Demi Kanon: Review On Life 001

Demi Kanon: Review On Life

birgit
Birgit Roobol - 16 januari 2019

Samen met artiesten kijkt Hardstyle Report naar hun leven. We kijken terug op het afgelopen jaar. Op hun successen, dromen, veranderende koers, nieuwe tracks, memorabele optredens en de belangrijkste momenten van hun carrière. Maar we blikken natuurlijk ook vooruit; wat heeft 2019 voor ze in petto en wat willen ze dit jaar van hun bucketlist strepen? Dit is een Review On Life met Demi Kanon.

Hey Demi, welkom bij Hardstyle Report. Je hebt volgens mij een heel goed jaar achter de rug. Kun je daar iets meer over vertellen?

“Dat klopt! Ik heb echt een fantastisch jaar achter de rug. In 2017 tekende ik bij mijn nieuwe management DVTD MGMT en mijn nieuwe manager wilde me graag goed in de markt zetten. Als een nieuwe, betere Demi Kanon. Mensen kenden mijn muziek wel, maar  mij als artiest nog niet goed genoeg. Tijd om daar verandering in te brengen.

Die lichte, vrolijke, euforische hardstyle sound is echt mijn ding, daarom bedacht hij het thema ‘light’. Dit komt terug in mijn tracks, maar ook in de kleuren die we gebruiken in mijn artwork, foto’s en videoclips. En wat echt goed bij die lancering zou passen? Een videoclip bij het Amsterdam Lightfestival. Dus we begonnen meteen met schieten.

Eén probleempje, ik had nog geen track. Ik ben met het ‘light’-thema in mijn achterhoofd de studio ingedoken en daar is mijn grote hit van 2018 uitgekomen: ‘Closer’. Daarna liep het echt storm en kwamen er zo ontzettend veel toffe boekingen op mijn pad.”

Je bent ook gestopt met je fulltime baan om je op je muziek te kunnen focussen. Hoe bevalt dat?

“Diep in mijn hart wist ik altijd al, dat ik wilde stoppen met mijn fulltime job. Vanaf 2015 begon mijn muziekcarrière echt goed te lopen, dus het was altijd fifty fifty. De ene helft van mijn tijd was ik aan het werk, de andere helft druk met muziek. Ik had nog nauwelijks tijd voor mezelf, mijn vriendin en vrienden.

Naast het produceren, kreeg ik er ook steeds meer boekingen bij en het werd gewoon echt te druk. Ik wilde me graag volledig kunnen focussen op muziek. Daarom heb ik onbetaald verlof aangevraagd. Ik heb drie maanden moeten wachten op het besluit, maar uiteindelijk toch goedkeuring gekregen. Ik koos ervoor om vanaf 1 maart 2018 met verlof te gaan, voor een half jaar. Maar uiteindelijk ging het zo lekker, dat ik helemaal ben gestopt. Natuurlijk was het even spannend, maar ik ben echt heel trots dat het me is gelukt!”

Op welke manier heeft deze keuze je leven veranderd?

“Op zoveel manieren! Ik heb meer tijd voor mijn vrienden en mijn vriendin, ik kan me meer focussen op sporten en mijn tijd veel beter indelen. Je kunt dus wel zeggen dat ik mijn sociale leven weer terug heb, en dat helpt me heel erg op creatief vlak. Ik had op mijn werk vaak zoveel inspiratie en dan kon ik er niets mee doen. Nu kan ik de studio induiken wanneer ik wil.”

Waar haal je je inspiratie vandaan? En hoe zorg je dat je creatief blijft?

“Dat is af en toe best lastig, zeker omdat ik nu als artiest wat minder routine in mijn leven heb. En het ligt ook een beetje aan het seizoen. In de zomer is het bijvoorbeeld heel makkelijk om nieuwe dingen te verzinnen, want dan ben je druk, en al die prikkels en indrukken zorgen voor nieuwe inspiratie.

