Q-dance stopt met Power Hour 001

Q-dance stopt met Power Hour

birgit
Birgit Roobol - 29 maart 2018
Zijn jullie al een beetje geschrokken? Eigenlijk zouden we het natuurlijk pas zondag bekend maken. Maar man, jullie trapten er écht massaal in. Met open ogen. 1 april, of nou ja, 29 maart, kikker in je bil. De schrik nog niet te boven? Check dan hier, 70 minuten lang heerlijke Power Hour beelden.

Vanwege de opwarming van de aarde, neemt ook ‘s werelds leading hardstyle organisatie het heft in handen. Dit jaar zal er dan ook geen Power Hour plaatsvinden tijdens Defqon.1 Weekend Festival. In samenwerking met Earth Hour wil Q-dance meer awareness creëeren in de hardstyle scene voor de enorme problematiek rondom global warming. Turning an orange heart green! 

Opblaasdieren, confettikanonnen, hardstyle hits, tientallen artiesten en een gigantische crowd die van links naar rechts springt. De jaarlijkse zaterdagmiddag om 16.00 uur op Defqon.1 was altijd één groot gekkenhuis. Maar door Power Hour uit het Defqon.1 programma te halen, kunnen ze net dat nodige beetje gas terugnemen.

“Op zich is het wel fijn dat we vaker in Het Twiske kunnen liggen, maar het heeft ook een minder mooie kant. We moeten echt wat minder Power gaan verbruiken. Daarom hebben we besloten om te stoppen met dit concept.”

Dat is overigens niet de enige verandering die Q-dance doorvoert. Voor de aankomende editie pakken ze terug op eerdere thema’s zoals: Scrap Attack. Dit jaar gaan ze dan ook 60% used materials gebruiken, zodat ze vanaf 2019 volledig Cradle to Cradle zullen opereren.

Q-dance heeft al vaker bewezen zich in te zetten voor goede doelen, zoals het succesvolle THE PROJEQT in samenwerking met 10,000 HOURS. Waarin ze, samen met fans en harder styles artiesten, uren schenken aan sociale en duurzame projecten. Maar door zich nu definitief uit te spreken over de opwarming van de aarde, werkt Q-dance aan het zogenaamde Green Festival keurmerk. Zo dragen ze een steentje bij aan een betere wereld.

Of ze ook in de opvolgende jaren verdere vervolgstappen zullen ondernemen, zoals het weglaten van de lasers of zelf bio-energie opwekken, is nog niet duidelijk.