Dance4Liberation 2018 001

Dance4Liberation 2018

birgit
Birgit Roobol - 8 mei 2018

5 mei, de dag van de bevrijding. Miljoenen trotse Nederlanders vieren op deze dag de vrijheid. Iets wat zo vanzelfsprekend lijkt, maar dat is het absoluut niet. Door het hele land is het feest, en wij vierden deze dag op Dance4Liberation. Want wat zegt er nou meer vrijheid dan keihard losgaan met je hardstyle familie onder het genot van de heerlijk brandende zon? Precies. Dit is ultieme vrijheid!

Dance4Liberation 2018 002

De hardstyle stage bestaat uit een rij met typisch Hollandse herenhuizen. Alsof je in een pittoresk klein dorpje bent beland. Het geeft een heel gezellig gevoel, en is er iets Hollandser dan dat? Waar je ook kijkt, overal zie je blije gezichten en mensen die volop genieten van de muziek. Het wij-gevoel is sterk aanwezig vandaag.

Legendes Technoboy en Tuneboy brengen de Italiaanse hardstyle sound mee naar Dance4Liberation en zorgen voor een perfecte mix tussen classics en nieuwe tracks. “Hard knocking beats for your mind, body and soul. People gotta have it, getting out of control.” Er wordt volop meegezongen en alle handen gaan de lucht in. Dit is het moment waarop je je buurman of buurvrouw aankijkt met zo’n gezicht van: “Damn, nu gaan we lekker.” Italy takes over!

Dance4Liberation 2018 003

Daarna stappen we de tijdmachine in langs prachtige herinneringen en heerlijke platen. Ken je dat gevoel wanneer al die mooie herinneringen in je gedachten voorbij vliegen? En een enorme glimlach op je gezicht verschijnt? Dat is wat muziek met je kan doen. ‘The Melody Man’ bezorgt ons precies dat met onze set. Tegenwoordig krijg je niet vaak de kans om Frontliner te zien stralen achter de decks. Nummers als ‘Better of Alone’ en ‘Magic’ betoveren het publiek en de sfeer is echt geweldig!

Als de avond nadert, wordt de muziek steeds rauwer. Kicks worden harder en het aantal bpm stijgt. En daar is het publiek duidelijk aan toe. Sub Zero Project brengen met hun hits als ‘The Project’ en ‘Our Church’ veel energie in het publiek. De toon is gezet. Phuture Noize pakt hier op door en laat in zijn liveset van dertig minuten zien waarom hij ready is om de koning van hardstyle te worden. Zijn set bevat veel previews van zijn nieuwe album ‘Black Mirror Society’ en inmiddels kunnen we echt niet meer wachten tot de release van het album. Echt ieder plaatje klinkt lekker!

Dance4Liberation 2018 004

Wanneer Deetox haar set inzet met het nummer ‘Het Land Van’, ontploft het publiek. Vooral op een dag als deze slaat dit nummer als een gek aan op het publiek. Iedereen zingt keihard mee. Helaas zwakt de set daarna een beetje af. Maar met ‘Torture’ komt ze keihard terug. Heel het publiek gaat los en stampt door tot het bittere eind. Dance4Liberation wordt afgesloten door Public Enemies. Een stevige set met keiharde tracks, waarop je je nog héél even helemaal kon laten gaan. En dan zit het ultieme vrijheidsfeestje er al weer op.

Dance4Liberation is een heerlijk feestje voor wie op 5 mei geen zin heeft in een Vrijmarkt of suf feest op het plein. Celebrate your freedom with hardstyle! Onze taak is volbracht, deze is voor de vrijheid.