Shockerz 2018  – Subject Hostile 001

Shockerz 2018 – Subject Hostile

birgit
Birgit Roobol - 19 december 2018

Shockerz strikes again. Terwijl het buiten -4 was, gutste het zweet van de hoofden van duizenden raw liefhebbers. En met een perfecte mix van opkomend talent en grote namen op de line-up, werd het dak van de Autotron gekickrollt. Net als vorig jaar wist Shockerz Events ook deze editie weer strak uit te verkopen en de enorm toenemende vraag op Ticketswap was waanzin. Des te gelukkiger waren de mensen die er op 15 december wél bij waren. Dit is Shockerz 2018 – Subject Hostile.

De Shockerz hype speelde al weken voor het event. En dat is niet voor de eerste keer! Shockerz Events staat namelijk bekend als een organisatie die goed luistert naar de hardstyle community en inspeelt op de vraag. Met een afwisselende line-up variërend van Sub Zero Project tot Spoontechnians en GPF tot Act of Rage, en natuurlijk de vele live-acts en showcases, zet Shockerz Events een feestje neer, met het beste wat raw hardstyle te bieden heeft.

Het stage design en de aankleding is niet heel verrassend vergeleken met vorig jaar, but why change a winning team? In beide area’s hangen grote led-schermen en er zijn veel live-sets die met eigen visuals werken, waardoor deze extra indrukwekkend zijn. Tel daar de lasers, CO2-kanonnen en vlammen bij op, en je hebt toffe show die écht iets toevoegt.

Shockerz 2018  – Subject Hostile 002

Rejecta is een van die upcoming talenten op de line-up die we graag zien draaien. Als we de zaal inlopen, is hij de Autotron aan het warmdraaien (letterlijk) met tracks als ‘Deserve To Die’ en ‘Followed’. Ook zijn nieuwste plaat ‘Fabric of the Universe’ komt voorbij in zijn set, en die klinkt erg lekker.

Het is nog maar middag, maar onze dag bereikt nu al een hoogtepunt tijdens de set van B-Front en Myst. De mysterieuze sfeer die deze twee neerzetten is ongekend, en zelden hoor je twee verschillende stijlen die samen zo harmonieus klinken. Als de B-Front & Adrenalize collab ‘Elektronic Symphony’ wordt gedraaid, klinkt er een enorme ontlading vanuit de zaal. Dit euforische pareltje in een B-Front jasje hoorden we al eerder voorbij komen op Qlimax en geeft ons opnieuw een enorme lading kippenvel. Een uur lang genieten we van deze magische samenwerking, tot op de allerlaatste seconde. B-Front vs. Myst, het is een match made in heaven.

Shockerz 2018  – Subject Hostile 003

En nu we toch lekker in die donkere sfeer zitten, zet Phuture Noize een sterke Black Mirror Society showcase neer. We hoeven alleen maar aan deze set terug te denken en een grote glimlach verschijnt automatisch op ons gezicht. De visuals en lichten zorgen voor een hele vette show en de strakke platenkeuze van Phuture Noize, zorgt voor een uitbarsting van energie in het publiek. In drie kwartier laadt hij met passie en een onuitputtelijke drive, het hele publiek op voor wat er nog gaat komen.

Tijd voor Clockartz, en zoals altijd bij al hun sets, verzamelen de dedicated fans zich bij de barrière en is de sfeer ontzettend goed. Ze openen met hun remix van ‘Bass Modulators – Oxygen’ en sluiten af met hun nieuwste track ‘Prisma’. En wow, die kicks. Wat een te gekke plaat! Vanuit de zaal klinkt een luid gejoel en iedereen gaat tot de laatste seconde compleet uit zijn dak.

Shockerz 2018  – Subject Hostile 004

De heren van Frequencerz staan vandaag voor de laatste keer met hun Stealth Mode act op het podium. Om dit hoofdstuk af te sluiten, zetten ze een stevige set neer die een perfecte combinatie is van hits als ‘Renegades’ en tracks van de ‘Stealth Mode EP’ zoals ‘Mindbenders’ en ‘Masters of Stealth’. Uiteraard gecombineerd met de te gekke Stealth Mode visuals. De zaal wordt stukje bij beetje afgebroken en de dansvloer warm gestampt voor nog harder geweld.

Een set die een klein beetje tegenvalt, is die van D-Sturb. Niet omdat hij slechte praten draait of omdat het saai is, maar omdat we meer hadden verwacht van zijn Level 2 set, en dan ook vooral meer Level 2 edits. Hij draait zijn ‘Until it’s gone’ edit, maar verder blijft het vooral bij tracks die we al vaker hebben gehoord.

Shockerz 2018  – Subject Hostile 005

In tegenstelling tot vorig jaar, staat het geluid erg goed afgesteld en dat merken we vooral bij de Delete VIP set. Het wordt ontzettend druk in de zaal. Delete is sowieso al een geliefde dj, maar de laatste tijd lijkt hij nóg populairder te zijn. Zijn VIP sets staan gegarandeerd voor een half uur rammen alsof je leven er vanaf hangt, dus dat deden we. Hoewel Delete minder VIP edits draait dan normaal, horen we veel nieuwe edits voorbij komen, zoals de ‘Take It Back VIP’. En natuurlijk nieuw album materiaal, zoals: ‘Lunatic’, ‘Payback’ en ‘Watching You’.

Malice laat het inmiddels bijna oververhitte publiek zien, wat echt beuken is. Snoeiharde tracks volgen elkaar in extreem hoog tempo op, en voor we het doorhebben staan we uit ons dak te gaan op de laatste set van de dag: Warface en Deadly Guns. Een leuke set met flink geweld om Shockerz 2018 af te sluiten, maar de combinatie van Deadly Guns’ uptempo en Warface’ opgevoerde raw, is niet echt een succes. Warface speelt veel van zijn tracks versneld af, waardoor ze hun charme en balans een klein beetje verliezen. Desondanks hebben we wel keihard gestampt, om vervolgens onze oververhitte lichamen af te koelen in een laagje verse sneeuw.

Shockerz 2018  – Subject Hostile 006

Vorig jaar noemden we Shockerz het schoolvoorbeeld van een feest dat steeds groter wordt en waarbij je de verbeteringen snel terugziet. Het is nog steeds ongelofelijk heet in de Autotron, maar de verberingen ten opzichte van vorig jaar zijn duidelijk zichtbaar. Zo is de zaalindeling beter en is ook het geluid een stuk beter afgesteld. ‘Subject Hostile’ is dus zeker een geslaagde editie van Shockerz. Een heerlijk day-festival, die ons – mede dankzij de hitte – even deed vergeten dat het buiten vroor.