Origins - The Darker Side of Classics 001

Origins - The Darker Side of Classics

lauren
Lauren Bekker - 28 februari 2018

Het is tijd om terug te gaan naar waar het allemaal begon met de donkere kant van hardstyle. Waar de raw hardstyle scene werd geboren. Het is tijd voor Origins – The Darker Side of Classics. Een spektakel van klassiekers waar de raw hardstyle revolutie mee begon.

Klassiekers zijn vaak ondergeschoven kindjes die we niet zo vaak terughoren op een feest. Maar waar we wel heel graag op los gaan. Met Origins gaan we even terug tot en met 2012 (met een paar uitschieters in 2013 en 2014). Vanaf die tijd krijgt de rauwere kant van hardstyle steeds meer fans en splitst het genre.

Origins - The Darker Side of Classics 002

De locatie, Maaspoort Sport & Events, is knus en kleinschalig, maar met goed geluid. Er is genoeg plek om te chillen en even bij te komen, zonder dat je iets mist van de muziek. Het is Activator die het spits afbijt en de sfeer er goed inbrengt. Iedereen is vrolijk en heeft er onwijs veel zin in.

De zaal stroomt langzaam vol en als Zany zijn plek achter de decks neemt, staat het hele publiek vol met fans. De sfeer is ongekend. Ze schreeuwen uit volle borst mee met ‘The Bulldozer Project – Arise (Zany & The Beholder remix). “WE SHALL ARISE!” We krijgen alweer kippenvel, als we eraan terugdenken.

Origins - The Darker Side of Classics 003

Dan is het tijd voor Frequencerz. Voorafgaand deden ze al een oproep aan fans welke nummers zij het liefste wilden horen. En daar werd veel op gereageerd! De zaal gaat los op echte klassiekers als ‘Burning’, ‘Rockstar’ en ‘Fatality’ met B-Front. Wat een helden!

Maar ook zaal twee staat op z’n kop. Hier is het Theracords label de show aan het stelen. Project Excile, vroeger beter bekend als Catatonic Overload, pompt keiharde raw classics. Wat een te gekke set is dit. Vooral nummers als ‘The Sexual Thrill’ en ‘Goddamn’ doen het goed. Het publiek blijft maar gaan. Stilstaan is geen optie. Maar ook Geck-E (Soul Train, oh my god) en Thera zijn de helden van zaal twee.

Origins - The Darker Side of Classics 004

Terug in de grote zaal is het tijd voor twee legendes: B-Front en High Voltage. We worden betoverd door de classics. Tracks als ‘Mysterias’, ‘Shiverz’ en ‘Inner Creativity’ creëren een ongekende sfeer. Waarom horen we deze platen bijna nergens meer? Deze melodieën laten iedereen stralen en ongekend genieten. Ook laten ze het publiek los gaan met collabs als ‘The 4th Kind’ en ‘Everything Changes’.

Maar een echt hoogtepunt is de set van Adaro. Hij heeft eerder al ons hart gestolen en doet dat vanavond opnieuw. De oude tracks herinneren ons aan jaren geleden. Deze set is overspoelt met geweldige herinneringen. Kippenvel tot op het bot met ‘Haunter of the Dark’ en ook de andere nummers, laten ons genieten.

Origins - The Darker Side of Classics 005

Genieten, dat is misschien wel de kern van de dag. Nostalgische gevoelens ten top. Zo’n dag als vandaag zal niet snel vergeten worden. Buiten dat het organisatorisch goed geregeld is, is het vooral de sfeer op een feest die erg bepalend is. En dit feest heeft zeker weten een geweldige sfeer. De echte liefhebbers hebben zich verzameld om voor een dag weer even terug te gaan naar waar het allemaal begon. Origins 2019, we’re ready for ya!