Birgit: How hardstyle changed my future 001

Birgit: How hardstyle changed my future

birgit
Birgit Roobol - 13 maart 2018

Hardstyle is meer dan muziek. Maar wanneer het bijna op ieder moment van de dag terugkomt en zo’n sterk deel uitmaakt van jouw leven, ben je echt hooked. Hardstyle Reporter Birgit vertelt hoe hardstyle haar carrière, toekomst en daarmee haar hele leven veranderde.

Het ‘techno-meisje’ heb ik officieel achter me gelaten. Natuurlijk kan ik nog ontzettend genieten van een goede technoplaat of een tof technofeestje, maar nog meer geniet ik van het bouwen aan mijn eigen hardstyle-imperium: Hardstyle Report.

Birgit: How hardstyle changed my future 002

Ik ben in de wieg gelegd voor ondernemen, denk ik. Mijn hobby is namelijk werken. Schrijven. Nieuwe projecten oppakken. Content bedenken en maken. Daar zitten veel voordelen aan, maar ook nadelen. Zo kwam ik er al snel achter dat studeren, ondanks mijn havo-diploma, toch niets voor mij was. Want ondertussen werkte ik al aan mijn eigen succesvolle blog, ging ik geregeld viral met een column en deed ik verschillende freelance schrijfklussen. Ik deed eigenlijk al precies wat ik met mijn studie Media, Informatie en Communicatie zou kunnen bereiken, dus ik besloot te stoppen.

Bovendien kan ik niet zo goed stilzitten. Letterlijk en figuurlijk. Al snel ging ik naast mijn freelance klussen en eigen website, ook aan de slag als Community Manager bij Tele2. Mijn leven bestond vanaf dat moment uit vooral keihard uitgaan. Festivals, feesten. Mijn weekenden waren volgepland en mijn maandag- en dinsdagochtenden op kantoor, bracht ik meestal brak door. De festivals en feesten waren zo’n groot onderdeel van mijn leven geworden, dat ik besloot om op mijn eigen blog (birgitroobol.nl) hier verhalen over te schrijven. En dan geen verhalen over dat de muntjes duur zijn, of de wc’s smerig. Maar eerlijke verhalen. Over de bizarre gesprekken die je op zo’n avond kunt voeren. Over wat de muziek nou echt met je doet. En over de magie van een goed feestje, waardoor je voor even écht in het ‘hier en nu’ bent. En je alive voelt.

Birgit: How hardstyle changed my future 003

En zo begon het idee van Rave Media (bestaand uit Rave Report & Hardstyle Report) bij een van onze developers, Nick. The founder. En trouwens ook mijn vriend. Ik sta er nog al om bekend dat ik boordevol ideeën zit en als ik iets tof vind, ga ik er met duizend procent voor. Zo nam ik de rol van Editor-in-chief, a.k.a Rave Media ‘Mother’ op me en zetten we Rave Report op. Een techno-platform, en eigenlijk de beta-versie van Hardstyle Report. Binnen no-time interesseerde een groot aantal organisaties zich voor ons en schreven we over en voor de grootste techno-feesten.

Tot ik besloot een uitstapje naar Defqon.1 Festival te maken en ik het weekend van mijn leven had. Ook dat verhaal schreef ik op en ging keihard viral. (Mocht je het nog niet kennen, lees het dan hier.) Hardstyle pakte me volledig in. Niet alleen emotioneel, maar ook zakelijk. Want anders dan in de techno-scene, is de hardstyle community een eenheid. Verbonden. Hier lagen de kansen voor het oprapen. En mijn publiek schreeuwde om meer. “Ga je over nog meer hardstyle feestjes schrijven?” en “Wanneer komt je volgende verhaal?”. Mijn handen jeukten om te gaan beginnen.

Birgit: How hardstyle changed my future 004

Mijn team bestaat uit getalenteerde mensen. Developers, een fotograaf, mensen met kennis van de muziek en de scene, social savy’s en creatieve content creators. Dankzij de combinatie van onze skills, de wil om dingen anders te doen, ambitie en frisse kijk op de dancescene, brengen we humor en passie met ons mee. En onze missie om de echte hardstyle experience over te brengen, slaagt iedere dag opnieuw.

Momenteel groeit Hardstyle Report keihard. En daarmee ik ook persoonlijk. Het maken van content, en daarmee vooral schrijven is mijn grootste passie. Al mijn liefde voor de scene kan ik er volledig in kwijt. Maar ook het bedenken van projecten, het uitwerken van samenwerkingen en het contact met organisaties en artiesten, maakt mijn job als Editor-in-chief bij Hardstyle Report het allerleukst. Daarnaast schrijf ik ook nog als freelancer. En als mensen vragen wat mijn baan is, dan zeg ik: “Ik loop rondjes en schrijf erover.” Ik kan inmiddels dus wel zeggen dat ik mijn droom leef. And this is how hardstyle changed my future. Forever.