Penoze ‘Doe het Zelf’ editie  001

Penoze ‘Doe het Zelf’ editie 

eva
Eva Selhorst - 6 december 2016

EEN, TWEE, DRIE… STAMPEN! Op 3 december keerde Penoze terug naar Amsterdam en dit keer mochten we het helemaal zelf doen. Na het vouwen en versnijden, was het tijd om de Warehouse Elementenstraat af te breken. Penoze is het rebelse jonge broertje van de bekende Lose Your Mind familie, deinst nergens voor terug en kleurt niet binnen de lijntjes. Tijd voor een uitstapje met de onderwereld van Amsterdam!

De Warehouse Elementenstraat is met haar rijke en roemruchte geschiedenis, de perfecte locatie voor een goed hardstyle feestje. Waar er tegenwoordig nog voornamelijk house en technofeesten worden gegeven, leent deze locatie in het industriële deel van Amsterdam-West zich uitstekend voor wat groffer geweld. Ook de donkere sfeer van de Warehouse past perfect bij het underground gevoel van Penoze.

Penoze ‘Doe het Zelf’ editie  002

De ekte, ekte RAW-soldiers komen hier zeker weten aan hun trekken met grof geweld, dikke kicks en heerlijke drops. De avond begon namelijk al stevig met Alpha² . Dit dynamische duo startte met wat classics overgoten met een echt rawstyle sausje. Erg fijn om zo in het tempo te komen, voordat de tent compleet afgebroken wordt.

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat er een geen timetable meer wordt gemaakt. Ook op Penoze was er slechts een running order. Hierdoor lijkt het alsof er spontaan back to back sets ontstaan, zoals met Titan, Digital Punk en Frequencerz gebeurde. Phuture Noize nam zonder aan te kondigen Regain mee om hun nieuwe collab te draaien, wat een super vette verassing was. Phuture Noize is bezig met z’n nieuwe album en heeft een paar primeurtjes laten vallen waar je u tegen zegt. Zéker iets om naar uit te kijken dus.

Penoze ‘Doe het Zelf’ editie  003

Naar mate de avond vorderde, werd de RAW steeds rauwer. We hebben geschreeuwd, gestampt, gezweet en gebeukt. We hebben alles gegeven. En aan het eind van de avond was daar onze grote held, Radical Redemption. De Radical hield zijn belofte, namelijk dat hij Amsterdam zou slopen. Met zijn keiharde sound, wist hij zelfs aan het eind van de avond de hele zaal op zijn kop te krijgen.

Penoze heeft zichzelf weer bewezen een echte rebel te zijn. Rebel to the grave! En blijf het vooral keihard zelf doen.

Foto’s door Lose Your Mind