Demolition Indoor - Rammen in de Lichtfabriek 001

Demolition Indoor - Rammen in de Lichtfabriek

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 30 november 2017

Ook klaar met die nachtfeesten waarbij je om half negen eindelijk eens in je bed ligt en nog maar een paar uur kan slapen om vervolgens gezellig op de brunch van je oma te zijn? Of nóg leuker. Dat kinderfeestje van je neefje, waar nog zo’n dertig andere kinderen het superleuk vinden om aan je te hangen en op je te springen. Nou, ik wel. Eerlijk is eerlijk, ik ben ook geen achttien meer. Die slapeloze nachten gaan toch zijn tol eisen.

Daarom zijn indoorfestivals dus geniale uitvindingen. We schreven er al eerder over, maar ik wil het nog graag even benoemen. Een festival, in de winter! De beste ontwikkeling sinds jaren. Combineer dat met een lekkere raw line-up en de Lichtfabriek in Haarlem en voordat je het door hebt sta je opeens op Demolition Indoor. Een verademing dat het om 15.00 uur begint en eindigt om 1.00 uur, met nog een after tot 4.00 uur op dezelfde locatie. Dus voor de nachtbrakers schiet het feest ook zeker niet te kort. Daar gaat overigens wel meteen weer mijn goede plan om op tijd naar bed te gaan. Want wie weet blijf ik nog wel ‘even’ plakken op de after.

Demolition Indoor - Rammen in de Lichtfabriek 002

Demolition Indoor dus. Een raw hardstyle feestje in de Lichtfabriek. Dit oude, maar karakteristieke gebouw diende vroeger als gas- en elektriciteitsfabriek, die de inwoners van Haarlem voorzag van licht en warmte. Hoewel er delen gesloopt werden, bleef dit deel van het pand staan. Tijd om wat licht en warmte terug te brengen in deze fabriek. Met dikke lasers en door keihard met elkaar te stampen.

Toegegeven, Demolition Indoor begint rustig. Het Nederlandse volk moet er nog even aan wennen dat je in plaats van een mini-winterslaap houden op zaterdagmiddag, ook kneiterhard uit je plaat kunt gaan. Ondertussen gooit Reloaded er een fijne classics in. Van die tracks met heerlijke herkenbare melodieën. Lekker keihard meeblèren.

Vervolgens knalt Deetox, hoe kan het ook anders, het nummer Torture van Crypsis en Luna (Struck by lightning) in haar set. Wat een power. En beetje bij beetje komt het steeds meer los. Precies op tijd voor Bouncing Ball en D-Attack. Misschien wel de toppers van de avond! Een geweldige set met een lekkere rauwe ondertoon. Klassiekers als Frequencerz Tomorrow & Beyond en Radical met The Resurrected Soul. Rammen met die oude raw. De drive en energie spat van die twee gasten op het podium af. En gelukkig werkt het aanstekelijk, de hele zaal gaat los.

Demolition Indoor - Rammen in de Lichtfabriek 003

Ondertussen is het half negen en m’n biologische klok is toch een beetje van slag. Een beetje gek is het natuurlijk wel, ‘s middags los gaan in een donkere fabriek en volgas beuken. Toch even anders dan bij tante Annie op de koffie. Toen het half tien was, dacht mijn lichaam dat het al half drie ’s nachts was. Tijd om er een beetje tempo in te zetten. Op naar de nóg hardere stijlen.

De laatste anderhalf uur rende ik heen en weer tussen Up Syndrome en Angernoizer. Gedachten uit en gaan. Totdat de muziek stopte. Hè verdorie, dat stond niet in mijn planning. En vanaf dat moment gaat het bergafwaarts met Demolition Indoor.

Op last van de politie moet de muziek zachter. Anders moet het evenement worden stopgezet. Oke, denk ik nog. No worries, keep on that positive energy, oordopjes uit en gaan. Maar hiermee wordt de avond niet gered. Bij Rebelion mist de snelheid en de knallers die je verwacht aan het einde van een feest. Met het volume, gaat ook de sfeer naar beneden.

Demolition Indoor - Rammen in de Lichtfabriek 004

Omdat ik daarvoor tóch wel een heerlijk feestje heb gehad – klein maar fijn – besloot ik de after nog een kans te geven. Al mijn goede voornemens worden overboord gegooid. Afterparty, here I come. Hopend op nieuw leven. En dat gebeurde! De lichten en lasers even daar gelaten – want, hallo halve epileptische aanval -, doet de muziek eindelijk weer wat het hoort te doen. Beuken, rammen en die laatste energie uit je lichaam persen. Ook de sfeer is weer terug. Net als die glimlach op de gezichten.

Een dag met pieken en dalen. Het geluid in De Lichtfabriek is niet altijd ideaal en als het dan zachter moet, zakt de sfeer behoorlijk in. Desondanks voert de fijne sfeer en de dj’s die over het algemeen echt lekker staan te draaien toch de boventoon. Demolition Indoor is geen must-do, maar voor die twintig euro heb je wél gewoon een leuke dag en avond met vrienden. En toch wel het allerfijnste: deze oma lag eens voor half negen in bed en was superfit op de verjaardag van haar neefje.