Collabs om van te dromen #3 - welke dj’s zie jij h

Collabs om van te dromen #3 - welke dj’s zie jij het liefst samenwerken?

Viktor Diets - 18 december 2017

Collabs om van te dromen. Een samenwerking, waarbij de invloeden van beide artiesten samenkomen tot een heerlijke harmonie. De heerlijke kicks van de één, de geweldige melodielijn van de ander. De tijd lijkt even stil te staan en je krijgt letterlijk overal kippenvel. Het beste van twee artiesten, gevangen in een plaat.

In het tweede deel van deze reeks vertellen we jullie alles over onze favoriete collabs. Welke bijzondere combinaties zijn er nog te maken? Welke collabs vinden wij fantastisch, welke zitten er aan te komen of zouden we juist nog héél graag willen zien? Check it out.

Collabs om van te dromen #3 - welke dj’s zie jij h

Radical Redemption & Frontliner

Ze lieten de wereld even stilstaan. Want een samenwerking tussen the Melody Man en de koning van de Kickrolls hadden we niet snel verwacht. Ze zitten beiden aan de compleet andere kant van hardstyle. Maar dat maakt die samenwerking juist zo vet.

Met overigens de meest inventieve titel: Radical Redemption & Frontliner. Maar wat de titel van de plaat volledig mist aan creativiteit, komt in het nummer terug. De drops worden bijna ‘overgegeven’ aan de ander. Waar Frontliner in de eerste drop een fantastische melodie stopt, komt die gewelddadige, rauwe sound van Radical in de tweede drop naar voren.

De enige reden waarom er nog geen vervolg is gemaakt, is waarschijnlijk omdat deze nauwelijks kan worden overtroffen. Maar, het kan wel. Dus misschien is het, drie jaar na de creatie van dit pareltje, wel tijd om de mannen op de sluiten in een studio. En ze er dan pas weer uit te laten als ze zo’n banger als deze hebben gemaakt.

Collabs om van te dromen #3 - welke dj’s zie jij h

RVAGE & D-Sturb

When A² Records meets End of the Line! Beide dj’s zijn nog jong en rising, maar heel erg talentvol. Wat zou er gebeuren als je deze talenten samen in één studio zet? Daar moet toch wel iets geweldigs uitkomen. De fresh sounds van RVAGE en de heerlijke drive van D-Sturb. Oftewel: de toekomst van raw hardstyle in de mix. Laat die kicks maar rollen!

Collabs om van te dromen #3 - welke dj’s zie jij h

Prefix & Density ft. Phuture noize  

Voor een goede collab hoef je niet altijd twee uiterste samen te voegen. Daarom staat een samenwerking tussen Prefix & Density en Phuture Noize nog steeds héél hoog op mijn lijstje. Raw, met perfecte melodieën. Beide acts gaan erg lekker en verdienen de mainstage van de allergrootste festivals. Moet je nagaan hoe dit samen zal klinken. Over stijl valt niet te twisten, maar is dit niet de beste combinatie sinds Bacardi & Cola? Deze drie mannen mogen samen een muziekbaby’tje maken.

Welke dj’s zie jij het liefst samenwerken?