Snowbass Festival 2018 - Helemaal off piste 001

Snowbass Festival 2018 - Helemaal off piste

eva
Eva Selhorst - 31 januari 2018

Een dikke laag sneeuw, de zon die fel in je gezicht schijnt, de koude wind die door je haren waait terwijl je van de berg af roetsjt. Van de ene piste naar de andere. En ’s avonds kun je dan eindelijk een beetje bijkomen en feesten op de après-ski. Want al die inspanning moet beloond worden. Biertje erbij, shotjes, dikke skikleding uit. Er is jodelmuziek en Gunther. Met “oeh you touch my tralala, my ding ding dong…”

Na zo’n hele dag jezelf uitsloven op de piste, een behoorlijke muzikale afknapper. Dat moet toch beter kunnen? Dit moeten de organisatoren van Snowbass ook gedacht hebben. Wel de jolige sfeer van de après-ski, maar dan met goede muziek. Snowbass Festival 2018 – Helemaal off piste is een combinatie van freestyle, hardstyle en après-ski. Nu horen we jullie denken; hoempapamuziek met een dikke beat eronder? Een combinatie van kickrolls met wat gejodel en dijengeklets? Nein, nein, nein! Es war besser.

Snowbass Festival 2018 - Helemaal off piste 002

Een hele dag off piste gaan is zo’n slecht idee nog niet. Want de allereerste editie van Snowbass Festival is meteen strak uitverkocht. En man, wat hebben ze een aandacht besteed aan het decor en après-ski gevoel. De organisatie heeft de iconische Hemkade weten om te toveren tot een waar winterwonderland. Met hardstyle-muziek. 

Bij binnenkomst word je begroet door een mega sneeuwpop en de plafonds zijn versierd met lichtsnoeren, waardoor het net een sterrenhemel lijkt. De podia zijn aangekleed met houten schotten, ijsberen, ijspegels, skiliften, ski’s, snowboards, sneeuw en kerstbomen. De echte ijsberen onder ons genieten buiten van een hottub en een opblaasbare iglo-stage die dienst doet als feesttent. Het barpersoneel hier is gekleed in Lederhosen en Dirndls en het bier vloeit rijkelijk. Ook de bezoekers hebben zich aan de dresscode gehouden, van slechte ski-outfits en foute kersttruien met lampjes tot smerige Gunther look-a-likes. Voor de echte diehards is er zelfs nog een opblaasbare piste waar je vanaf kan racen en een rodeo-snowboard waar je zo lang mogelijk op moet proberen te blijven staan. Heel tof gedaan.

Snowbass Festival 2018 - Helemaal off piste 003

Per stage kun je genieten van verschillende soorten muziek. Bij de mainstage is dit freestyle met ganz geile dj’s waaronder The Darkraver, The Viper en Deepack, die alles in de strijd gooien om van après-ski muziek toch iets leuks te maken. Met klassiekers zoals ‘Eye Of The Tiger’, dagen zij het publiek uit om hun beste Rocky impressies te laten zien. Jammer alleen dat achterin de tent de muziek heel zacht staat en de bass er regelmatig uit knalt.

Bij de Ouwe Klappers-stage is het genieten van de echte rotten uit het vak. En daar bedoelen we niets negatiefs mee. Zoals de één zijn ski’s weer eens uit het vet haalt, halen zij hun oude rammers tevoorschijn. Bij The Prophet & Friends horen we heerlijke hits, zoals ‘Burning’ van Frequencerz en ‘Ordinary Life’ van The Prophet. En naarmate de dag vordert wordt het bpm flink opgeschroefd. Voor het echte stampwerk.

Snowbass Festival 2018 - Helemaal off piste 004

Naast toffe dj’s en de aankleding, missen we wel iets. De authentieke hardstyle vibe. Door het bier wat de hele dag rijkelijk vloeit, is de sfeer af en toe iets wat gespannen. Het thema trekt ook een ander soort publiek aan, die niet helemaal mee lijkt te kunnen komen. En dat is jammer. Vooral in de avond is dit goed merkbaar omdat het dan heel erg druk is in de Hemkade.

Een aantal stages gaan eerder dicht. Het publiek zit als smeltende sneeuwvlokjes dicht op elkaar en ook de hoge temperatuur in de zaal werkt niet echt mee. In plaats van lekker kunnen stampen, wordt het uitkijken dat je niet omver gelopen wordt. Of uitglijdt in je eigen zweet. Niet helemaal jetzt geht los.

Het concept is ijzersterk. Het is echt heel leuk om weer eens op een compleet andere manier van hardstyle te genieten. Snowbass Festival 2018 bewijst dat hardstyle en après-ski een goede winterse match zijn. Het thema is tot in de puntjes uitgewerkt. Maar voor een eventuele volgende editie, zien we wel graag wat kleine aanpassingen. Meer bewegingsruimte en het geluid iets beter afgesteld? Dan gaan we graag weer helemaal off piste.