reminder-2019-01

Reminder 2019 - A Journey Into Sound

iris-profielfoto
Iris Grootmeijer - 11 december 2019
Een goed classics feestje is als een trip terug in de tijd; de helden van toen, oude bekenden, legendarische klassiekers en dat heerlijke gevoel van nostalgie. We stappen maar al te graag in de tijdmachine voor een ‘journey into sound’. Dit is Reminder indoor 2019.

Dat nostalgische gevoel is vanaf de eerste minuut aanwezig. We komen binnen en worden meteen getrakteerd op ‘Code Black - Visions’. Wat een fijne entree is dat! Zentiments & The Vision draaiden het tweede setje van de dag, en vrolijke en herkenbare plaatjes klinken in alle hoeken van de zaal. De zoete melodie zweeft als een onweerstaanbare geur door de gangen waardoor de stage snel volstroomt. Deze sfeermakers zetten de toon voor de rest van het feest.

Onze nieuwsgierigheid naar zaal twee waar early hardstyle op het programma staat, wint het al gauw van de klassieke meezingers, dus verplaatsen we ons naar de tweede area gehost door Infexious. Het duo dat deze kleinere area opent is Shifterz uit Schotland, die door de Engelse host zijn gekozen als tweede in de Reminder contest. Voor ons een nog onbekend duo, maar vanaf het eerste moment blazen ze ons omver met een enorme drive, hoog tempo en weinig pauzes. Waar het op de mainstage begint met veel herkenbare platen, is het hier juist leuk dat we verrast worden met voor ons onbekende tracks. Fantastisch!

Terug naar de eerste zaal, waar we vanaf boven, in de chill area, kunnen meegenieten van een setje van Davide Sonar, die classics sets altijd goed aan elkaar weet te breien. Hierna volgt The Pitcher, die zoals gewoonlijk een solide set neerzet. Als classics liefhebbers weten we wat we hier kunnen verwachten, dus kiezen wij voor het onbekende en haasten naar zaal twee waar Joe Craig & Danzo draaien. Het tempo is iets lager, de melodieën zijn wat euforischer. De klassieke hardstyle sound, zoals de echte classic lover het herinnert, zweeft uit de speakers. Blikken van erkenning worden uitgewisseld en bij jong en oud is de glimlach niet van de gezichten te slaan.

 

reminder-02

 

Om zoveel mogelijk van Reminder mee te maken, vertrekken we met een goed gevoel weer naar zaal één om ons mee te laten slepen in de euforie van Max Enforcer. Platen als ‘Zatox & Max Enforcer – It Must Be’ geven ons dat warme gevoel waarom we zo van deze feestjes houden. Het publiek is het met ons eens; het enthousiasme spat ervan af!

Max Enforcer wordt opgevolgd door Tatanka vs. Tuneboy. Met hun Italiaanse charmes versieren ze de draaitafel. De ene bekende plaat na de andere klinkt door de speakers. Een beetje voorspelbaar, maar toch zo verleidelijk. Als laatste move wordt ‘Africa’ ingezet. Eén ding is zeker, de boys weten het publiek te verleiden.

Zany presenteert zijn nieuwe classics album: DNA. Toch wel interessant, een heel nieuw album op een classics feest. Zany houdt het niet alleen bij zijn nieuwste platen, ook ‘Showtek & Zany ft. MC DV8 - It’s The Santa’ komt voorbij. Een plaat die ons overigens met beide benen op de grond zet: de feestdagen komen eraan en de zomer is nog lang niet in zicht. Hoewel deze binnenfeestjes heerlijk zijn, is dit een pijnlijk besef. Het album-materiaal klinkt ons overigens wel écht als muziek in de oren. De afwisseling van euforische intro’s en goed geproduceerde kicks in combinatie met de lasers door de zaal, zorgen voor een hele fijne vibe.

AVIO neemthet over en zorgt voor een goede overgang naar de hardere hardstyle sound. Tracks als ‘Intractable One – Dikke Bleek’ en ‘Alphaverb & Intractable One – Triangle Of life’ laten de stappentellers van het publiek hun werk doen en stomen ons klaar voor de set van B-Front. De koning van melancholische hardstyle mixt juweeltjes als ‘Wildstylez & Alpha²& DV8 – Leave It All Behind’ met stevigere platen zoals ‘Solutio & The I’s – Mistress’, met daartussen veel eigen platen. Het ultieme recept voor een uur lang genieten!

 

reminder-2019-03

 

Dan is het tijd voor twee creatievelingen die we vaker samen op het podium zien: Thera & Geck-o zijn een genot om naar te kijken als ze samen achter de draaitafels staan. Soms vragen we ons af wie het leuker vindt op zo’n feest; het publiek of zij. Een perfect voorbeeld van een set voor liefhebbers, door liefhebbers. Klassiekers als ‘Goddamn’ van Catatonic Overload en de hardtechno edit van ‘Soul Train’ doen een schepje bovenop de feestelijke sfeer, met als klap op de vuurpijl ‘Geck-o – Space Jam’.

Na het muzikale feest met Geck-o en Thera, komen we aan bij de afsluiter van Reminder.. Een millennium set van Ophidian. Het lijkt alsof er nieuwe energie de zaal in wordt geblazen en het publiek zet met genoegen een stapje extra terwijl het tempo omhoog gaat. Met magische platen als ‘Korsakoff – Empty Bottle’ en ‘Ophidian – Unforgotten Moments’ kwam er een eind aan deze ‘journey into sound’.

De classics sounds are still alive en deze dag is het levende bewijs daarvan. Een dag met veel muzikale afwisseling, op een fijne locatie en een gezellige organisatie! Bij deze alvast a friendly Reminder voor in jullie agenda's: 16 mei 2020, Reminder - Back To The Roots!