Voor Defqon.1 2018 wilde ik bijvoorbeeld een nieuwe track af hebben, zodat ik ‘m daar kon testen. Dan heb je een stok achter de deur en werk je creatiever. In de winter is het toch wat stiller en is je tijd indelen moeilijker. Je kunt niet iedere dag, acht uur per dag in de studio zitten. Maar als ik geen inspiratie heb, ga ik even gamen of sporten, en dan zit mijn hoofd, voor ik het doorheb, alweer vol met nieuwe ideeën.”

Je hebt flink wat tracks gereleased het afgelopen jaar, en met succes! Op welke track ben je het meest trots?

“Op ‘Closer’ omdat daar alles mee is begonnen. Ik vind het zelf ook mijn beste plaat. Het is het begin van Demi Kanon 2.0 en het maakproces van deze track was ook echt top. Ik had zoveel inspiratie voor deze plaat, binnen no-time zat hij in elkaar.

Oh, en ‘Yesterday’ met Tim (Atmozfears) is ook echt speciaal voor me. Ik heb deze track bedacht in de tijd waarin ik niet lekker in mijn vel zat en er doorheen zat met mijn werk. Ik had het zo druk en het liep gewoon allemaal niet lekker. Nu is mijn leven 360 graden gedraaid en ik heb er deze toffe collab aan te danken.”

Demi Kanon: Review On Life 002

“Ik had op mijn werk vaak zoveel inspiratie en dan kon ik er niets mee doen. Nu kan ik de studio induiken wanneer ik wil.”

Hoe is die samenwerking met Atmozfears tot stand gekomen?

“Ik had dus al een klein opzetje liggen en heb het toen samen met Tim in zijn studio verder uitgewerkt. Ik ken Tim goed en vind het altijd fijn om met hem te werken. We hebben elkaar jaren geleden leren kennen via het gamen en zo zijn we vrienden geworden. Twee jaar geleden hadden we natuurlijk al ‘Come Together’ gemaakt samen, en dit is de follow-up daarvan.”

Nog iets wat voor je is veranderd in 2018: optredens in het buitenland! Hoe vond je dit?

“Dat is nog écht een droom die uitkwam! Ik ben in Mexico geweest, in Thailand en misschien wel mijn favoriete buitenlandse gig: Australië. Samen met Devin Wild heb ik bij Massif gedraaid en nog een boeking in Melbourne gehad. Echt ontzettend tof om buitenlandse fans te ontmoeten en zó gaaf om te doen.”

Welk land staat er nog op je bucketlist?
“Amerika! Ik denk dat mijn sound goed past bij waar ze in Amerika van houden. EDC Las Vegas, dat is wel echt een bucketlist-dingetje hoor. Maar ik vond Azië ook echt heel vet, een boeking in China of zo, dat lijkt me heel vet!”

Je hebt dit jaar ook voor het eerst op een Q-dance mainstage gedraaid, op XQ Holland XXL 2018. Ook een droom die uitkwam?

“Absoluut. Dit vond ik zó vet! Ik was zelf nog nooit op X-Qlusive Holland geweest en het is ook best behoorlijk anders dan wat ik normaal doe. Een toffe uitdaging die ik graag aanging!

Anderhalve maand van te voren ben ik begonnen met brainstormen. Uiteindelijk heb ik vier remixes gedraaid, zoals ‘Ben Cramer – Clown’ en ‘Lawineboys – Joost’, hier heb ik ongeveer een maand aan gewerkt. Alleen de voorbereiding al was lachen, met een biertje en wat vrienden de studio in en dan muziek gaan maken.

Uiteindelijk had ik dat biertje ook wel nodig toen ik moest optreden. Ik moest namelijk als clown, haha. Maar het was echt een succes. Ik heb zulke toffe reacties gehad!”

Wat was je favoriete gig van 2018? En waarom?

“Absoluut X-Qlusive Holland! De eerste keer op een Q-dance mainstage, die gekkigheid en die vibe. Echt een boeking die ik niet snel meer zal vergeten!

