Retaliate - Unchain the Vengeance 001

Retaliate - Unchain the Vengeance

mitchell
Mitchell van Eenige - 14 november 2017

Retaliate maakt met een dikke line-up zijn entree in de hardstyle scene. Hoewel De Rusheuvel in Oss misschien niet het meest fantastische paradijs voor een feestje is, bood het nieuwe concept van We Are Hardstyle afgelopen zaterdag een podium vol met veelbelovende battles. Opvallend aan de line-up, zijn de Spoontechnicians en de drie Gearbox livesets, die de mainstage met de grondvesten gelijk maakten. Deze is only for the die hards!

Requiem en Clockartz voorzien de mainstage al vroeg van heerlijke RAW, terwijl Kronos en Malua de tweede area al bijna tot de grond toe aan het afbreken zijn. Dan is het nog niet eens 00:00 uur. Na dit sloopwerk, gaan Jason Payne en Retaliation hier toch moeiteloos overheen. Oss wordt gebombardeerd met veel diepe en lompe kicks, waar het publiek enthousiast op reageert. Area twee gaat voorlopig flink door. Maar ook bij de mainstage wordt het gaspedaal vol ingetrapt. Zwaaiende armen, springende mensen. Tracks als ‘Excorcism’, ‘About Me’ en ‘Pinsir’ zwepen het publiek op.

Retaliate - Unchain the Vengeance 002

De Rusheuvel in Oss is van oorsprong een sportcentrum en daarom is de grote zaal geschikt als mainstage. Ook heb je vanaf het VIP-deck een prima uitzicht over het podium en het keihard stampende publiek. Je moet wel letterlijk stevig in je schoenen staan, want na verloop van tijd is het net een schaatsbaan. Zo glad is het. Op een groot scherm zijn de hele nacht knallende visuals te zien versterkt met een flink aantal lasers. Visuals voegen toch altijd net dat beetje extra toe. Héél vet gedaan. Area twee is misschien wat kleinschaliger, de sfeer is bijna twee keer zo groot! Waar bij de mainstage allerlei type mensen rondliepen, kon je bij de tweede area alleen de die hards vinden. Dedication tot de max!

Ondertussen geven Gearbox talents Rooler en Re-Mind samen een goede set weg. Waar Rooler je trommelvliezen flink aan het werk zet, trakteert Re-Mind het publiek op tracks waar veel vette ‘rock-elementen’ in voorkomen. Teksten uit tracks van Linkin Park en Within Temptation zorgen voor een bijna magische vibe in de zaal. Nostalgisch ook. Ik ben blijkbaar niet de enige, want je ziet meteen wie de originele tracks kent. Deze dikke set wordt in stijl afgesloten met de track ‘Survive the Streets’ van Rooler en Sefa. Een ware explosie!

Retaliate - Unchain the Vengeance 003

Retaliate weet een creatieve twist te geven aan de line-up en dat wordt duidelijk door het publiek gewaardeerd. Zeker wanneer The Purge en Hardstyle Mafia het podium betreden en ons een dosis beukwerk van de bovenste plank voorschotelen. The Purge is een upcoming dj, maar zet zich met deze set op de kaart. Na iedere track worden kicks en screeches harder. En nog harder. Er zit een enorme lading power achter iedere plaat. Een typisch gevalletje van ‘Show me your Bass Face’, daar houden we van. Een dubbel en dwars verdiende plek op het podium.

Als Gearbox het hoofdpodium betreedt, komt de avond tot een hoogtepunt. Ncrypta combineert in een liveset gereleasde tracks met nieuwe platen en kersverse edits waar je u tegen zegt. Maar ook Thyron geeft een bijzondere set weg. Vol gas propt hij meer dan zestig verschillende kicks in twintig minuten. Ik heb het  publiek nog nooit zo uit hun dak horen gaan. Heerlijk!

Retaliate - Unchain the Vengeance 004

Terwijl de sfeer er lekker in zit en er door de dj’s flink op los wordt gebeukt, laat de organisatie wel wat steekjes vallen. De geluidsinstallatie van area twee laten de dj’s meerdere keren in de steek. Ook gooit het geluid bij de mainstage flink wat roet in het eten bij Ncrypta’s liveset. Zijn aankondiging wordt tweemaal afgespeeld, visuals vallen uit en ineens krijgen we het anthem van Malice te horen, terwijl Ncrypta zijn ding probeert te doen. Maar ook het gevecht met de kluisjes krijgt een nieuwe dimensie. Zo bizar klein zijn ze.

Als de nacht op haar einde loopt, halen Rebelion en Malice namens Gearbox nog één keer het maximale uit hardstyle. Destruction mode on. Het anthem ‘Retaliate’ zorgt met zijn flinke kicks opnieuw voor een harde “OOOH” vanuit de zaal. Ook het We Are Hardstyle anthem genaamd ‘We Are One’ wordt voor het eerst gehoord tijdens deze set. Waarna N-Vitral presents Bombsquad de nacht afsluit en alles nog één keer compleet tot de bodem afbreekt. Doing it hardcore.

Retaliate - Unchain the Vengeance 005

Onderaan de streep is Retaliate wat de muziek betreft heel interessant, maar op het organisatorische vlak doet de organisatie echt te kort. Toch is het idee erg leuk en kan dit feest zeker de strijd aan met Loudness van b2s op dezelfde zaterdagavond, maar dan moeten deze pijnpunten wel aanzienlijk worden verbeterd.

Het volgende feest op de agenda van WAH Events is We are Hardstyle op tweede kerstdag. Een lekker feest met battles waar je u tegen zegt. Round one… FIGHT! Zien we je daar om jouw kerst net even die boost te geven?!