijn. Er zit meer melodie in mijn nieuwe nummers. Maar door de vele nachten in de studio en op feesten, ben ik erachter gekomen dat dit beter bij mij past. Zulke tracks geven mij kippenvel, dit raakt me, dit blijft me bij, en dat is wat ik wil bereiken met mijn muziek. Ik hoop dat het publiek dit ook zal merken tijdens mijn optredens.”

De transformatie in zijn sound, is voor Sanjay een logische stap. “Mijn nieuwe muziek lijkt erg op hoe ik zelf als persoon ben. Ik ben een jongen met veel emoties, maar ik kan ook heel hard en recht door zee zijn. Mensen die wel eens bij een optreden van mij zijn geweest, weten dat je deze energie ook voelt, als ik op het podium sta. Daar wil ik nog veel meer van laten zien! ”

Break The Rules is dan ook een stap dichter bij een Jason Payne EP of album, maar voor nu doet Sanjay alles stap voor stap. “Dit is zeker iets waar ik over fantaseer. In de toekomst wil ik graag een album uitbrengen, maar wel eentje waarin ik een verhaal vertel. Geen onsamenhangende lijst met tracks.” Mooie plannen voor de toekomst dus, want Jason Payne durft zelfs alvast een stapje verder te dromen. “Ik droom ervan om ooit een dikke release party neer te zetten met bijbehorende show, dus ik sluit het zeker niet uit. Maar voor nu wil ik Break The Rules zo goed mogelijk neerzetten.”

Voorlopig is Jason Payne de enige artiest die released op Breaking The Rules, maar in de nabije toekomst staat hij zéker open voor andere artiesten. Zijn eerste release wordt zijn track ‘Breaking The Rules’. “Een harde track waar alles kapot gaat!” Zijn tweede release is juist iets melodieuzer. “Een plaat waar ik veel meer gevoel in heb gelegd.”

Jason Payne wil af van de hokjes en start zijn eig


Benieuwd geworden naar de nieuwe Jason Payne sound? ‘Breaking The Rules’ komt op 15 februari uit op Break The Rules Records en is vanaf dan te beluisteren en te downloaden via alle streaming channels. We keep you updated.