Vroeger Was Alles Beter 2018 - Oude Tijden, Harde

Vroeger Was Alles Beter 2018 - Oude Tijden, Harde Tijden

lauren
Lauren Bekker - 17 oktober 2018

Vroeger was alles beter. Tenminste, dat zeggen ze. Maar op dagen als deze zijn we het hier zeker mee eens. Met nog maar net Genesis achter de rug, gaan we opnieuw terug in de tijd van de klassiekers der hardstyle. Geheel gedoopt in het GTST-thema is het tijd voor: Vroeger Was Alles Beter – Oude Tijden, Harde Tijden.

Het podium is voorzien van, hoe kan het ook anders, een grote televisie. Perfect voor dat nostalgische GTST-gevoel waar Shockerz Events met Vroeger Was Alles Beter op doelt. De soapaflevering wordt afgetrapt met Low-E vs Alter, waar zij hun ultieme klassieker ‘W.T.F’ draaien. Het is nog rustig in de zaal, maar de sfeer zit er al vanaf het begin dik in. Oude danspasjes zijn uit de kast gehaald en er wordt genoten, alsof het weer 2010 is.

Wasted Penguinz brengen zoals verwacht een hele hoop meezingers naar deze aflevering van Oude Tijden, Harde Tijden. Iets wat wij wel kunnen waarderen. Zeker bij ‘Melancholia’, een meesterlijke hardstyle klassieker die ons en de hele zaal bergen kippenvel geeft.

Vroeger Was Alles Beter 2018 - Oude Tijden, Harde

Zeg je de classics, dan zeg je D-Block & S-te-Fan. Dé bazen van de scene. Ze openen hun set met ‘Rockin’ Your Mind’ en vervolgen met één van onze favoriete plaatjes allertijden: ‘Music Made Addict’. Ook hits als ‘Together’, ‘Dreamers of Dreamz’ en ‘Part of The Hard’ brengen bakken met sfeer in de zaal. Als geen ander weten D-Block & S-te-Fan de Maaspoort op zijn grondvesten te laten trillen. En natuurlijk kan de monsterhit ‘Shiverz’ niet uitblijven, alle handen gaan de lucht in en letterlijk iedereen schreeuwt mee uit volle borst.

All hands on deck voor The Pitcher live. Een held op het gebied van klassiekers, en ook nog eens de jarige Jop vandaag. Hij vult een half uur met alleen zijn eigen tracks. All time classics zoals ‘Serenity’ en ‘This is Who We Are’, maar ook één van zijn recovered tracks uit 2017: ‘Never Back Down’. Door naar nog zo’n duo die ons laat horen dat vroeger alles beter was: Technoboy & Tuneboy, oftewel: TNT. Met die fijne Italiaanse sound en pounding reverse bass brengen ze het bpm wat omhoog. Maar de soapromance is pas echt compleet als de de tijdloze klassieker ‘Ti Sento’ inzetten. Heerlijk!

Vroeger Was Alles Beter 2018 - Oude Tijden, Harde

De dag werkt overduidelijk naar een climax toe. Noisecontrollers betreedt het podium en blaast ons volledig weg met een heerlijke ‘Attack Again’ set. Hij draait de ene banger na de andere en mixt de platen feilloos in elkaar. Het publiek gaat volledig los op nummers als ‘Unlike Others’, ‘Silentium’, ‘Emotions’, do we need to say more? Een absoluut hoogtepunt van de avond!

Frontliner volgt. Een artiest die we niet vaak meer achter de draaitafels zien staan. We zijn dan ook heel erg benieuwd naar zijn classic-set van vandaag. ‘Symbols’ kunnen we blijven horen, maar ook met de betoverende hit ‘Halos’ weet hij de zaal volledig uit zijn plaat te laten gaan. De sfeer is geweldig. En Frontliner durft niet alleen de hardstyle classics aan te pakken, maar doet zelfs ook eer aan de hardcore classics. Perfect om flink de voetjes van de vloer te doen.

Vroeger Was Alles Beter 2018 - Oude Tijden, Harde

Na een dag zweven op die heerlijke melodieën van vroeger, hebben we behoefte aan wat harders. En dat krijgen we absoluut van Ran-D vs. B-Front. “IT’S MY REBIRTH!” Vanuit het publiek wordt luidkeels meegezongen met de openingstrack ‘Rebirth’. We worden overspoeld met tijdloze klassiekers en willen niets anders meer dan uit volle borst meeschreeuwen. “MAGIC!”

De soap wordt afgesloten door Chain Reaction en Crypsis die een Unlike Others-set draaien. Het mixwerk is on point en met puur geweld persen platen als ‘Get Hit’ ons laatste beetje energie eruit. Dit is de cliffhanger die nodig hadden.

Na een heerlijke dag van klassiekers en nostalgie is het tijd om af te sluiten. We kijken terug op een dag vol sfeer, die deze dag volledig heeft bepaald en natuurlijk vol energieke liefhebbers, die van niets anders houden dan weer even één dagje terug in de tijd te gaan. Vroeger Was Alles Beter? Echt wel!