noisecontrollers-nc200

Noisecontrollers telt af naar zijn tweehonderdste productie #NC200

birgit
Birgit Roobol - 29 mei 2019
Onze ‘vrij jonge’ hardstyle scene telt inmiddels al heel wat legendes. Noisecontrollers is er daar absoluut een van. Het is de man van monsterhits als ‘CTRL.ALT.DELETE’, ‘Crump’, We Are The Noisecontrollers’, ‘Gaia’, ‘Scantraxx Rootz’, ‘Down Down’, ‘Solar’ en ‘Samara’. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Inmiddels telt hij af naar zijn tweehonderdste productie, sinds de start van Noisecontrollers in 2005.

Een euforisch meesterwerk om de zomer mee in te luiden


Onder de noemer #NC200 telt Noisecontrollers af naar zijn tweehonderdste productie. Stapje voor stapje komt hij dichterbij, en dat doet hij onder andere met zijn langverwachte release van ‘Headlights’ (Track #196). Met dit euforische meesterwerk trapt hij de zomer van 2019 af.

Voor zijn nieuwste track heeft Noisecontrollers het totaal anders aangepakt dan we normaal in de hardstyle scene gewend zijn. Zo zijn de lyrics geschreven door The Companions (bekend van onder andere hits als ‘Thuis komen de tranen’ van Tino Martin) en wordt het gezongen door singer/songwriter Babette van Vught, bekend van haar deelname van de The Voice of Holland 2017.

‘Headlights’ vertelt het muzikale verhaal van een liefdesrelatie, maar is op zoveel meer dingen in het leven toepasselijk. Het gaat namelijk over alles waarvan je weet dat het niet goed voor je is, maar waar je toch tot wordt aangetrokken. De track begint dan ook vrij zwaar, met snaarinstrumenten die in de breaks terugkomen. Dankzij de donkere, krachtige stem van Babet, heeft het nummer een hele andere vibe dan een typische, zomerse hardstyle track. De melodie zegt echter totaal het tegenovergestelde en geeft je dat heerlijke zomerse, euforische gevoel, waar Noisecontrollers juist zo goed in is.

“DE COMBINATIE VAN DE PRACHTIGE STEM VAN BABET, HET INGETOGEN EN IETWAT DUISTERE GEVOEL TIJDENS DE BREAKS EN DE DAAROPVOLGENDE UITBARSTING VAN EUFORIE WANNEER DE MELODIE START, MAAKT HEADLIGHTS HEEL INTERESSANT OM NAAR TE LUISTEREN.”
- Noisecontrollers


 
Headlights komt op 31 mei 2019 uit. Hiermee trapt Noisecontrollers ook meteen zijn #NC200 af én presenteert hij zijn nieuwe huisstijl en website. Een hele hoop nieuwe dingen voor deze legend dus. Ben je alvast benieuwd wat er nog meer aan komt? Ook productie #197 staat in de planning: ‘Pyramid’. (Release 5 juli) We keep you updated.