Hardstyle Report Podcast #16 - Best of 2018 001

Hardstyle Report Podcast #16 - Best of 2018

mitchell
Mitchell van Eenige - 30 december 2018

Er zijn dit jaar ontzettend veel pareltjes gedraaid en gereleased. We hebben niet alleen ontzettend veel nieuwe tracks in ons hart gesloten, maar ook oude pareltjes weer teruggevonden. Deze podcastaflevering staat daarom helemaal in het teken van onze favoriete tracks. Dit is Hardstyle Report Podcast #16 – Best of 2018. 

Atmozfears & Devin Wild ft. David Spekter – Breathe

Janine: “De fijne deuntjes in de muziek van Atmozfears maken me altijd zo lekker vrolijk. En dat is precies wat dit nummer ook met me doet.”

Headhunterz – Path Of The Hunter

Viktor: “Toen ik deze track voor het eerst hoorde, was ik blown away. Ik had ook echt niet verwacht dat het een track van Headhunterz is. De eerste drop is behoorijk ruig en duister, echt iets anders dan wat hij normaal maakt. In alle facetten is ‘Path Of The Hunter’ zo’n unieke track, ik heb nog nooit eerder zoiets gehoord. Ik houd echt ontzettend van deze sound en daarom hoort hij absoluut thuis in dit lijstje.”

D-Block & S-te-Fan ft. High Voltage – Shiverz

Eva: “Oké, misschien een gekke aanvulling in dit 2018 lijstje, maar deze klassieker heb ik in 2018 weer helemaal herondekt en moet er daarom in. Wat een heerlijke plaat! De melodie, die oldschool kicks, alles klopt. Niemand kan zich inhouden om keihard mee te zingen met de screech tijdens het refrein. Kippenvel gegarandeerd!”

KELTEK – Dark Sun

Birgit: “KELTEK is zo’n artiest die in de absolute top van dit jaar thuishoort. Na het verlaten van Psyko Punkz heeft KELTEK mijn hart veroverd en is hij een van mijn favoriete dj’s geworden. Deze man heeft alleen maar meesterlijke platen geproduceerd in 2018, maar ‘Dark Sun’ is toch wel echt mijn favoriet. De sfeer van deze plaat is fantastisch en ik vind het heerlijk om de lyrics mee te blèren.”

D-Block & S-te-Fan – Ghost Stories

Birgit: “Toen ik deze voor het eerst op Defqon.1 Festival hoorde: KIP-PEN-VEL! Deze track hoort in het rijtje thuis van ‘Twilight Zone’ en ‘Angels & Demons’, twee nummers die ik ook heel erg vet vind, maar deze staat absoluut op nummer één. D-Block & S-te-Fan zijn heel goed in bijna spookachtige sferen neer te zetten en de mysterieuze melodie matcht perfect bij die lekkere hardstyle kicks. Ik kan niet wachten tot de Ghost Stories live-act van D-Block & S-te-Fan op Reverze!”

Phuture Noize & B-Front – The Solution

Lauren: “Ik hoorde deze plaat voor het eerst op Intents Festival 2018 en het was alsof de tijd even stilstond. ‘The Solution’ is de opvolger van ‘The Paradox’ en ‘The Enigma’, en ondanks het succes van de twee voorgangers, vind ik dit toch nog wel de allerdikste. Kippenvel tot de max bij deze heerlijke zweverige melodie!”

Rejecta – Let My Tape Rock

Janine:Mijn vriend en ik zaten in de auto, terug van vakantie naar huis. We hadden enorme vertraging gehad en na een lange reis moesten we om 03.00 uur ‘s nachts nog van Schiphol naar Friesland rijden. Hoe we wakker bleven? Door deze fantastische plaat!”

D-Sturb – Losing Myself

Lauren:Een heerlijke euforische, maar toch harde plaat van de kickroll koning D-Sturb. Ondanks dat deze artiest veel pareltjes heeft uitgebracht dit jaar, is dit toch wel voor mij de nummer één. Zijn afwisseling tussen euforische melodieën en flinke beukers, vind ik heerlijk. Deze plaat is absoluut veelbelovend voor wat er nog gaat komen van D-Sturb in 2019.”

Adaro & B-Front ft. Dawnfire – Touch A Star

Eva: “Misschien wel een van de populairste tracks van het afgelopen jaar, en ik begrijp precies waarom. Deze remake van de legendarische klassieker ‘Nomansland’ betoverde mij toen ik hem voor het eerst hoorde. En zelfs na honderd keer blijft ‘Touch A Star’ dat doen!”

Hard Driver ft. Szen – Get It Started

Janine:Ik ben al een tijd helemaal gek van alles wat Hard Driver maakt. Ik heb dit plaatje al vaker voorbij horen komen, maar op Euphoria bracht deze track het publiek, inclusief mijzelf, écht tot leven. Oh, en hij blijft zo lekker in je hoofd zitten!

