scantraxx-black

Scantraxx BLACK: The darker side of Scantraxx

birgit
Birgit Roobol - 12 juni 2019
Scantraxx behoort tot één van de leading hardstyle labels en voegt vandaag een nieuw main label toe: Scantraxx BLACK. Met dit nieuwe label focussen ze zich op alles harder dan hardstyle. Van raw hardstyle tot aan frenchcore. Wij spraken met Scantraxx over deze nieuwe muzikale ontwikkeling en ‘the darker side of Scantraxx’.

Op het Scantraxx platform is voornamelijk plaats voor hardstyle. Dit terwijl Scantraxx artiesten zoals E-Force regelmatig uitstapjes maken naar hardere genres. Omdat de focus van het main label op hardstyle ligt en artiesten zoals D-Block & S-te-Fan en KELTEK hier ook hun muziek releasen, is er helaas weinig ruimte voor zulke uitstapjes. Daar gaat Scantraxx BLACK verandering in brengen.

“Op deze manier matcht de track die we willen releasen het beste met een passend platform. Bovendien willen we ons met dit nieuwe label richten op nieuwe doelgroepen, zodat ook de liefhebbers van de stijlen die harder dan hardstyle zijn zich kunnen identificeren met Scantraxx. Nu hebben we twee duidelijke profileringen van onze main labels: Scantraxx voor (euforische) hardstyle en BLACK voor alles wat harder is.” Met BLACK kan Scantraxx dus een hele nieuwe invulling geven aan de stijlen die ze releasen. “We kunnen eindelijk de randjes opzoeken. We willen namelijk ook graag ons rebelse karakter laten zien!”

scantraxx-draaitafels
De hele look en feel van het BLACK label is anders dan dat van het huidige Scantraxx main label. “BLACK heeft een donkere, strakke en stoere uitstraling. In combinatie met een nieuw logo heeft dit label dus echt een hele andere uitstraling.” Toch wordt BLACK niet helemaal anders. “Wat we juist hetzelfde willen houden is de kwalitatief hoogwaardige muziek die we op dit label gaan releasen. Kwaliteit is altijd een hele belangrijke pijler binnen Scantraxx geweest en dit blijven we op BLACK dus ook doorvoeren in de keuzes die we maken op muzikaal gebied.”

Eén van de belangrijke labels binnen het huidige Scantraxx bestand is A2 Records. Dit label, gericht op raw hardstyle, stond aan de wieg van de rauwe kant van hardstyle en heeft echt voor een muzikale verschuiving in de scene gezorgd. Al sinds het begin is dit het #1 raw hardstyle label. Toch is dit niet te vergelijken met wat ze met BLACK willen neerzetten. “We kunnen dankzij de komst van BLACK in de gehele breedte van de hardere stijlen muziek releasen. Van euforische hardstyle op het Scantraxx label tot aan frenchcore op het BLACK label, en alles wat ertussen zit. Dit is met A2 Records niet mogelijk, omdat dat label zo’n duidelijke raw hardstyle stempel heeft.”

De eerste release op dit label is van Rebelion. “De sound van Rebelion sluit perfect aan bij de verwachtingen die wij van BLACK hebben. Ruig en rebels, maar ook écht van kwaliteit. We hebben onlangs de track ‘Rampage’ van Rebelion en Ncrypta gereleased op A2 Records en dat geven we met deze release van Rebelion een mooi vervolg. En wie weet more to come.” Ook E-Force zal zeer binnenkort nieuwe muziek releasen op BLACK.

scantraxx-rebelion-
Daarnaast heeft Scantraxx nog een aantal nieuwe, gevestigde namen die ze zullen presenteren in de nabije toekomst. “Hierover kunnen we nu nog niks zeggen. Maar we gaan niet meteen een vast team aan artiesten presenteren. Dit zal voornamelijk vanuit guest releases en releases van onze huidige artiesten komen.” Omdat artiesten zoals E-Force bijvoorbeeld ook steeds meer de euforische kant opzoeken, wordt er per release samen met de artiest gekeken bij welk label de track het beste tot zijn recht komt. “Dit zal de ene keer op Scantraxx zijn, de andere keer op BLACK.”

Scantraxx heeft veel grote artiesten grootgebracht. We zijn dan ook erg benieuwd welke BLACK artiesten we in de gaten moeten houden, maar hier kunnen ze helaas nog niets over zeggen. “Een aantal van deze talentvolle artiesten zal eerst gaan releasen op Scantraxx Silver en vervolgens de stap maken naar BLACK.” Met BLACK focust Scantraxx zich voornamelijk op de gevestigde namen. “We vinden het heel belangrijk dat de muziek die we op onze main labels releasen van hoogwaardige kwaliteit is. Er wordt veel tijd en moeite gestoken om de muziek op dit niveau te krijgen. Ook talenten zullen op BLACK zeker een kans krijgen mits we overtuigd zijn van hun kwaliteit. Houd de komende tijd dus vooral onze kanalen goed in de gaten om deze talenten te spotten!”

De komende tijd kunnen we dus voornamelijk veel nieuwe muziek verwachten. Van huidige Scantraxx artiesten, maar ook van nieuw aan te kondigen artiesten. Daarnaast hosten ze maandelijks een vette mix die ze koppelen aan bijvoorbeeld een artiest of event. “En natuurlijk willen we de muziek van BLACK ook fysiek naar de fans brengen met een hosting of een ‘take-over’ op events. Dit is echter wel toekomstmuziek. We willen eerst muzikaal laten zien waar we voor staan. De rest volgt later.”

 
Scantraxx BLACK is vanaf vandaag live. Volg Scantraxx via hun social media channels om op de hoogte te blijven rondom nieuwe releases en artiesten.