Supersized Kingsday 2017 001

Supersized Kingsday 2017

mitchell
Mitchell van Eenige - 3 mei 2017

“Ik zal vlammen!”, luidde de slogan van Supersized Kingsday 2017. Dus dat deden we! Verspreid over het héle land, report Hardstyle Report de hardere stijlen. Op Koningsnacht (met een hoofdletter Q) in Amsterdam, tijdens HARDFEST – The Hardest Kingdom in Enschede en natuurlijk op Supersized Kingsday. Ook Aquabest kleurde op Koningsdag oranje en samen met 35.000 andere Oranjegezinden vierden we Willems 50ste verjaardag!

Supersized weet als geen ander het knullige oranje, koekhappen en sjoelen feilloos te combineren met hardstyle en harder! Ook het terrein was heerlijk Hollands. Zo werd de ene stage aangekleed met tulpen, de ander met een draaiorgel en nog een met natuurlijk, hoe kan het ook anders, de oer-Hollandsche klompen. Het festival was stijf uitverkocht – waarvoor chapeau, op zo’n drukke dag als deze – en de sfeer zat er lekker in. Letterlijk iedereen ging los op de opzwepende Wilhemus-edits en de anthems die je per stage voorbij hoorde komen. Standje MAXIMA(AL)!

Supersized Kingsday 2017 002

Naast een goed aangekleed terrein en een fijne sfeer, moet je ook vooral op Supersized zijn voor de héérlijke line-up. De grootste namen uit de scene stonden klaar om flink te vlammen! Rauw, euforisch, knotsgek of snoeihard. Supersized Kingsday heeft het al-le-maal!

Sinds zijn showcase op QAPITAL, is iedereen in de ban van E-Force. Zijn album ‘The Edge of Insanity’ scoort geweldig en ook wij zijn groot fan! Natuurlijk mochten wij de set van deze held niet missen. Om het publiek lekker op te zwepen, gooide hij al snel zijn FTP Remix. “Fuck the police, coming straight from the underground!”, werd luidkeels geroepen. Héérlijk! Maar wanneer het gemene lachje uit de film Chuckie over het terrein schalt, krijgt hij het dak er compleet af. De echte E-Force liefhebbers weten dat hij tijdens zijn albumrelease feest XXLERATOR aangaf de ‘Pleasure & Pain Edit’ niet meer te draaien, maar hij flikt het tóch. De crowd gaat helemaal los en de sfeer is onbetaalbaar. En dat al om half drie ’s middags…

Delete zijn set was zoals vanouds heerlijk. Het vervolg op ‘Alone’ – de geweldige collab met Deetox – ‘Unstoppable’ mocht niet ontbreken. Een lekkere rauwe plaat die op menig gezicht een ‘bassface’ tovert. Maar wanneer de track ‘The Power’ door de speakers beukt, beleeft de set van Delete een echt hoogtepunt.

Supersized Kingsday 2017 003

Tijd voor wat zwaarder geschut. Op Supersized Kingsday komt een breed aanbod van de hardere stijlen voorbij. So let’s do it hardcore and raise your fist for Angerfist! Delen van zijn set waren in dezelfde volgorde als op feesten als Qlimax, Q-Base en de set met Miss K8 op Syndicate, dus maakten we ons op voor een uurtje héérlijk rammen met tracks als ‘Rockin Fire’, ‘Twisted’, ‘Raiders of Rampage’ en ‘Circus Circus’.

En dan is het tijd om af te sluiten. Als liefhebber van hard dance in de breedste zin van het woord, is dit vaak een lastig moment. Jezelf in vierendelen gaat helaas niet, daarom besloten we het eerlijk te verdelen. Te beginnen bij Partyraiser. Om je dag écht lekker af te sluiten, ga je natuurlijk naar deze held. Hij laat het publiek alle laatste restjes energie uit het lijf stampen met de ‘Masters of Hardcore bootleg’ van Scarphase, de ode aan Paul Elstak en tracks als ‘We Pep You Up’ en ‘Middle Fingers Up’. Keihard knallen!

Supersized Kingsday 2017 004

Met pijn in ons hart verlieten we dan ook een half uur voor het einde Partyraiser, voor Rebelion. Maar al héél gauw zonder spijt. Rebelion draaide snoeihard en sloot af met de knaller ‘Fuck You in the Meth Lab’ en het publiek ging hélemaal uit zijn dak. Dat deze jongens wel in zijn voor verrassingen weet iedereen, maar op dit tempo?! Yeah!

Of iedereen gevlamd heeft op Supersized Kingsday, is één ding wat zeker is! Het arme gras heeft zwaar geleden onder wat Oer-Hollands stampwerk. Om 23:00 droop de menigte af. De echte ongelukkigen moesten gewoon de volgende dag weer ’s ochtends braaf in de schoolbanken of op kantoor zitten, anderen trokken de verjaardag van onze Willy nog eventjes door. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot hij 51 wordt!

Foto’s door Supersized