Maar ik had ook een gig in Polen, die was ook heel vet. Er stonden ongeveer zeshonderd man en ik kreeg alleen maar energie vanuit de zaal. Het ging helemaal uit zijn dak. Echte dedicated fans, daar doe ik het voor!”

Welke dromen zijn er in 2018 uitgekomen?

“Dat ik kon stoppen met mijn fulltime job. En dat ik eindelijk naam heb gekregen in de hardstyle scene. Ik sta nu echt in de picture, iets waar ik jaren voor heb gewerkt. Demi Kanon wordt een steeds grotere naam en mijn fanbase groeit hard. Daar ben ik echt supertrots op!”

Wat is je plan voor 2019?

“Ik ga me focussen op veel nieuwe muziek maken. En toffe videoclips bij de tracks die ik maak. In het nieuwe jaar wil ik op nog meer mainstages staan en meer in het buitenland draaien. Maar mijn plan voor 2019 is ook vooral doorgaan waarmee ik bezig ben, want het gaat als een trein.”

Heb je nog toffe samenwerkingen op de planning?

“Ik werk momenteel veel samen met dezelfde artiesten, zoals Devin Wild en Atmozfears, maar dat komt ook omdat het mijn vrienden zijn. Dat is trouwens nog wel iets wat op mijn lijstje voor 2019 mag: samenwerken met andere artiesten. En dat mag ook best wel een beetje outside of the box zijn.”

Outside of the box? Wat ben je van plan?

“Ik wil heel graag een collab maken met een artiest buiten de hardstyle. Iets geks doen, iets creatiefs. Ik heb nog niemand in mijn hoofd hoor, het moet denk ik ook op mijn pad komen. Dit zijn van die samenwerkingen die vaak op feesten ontstaan. Iemand die je bijvoorbeeld tegenkomt op een feest als Tomorrowland.”

“Demi Kanon wordt een steeds grotere naam en mijn fanbase groeit hard. Daar ben ik echt supertrots op!”

Demi Kanon: Review On Life 003

Met welke hardstyle-collega(s) zou je graag samen willen werken?

“Droomcollabs houd je altijd. Maar een samenwerking met D-Block & S-te-Fan of Headhunterz lijkt me supervet. Of dat ooit gebeurt weet ik niet, maar ik maak wel altijd vette opzetjes en stuur ze naar allerlei artiesten door. Wie weet wat daar uitkomt!”  

Wat staat er op je bucketlist in 2019?

Dream big, dus ik zeg gewoon de Defqon.1 mainstage. Ik wil zo graag op de RED staan. En een collab met een van de bovengenoemde grote artiesten.”

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

“Dan ben ik een stuk groter dan ik nu ben. Figuurlijk dan hè, haha. Ik hoop ieder weekend vol te zitten met toffe boekingen en een grote fanbase te hebben. Ik richt me erop dan de mainstages te pakken in binnen en buitenland zodat ik zoveel mogelijk mensen mijn muziek kan laten horen.

Daarnaast wil ik een paar toffe anthems op mijn naam hebben staan. Ik heb nog nooit een anthem gemaakt, maar dit lijkt me zó tof om te doen. Het Decibel anthem bijvoorbeeld, of het Defqon.1 anthem, dat zijn natuurlijk dé anthems.”  

En last, but not least: heb je nog goede voornemens voor 2019?

“Ik vind dat je met goede voornemens op ieder moment kunt beginnen. Daarom ben ik er in 2018 al mee begonnen: meer focus op muziek, meer sporten, er goed uitzien voor mijn boekingen. En dat zet ik in 2019 lekker door!”

Dream big, Demi! We hopen dit jaar heel veel toffe tracks van je voorbij te horen komen en je over een paar jaar in de absolute top te zien. Bedankt voor je tijd en heel veel succes. Tot op Rebirth Festival!


Wil je graag op de hoogte blijven van Demi Kanon? Volg hem dan via Instagram. Of check zijn agenda, voor zijn upcoming optredens.