De Tijdmachine 2016 001

De Tijdmachine 2016

birgit
Birgit Roobol - 28 december 2016

Het is Kerst. De tijd van bezinning, lelijke kersttruien, een familielid die jouw stukje vlees van de gourmetplaat jat, cadeau’s, kalende kerstbomen met foeilelijke lampjes en ballen, samen zijn en een héél goed excuus voor een vet feestje. Na het wegstouwen van halfgare slavinkjes is het tijd om de kerstkilo’s er af te stampen bij De Tijdmachine.

The bigger the better, moet Lose Your Mind hebben gedacht. De Tijdmachine vond plaats in een compleet uitverkochte HMH. De afgelopen jaren is dit concept uitgegroeid tot een gigantisch succes. Ze begonnen ooit in de K’danz in Schagen, verhuisden toen naar de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam, maar ook die zijn ze weer ontgroeid. Nu is het tijd voor de Heineken Musical Hall, de plek waar legendes zijn geboren. Vrijwel iedere hardstyle liefhebber heeft een mooie herinnering bij deze locatie.

De Tijdmachine 2016 002

De line-up was – met hier en daar wat verrassingen tussendoor – bekend, maar de running order bleef de grootste verrassing. De wollige kerstsfeer verdween al snel toen we de reverse bass van The Prophet hoorden. Lekker! Brennan Heart graaide vervolgens diep in zijn platenkoffer en volgde deze set op met, zoals we van hem gewend zijn, echte classics. Langzaam bouwden de artiesten op tijdens deze tijdreis.

Noisecontrollers en Wildstylez draaiden de ene dikke plaat, na de andere. Maar net als je denkt dat het niet beter kan, verschijnt Headhunterz achter de draaitafels. Kerst moet je vieren met je familie, daarom is Mr. Heady back! Zijn aanwezigheid maakt dat het publiek helemaal gek wordt. Hij weet de crowd zo goed te bespelen. Pure magie! “It’s in our blood, in our veins!” schreeuwt hij door The Black Box, terwijl ons hart mee klopt op de beat van de muziek. Deze nacht kan nu al niet meer stuk.

De Tijdmachine 2016 003

Ook al hebben we de platen al honderden, misschien zelfs duizenden keren gehoord. Bij De Tijdmachine zorgen ze voor een rilling van je tenen tot je kruin, voor zweethandjes, zweetoksels en kletsnatte gezichten. D-Block & S-Te-Fan, Donkey Rollers, Zany, Adaro & Crypsis. Het hield maar niet op. Met een voldaan gevoel verlieten we in de vroege morgen Freddy’s Beukpaleis. Uiteraard met een hele brakke derde kerstdag voor de boeg.

We took a trip down memory lane and loved every single second of it. Ook voor hen die in de early days nog met Lego speelden.