Defqon.1 White

No more WHITE: Defqon.1 schrapt de freestyle stage

birgit
Birgit Roobol - 28 februari 2019

De WHITE op Defqon.1. De plek waar ook de niet-zo-doorgewinterde stamper heil vindt. Waar je voeten ook eens een ander danspasje kunnen maken. En waar je tussen alle hoge bpm’s met subground en freestyle artiesten, even kon genieten van iets anders.

Na een heel weekend vol gas gaan, valt opstaan op zondagochtend me altijd zwaar. Ik beloof mezelf ieder jaar opnieuw, een beetje rustig aan te doen op vrijdag en zaterdag, maar het lukt me nooit. Met een flinke kater sleep ik mezelf, zoals een echte Weekend Warrior betaamt, het terrein weer op. Het beste medicijn? Op je brakke zondagochtend bouncen op de beats van Geck-o bij de WHITE. Het is voor mij al jaren traditie op Defqon.1.

De WHITE is altijd een van de kleinste stages op het terrein. Maar de energie spat er vanaf. Een weekend lang hoor je hier een vreemde mix van muziekstijlen. Een flirt van verschillende soorten elektronische muziek, begeleidt door keihard gebeuk. De plek waar QULT weer tot leven kwam, waar we ‘Soul Train’ geregeld door de speakers hoorden knallen, en de sfeer altijd zo gezellig en gemoedelijk was.

Was inderdaad, want de WHITE is helaas niet meer. De stage is geschrapt en het freestyle concept is verplaatst naar Sunday Funday, waar je in de BLUE (de UV op zondag) kunt genieten van artiesten als Mark With A K en Mashup Jack in Defqon.1’s Party Paradise. Of het mijn liefde voor de WHITE kan evenaren, moeten we meemaken. Maar de intimiteit, de gezelligheid – en stiekem ook gewoon Geck-o – ga ik in ieder geval ontzettend missen. Dus daarom gewoon nog één keer, één van de beste WHITE setjes ooit. Om deze heerlijke stage te eren! Enjoy!


Benieuwd wat er dit jaar nog meer verandert op Defqon.1? Van nieuwe dingen, tot de line-up en het anthem. Dit kun je verwachten tijdens Defqon.1 Weekend Festival 2019.