Harmony of Hardcore 2018 001

Harmony of Hardcore 2018

mitchell
Mitchell van Eenige - 24 mei 2018

Ongegeneerd stampen tot één uur ‘s nachts in combinatie met de unieke ‘hardcore feeling’, dat is waar Harmony of Hardcore voor staat. Geen ander festival is te vergelijken met dit feestje. Wij zijn er nog van aan het bijkomen, maar we vertellen je alle hoogtepunten van afgelopen zaterdag.

Ergens in pittoreske Erp, Noord-Brabant, wordt een weiland één keer per jaar op zijn kop gezet. Duizenden hardcore liefhebbers komen samen voor de hardste beats van meer dan honderd artiesten. En dat er geen festival zoals Harmony of Hardcore is, merk je meteen. Er hangt hier een hele andere sfeer dan op andere hardcore festivals.

Harmony of Hardcore 2018 002

Dat komt mede door het uiterlijk van het festival. De stage, die wordt gedeeld met het festival 7th Sunday op de dag erna, is heel kleurrijk. Ook de rest van het terrein heeft een andere sfeer dan het gemiddelde hardcore festival. Er zijn huisjes met kleurrijke gevels, kermisattracties, winkeltjes en andere leuke dingen die je op andere festivals minder snel zult tegenkomen.

Het grappige hieraan is het grote contrast met de muziek. Gek genoeg past dit toch perfect bij elkaar. Dit is de harmony in hardcore. Het festival is geliefd bij een breed publiek. Letterlijk allerlei soorten mensen lopen rond op Harmony of Hardcore, met hun liefde voor hardcore als gemene deler. Iedereen is één. And dedicated as fuck…

Harmony of Hardcore 2018 003

Eén van de opvallende sets is die van het Neophyte kwartet Guerillas op de mainstage. Neophyte, Furyan, Tha Playah en Nosferatu laten allemaal hun beste, nieuwste en meest verrassende tracks horen. Inclusief met het Thunderdome anthem, ‘Can’t Stop Us Now’ en nog een aantal nieuwe Guerillas tracks. Bommen van tracks komen voorbij, dit willen we vaker zien van Guerillas. 

GPF brengt complete chaos naar de Extreme Darkness tent. En dat gaat als een lopend vuurtje. De tent staat zo vol, dat je er amper in kunt komen. Maar hoe dan ook, alle remmen gaan los. Dit mysterieuze duo laat je kicks horen waar je alleen maar keihard van los kunt gaan. Grappige melodieën en teksten gecombineerd met bizar harde, smerige kicks. Lekker!  

Harmony of Hardcore 2018 004

Ook de set van Lady Dammage en Andy The Core is er een om niet snel meer te vergeten. Dit duo draait samen op de de mainstage en tilt de avond van hardcore naar uptempo. De tracks van Lady Dammage haar debuutalbum slaan lekker aan bij het publiek. We horen tracks zoals ‘Dead End’, ‘CMOS’, ‘Rise Of The Phoenix’ en ‘Disto Disco’. Na deze set is het publiek klaar voor nog harder geweld. En dat krijgen we van Partyraiser. Hij weet hoe hij zo’n dag als deze moet afsluiten: maximaal knallen!

En dan zit Harmony of Hardcore er alweer bijna op. Maar niet voordat we nog één keer mogen knallen. Hardcore, vuurwerk en een waanzinnige lichtshow. Tijdens de eindshow is er nog één speciaal moment. ‘Sound Becomes One’ is onderdeel van de eindshow, en Partyraiser en Destructive Tendencies betreden nog één keer de mainstage terwijl het vuurwerk de lucht in gaat tijdens hun nummer één track van 2015. Tijdens dit moment kun je alleen maar je vrienden aankijken, je zielsgelukkig voelen en denken: dit is dus the ultimate hardcore feeling.