Rejecta – Followed

Viktor: “Voor het eerst gedraaid in de legendarische set van Frequencerz bij Qlimax 2017. En wij maar denken dat het ‘die nieuwe’ van de Frequencerz is. Nee hoor, there was a new kid on the block: Rejecta!

Deze track heeft zo’n heerlijk raw gevoel met een ‘fris’ randje, en die kickrolls maken het helemaal af! Ik kijk nu al uit naar het moment dat deze track op Hard Bass wordt gedraaid, het volume wordt uitgefaded bij de drop en ik dertigduizend man mee hoor doen.”

Adaro – Flame Up High

Birgit: “Ik hoorde deze voor het eerst op Defqon.1 Festival 2018, tijdens een van mijn favoriete Adaro setjes allertijden. Ik heb het hele weekend met die melodie in mijn kop rondgelopen, totdat ik er achterkwam dat ik het van een franstalig rapnummer uit de jaren 90 ken: ‘Manau – La Tribu De Dana’. Sindsdien staat de track bij mij al maanden op repeat. Ik denk niet dat ik er ooit genoeg van kan krijgen!”

Ran-D & Phuture Noize – Suicidal Superstar

Eva: “Phuture Noize weet bij mij een gevoelige snaar te raken met zijn muziek. Hij doet wat hij leuk vindt en maakt wat hij mooi vindt. Ook als anderen daar anders over denken, en dat vind ik heel knap. Alles wat hij afgelopen jaar heeft aangeraakt, is in goud verandert. Maar ook is Ran-D een van mijn favoriete artiesten in de hardstyle scene. Hij is zo getalenteerd en steekt zoveel tijd en energie in zijn muziek. De combinatie van deze twee helden resulteert dan ook in een supervet nummer met sterke vocals.”

Frequencerz – Alright

Thirsa: “Dit nummer neemt mij terug naar begin van het jaar: X-Qlusive Frequencerz! Dat feestje was zo ontzettend gek en gezellig. Ik heb die hele nacht alleen maar gelachen en gesprongen. Alleen maar gezelligheid en leuke mensen.”

Neroz – Bodyshock

Thirsa: “Een heerlijk nummertje! Lekker doorrammen en gek doen. Hij gaat maar door!”

Rebelion ft John Harris – Empire

Mitchell: “Dé track van het tweede Rebelion album! En wat zijn deze twee gasten het afgelopen jaar populair geworden. Ik weet nog heel goed dat ze dit jaar live op de mainstage van Intents 2018 stonden en deze track draaiden. Het héle publiek zong mee. Natuurlijk kon ik niet anders dan ook keihard genieten en meezingen. Een geweldige herinnering!”

D-Sturb & Warface – Drown

Thirsa:Dit nummer doet mij denken aan de heerlijke zomer die we hebben gehad. De ontzettend fijne festivals met het heerlijke weer. Oh, en de meerdere weekenders die ik heb gehad, zoals Decibel outdoor en Defqon.1. Als ik deze plaat aanzet, zie ik mezelf gewoon weer over het festivalterrein huppelen.”

Rebelion & Sub Sonik ft LXCPR – Bring It On

Viktor: “Ik houd van oude tracks in een nieuw jasje, maar deze bootleg is verreweg de beste van het jaar. Ik zat al een tijdje te wachten op een collab tussen deze raw helden, en met deze track hebben ze het wachten dik waard gemaakt. De rauwe Rebelion kicks en de herkenbare Sub Sonik sound, doen elke grote venue helemaal uit zijn plaat gaan. Deze gaan we nog zéker een tijdje horen!”

Delete – Lunatic

Mitchell: “Deze track in één woord? GEWELDIG! De melodie kan me gewoon niet stil laten staan. Het is een echte meezinger, maar toch heel rauw en hard. Ik weet nog goed dat Delete deze track voor het eerst draaide; het publiek werd helemaal gek!”

Warface & Sub Sonik Ft. Carola – Set Me Free

Lauren: “Voor mij is dit de beste track van het hele Warface album, en een van mijn favorieten van het afgelopen jaar. Ik had hem al een paar keer gehoord in de sets van Sub Sonik, maar nu kan ik ‘m eindelijk op repeat zetten! Een lekker hard intro met kickswitches waarvan je vies van gaat kijken, en een climax met bergen energie. Heerlijk!”

Delete – Payback

Mitchell: “Op de album release party van Delete hoorde ik deze track voor het eerst. Niemand zag deze bizarre drop aankomen. Het geweer werd geladen, en BAM! Mitrailleurschoten knalde door de speakers en het publiek hield het niet meer. Iedereen schreeuwde het uit van verbazing. Het gezicht van Delete op dat moment wat onbeschrijfelijk!”


Er zijn zoveel geniale platen gemaakt en gedraaid het afgelopen jaar, dat het moeilijk kiezen was. Toch hebben we met dit lijstje eer gedaan aan onze mooie momenten van het afgelopen jaar. Heb jij ook gestemd op jouw favorieten van 2018? Misschien hoor je ze wel terug in de Q-dance Hardstyle Top 10 die bekend wordt gemaakt op WOW WOW. Zien we je daar?