Viktor: How I got into Hardstyle 001

Hardstyle Report Favourites: Albums

birgit
Birgit Roobol - 24 juli 2018

Een favoriet album kiezen, is zoiets als een ouder een favoriet kind laten aanwijzen. Onmogelijk. Toch doen we een poging, omdat we jullie deze pareltjes echt niet willen onthouden. Hier wat Hardstyle Report favorieten op een rij. 

Lauren: Headhunterz & Wildstylez presents Project One

“Dit album heeft de hedendaagse hardstyle scene gevormd. Niet alleen staan hier een paar van de grootste hardstyle classics op, door heel veel fans wordt er nog steeds terug verlangd naar deze sound. In de tijd dat dit album uitgebracht werd, waren Headhunterz en Wildstylez mijn favoriete artiesten. Dit album van Project One was zo vernieuwend, een echte gamechanger. En daarom voor altijd mijn favoriete album.”

Viktor: The Spell of Sin by Radical Redemption

“Een twijfelgevalletje, maar ik kies voor ‘The Spell of Sin’. Ik ben niet alleen een ontzettend grote Radical fan, maar het roept ook heel veel goede herinneringen op. Toen ik net naar raw hardstyle begon te luisteren, kwamen er dagelijks nieuwe previews van het album uit. Ik begon er steeds meer naar uit te kijken. Toen het album uiteindelijk uitkwam, was ik echt blown away. Het was nog beter dan ik had gehoopt. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik er nu naar luister.”

Eva: Trip Around The World by Dr. Peacock

“Ondanks dat frenchcore niet mijn favoriete genre is, is Dr. Peacock wel een van mijn favoriete artiesten. Zijn ‘Trip Around The World’ album luister ik non-stop. Het album heeft zo’n krachtig concept. Het is echt een muzikale reis rond de wereld, en daar voorbij. De snelheid en het geweld, afgewisseld door prachtige melodieën maken alle 24 tracks even fantastisch.”

Birgit: Black Mirror Society by Phuture Noize

“Een heel recent album. Maar een echt meesterwerk. Phuture Noize was al onderweg om een van mijn favoriete hardstyle artiesten te worden, maar met de lancering van ‘Black Mirror Society’ stond hij zonder twijfel op nummer één. Zo’n album hebben we nooit eerder in de hardstyle scene gezien. Vanaf het begin tot het einde wordt een verhaal verteld, en alle nummers sluiten zo mooi op elkaar aan.”

Tessa: Deadfaced Dimension by Angerfist

“Ik denk nooit echt in albums, omdat er geen album bestaat waarop ik (bijna) alle tracks écht goed vind. Behalve eentje: Deadfaced Dimension by Angerfist. Dit album lokte de ,toen nog onschuldige zeventienjarige, Tessa naar de duistere wereld van hardcore.

Tracks als ‘Bad Attitude’, ‘Street Fighter’, ‘Get MF Raw’, ‘Take U Back’ en ‘Just Like Me’ zijn toch echt de tracks die er mede voor hebben gezorgd dat het gemiddelde bpm in mijn playlist voorgoed omhoog ging. Ze zijn dan ook nog altijd te vinden in mijn lijstje. En ondanks dat ik ze onderhand al honderden keren heb gehoord, ben ik er nog lang niet klaar mee.”

Nick: Chapter One by Noisecontrollers & Bass Modulators

“Het eerste hardstyle album wat ik van kant-naar-kant heb stuk geluisterd. Het leerde mij dat hardstyle zoveel meer is, dan alleen maar ‘bam-bam-bam’. De euforische melodieën en doordachte kicks hebben een bepaalde synergie, die je wat mij betreft weinig ziet. Noisecontrollers & Bass Modulators hebben een kunstwerk neergezet. Dit album is voor mij het eerste hoofdstuk in de hardstyle scene, en blijft daarom voor mij op nummer één!

Wat is jouw favoriete album?