dance4liberation-header-2

Dance4Liberation 2019

carmina
Carmina Wassink - 8 mei 2019
Op 5 mei viert Nederland de vrijheid. En hoewel we ons eigenlijk niet anders kunnen voorstellen, is het heel belangrijk dat we bij onze vrijheid stilstaan. Zonder vrijheid geen muziek of festivals of feestjes. Daarom wordt er door heel het land volop gefeest en genoten. Los gaan voor het Vaderland! Wij doen dat natuurlijk geheel op eigen wijze: stampend op hardstyle. Dit is Dance4Liberation 2019.

Aan de hardstyle kant werden we ontvangen door een stage die ons aan een Aziatische tempel deed denken. Alleen anders dan in het oosten waar tempels juist bekend staan om hun rust en sereniteit, ging hier dak er af. Daar kunnen die monniken nog wat van leren. Het leuke aan Dance4Liberation is dat het een evenement is voor alle leeftijden: jong (en dan bedoelen we ook echt jong) en oud gaan samen los, op minimaal 150bpm.

dance4liberation-01
De vibe zit er al vroeg op de dag lekker in. Maar tijdens de set van Atmozfears en Audiotricz gaat het echt los. Onder het motto: “Het is geen feest als we niet van links naar rechts zijn geweest” schuift het hele publiek heen en weer. Links links links, bier vloeit overal, rechts rechts rechts. En nog meer drinken over je heen. Maar het gevoel van samen losgaan, is het altijd waard. Net zoals de heerlijke tracks ‘Yesterday’ en ‘Release’ die door deze mannen in wordt gezet. Als ook het zonnetje tussen de wolken door komt, krijgen we echt dat ultieme festivalgevoel.

D-Block & S-te-Fan zetten zoals gewoonlijk een betoverende set neer. Er gebeurt echt iets als zij optreden. Ze weten het publiek iedere keer weer te pakken, het is bijna magisch. Helemaal als ze in hun set nog wat Ghost Stories materiaal verwerken en vervolgens afsluiten met ‘Angels en Demons.’ Wat blijft dat een heerlijke plaat!

Het wordt overduidelijk drukker in het publiek als Headhunterz de stage beklimt. Zijn platen zijn ook buiten de hardstyle scene geliefd. En hoewel heel veel fans los gaan, is voor de doorgewinterde hardstyle fan de set een beetje voorspelbaar. Hij opent met zijn live edit van ‘Destiny’ in combinatie met pianospel van The Hardstyle Pianist en pakt er gelukkig nog wat oude plaatjes bij, zoals ‘Summer Of Hardstyle’, ‘Rock Civilization’ en ‘Scrap Attack (Lessons in Love vocals)’.

dance4liberation-02
Als de zon begint te zakken, is het tijd voor power. De mannen van Frequencerz weten de juiste snaar te raken bij het publiek. ‘Electric Symphony’ (de nieuwste track van B-Front en Adrenalize) brengt het ultieme festivalgevoel naar boven: de combinatie tussen euforie en drive, een overweldigende emotie. Stralend stampt iedereen er op los! Maar ze weten het bpm ook op te voeren. Als ‘Bitch (Hardcore Edit)’ wordt ingezet, gaat iedereen los. Te gek hoe deze track wordt ontvangen. Hoe gemeleerd het publiek ook is: dit is hoe het moet. Samen compleet uit je dak gaan!

De avond heeft nog veel meer voor ons in petto. Het mag dan wel een zondag zijn, de meesten zijn nog lang niet moe. De jassen gaan aan en om het niet koud te krijgen van de frisse wind, wordt er veel bewogen in het publiek. Sub Zero Project draait een gevarieerde set met tracks van hun nieuwe album, zoals ‘Darkest Hour (The Clock)’, ‘Amen’ en ‘The Contagion’. Maar ook wat meer verrassende platen: ‘Hardcore Vibes/Seven Nations Army (Frontliner bootleg)’ en ‘Zatox vs. HWS Origins - Zombivilization’. Ook horen we het nieuwe Intents Festival anthem voor het eerst live.

dance4liberation-03
MC’s, vocalisten, er is behoorlijk wat afwisseling on stage en dat maakt dat we ons niet vervelen. Radical Redemption zet, versterkt door MC Nolz, een echte bazenset neer. Zijn track ‘Kick op je bek’ (met Digital Punk) knalt er in, maar ook ‘Forget About Dre (Psyko Punkz DJ Tool)’ en ‘Accumulated Filth’ doen het erg goed in het publiek. Toch bestaat zijn set niet alleen maar uit grof geweld. Wanneer The Hardstyle Pianist zijn versie van ‘America’ inzet, valt het hele publiek even stil. De pianoversie van deze track raakt echt iedereen!
Het laatste uur van de dag wordt afgesloten door Rebelion. Met een diverse set en een flink tempo geven ze het eindschot van Dance4Liberation 2019. Nog één keer vol gas voor onze vrijheid!

Dance4Liberation 2019 was opnieuw een succes! Een dag volledig in het teken van vrijheid én hardstyle. Daarnaast is het ook echt tof om te zien hoe de organisatie voor €16,- (early bird) een goed festival met een diverse, opbouwende line-up met grote namen neer kan zetten. Nog leuker is dat je daar met jong én oud van kunt genieten. De blijdschap was heel de dag ongekend evenals de sfeer bij het publiek van dertigduizend man. Dance4liberation tot volgend jaar, dan zijn wij er zeker weer bij!