Merchandise Addicts #1 001

Merchandise Addicts #1

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 29 april 2018

We zijn dedicated. To the bone. Met duizenden mensen delen we onvergetelijke momenten als we uit ons dak gaan. Maar voor sommigen gaat dat verder dan alleen op de dansvloer. Voor de merchandise stand staan hele kuddes fans, soms uren in de rij om die ene pet of waaier te bemachtigen. En waar het begint met een waaier, groeien sommigen uit tot echte merchandise addicts. Ook zo benieuwd naar de unieke collecties van deze fans? In Merchandise Addicts laten hardstyle fans hun verzameling en meest bijzondere items zien.

Merchandise Addicts #1 002

FRANK WOUTERS

Frank Wouters (20 jaar) uit Rijen is door zijn vrienden aangestoken met het hardstyle virus. “Mijn vrienden luisterden zo vaak naar hardstyle dat ik er niet meer omheen kon. Gelukkig maar, want de hardstyle scene is één grote familie en de muziek is gewoon geweldig. Veel gevoel, mooie melodieën en hard beuken op keiharde kicks.”

Merchandise geeft Frank een gevoel van dierbare herinneringen. Ieder item van zijn collectie heeft er wel een. Alles wat met hardstyle te maken heeft, vindt hij prachtig om te hebben. Hij heeft dan ook uitgebreide verzameling. “Mijn collectie bestaat uit meer dan zestig waaiers, tien vlaggen, banners, t-shirts, cd’s, kranten, flyers, magazines en ga zo maar door. En dat begon allemaal met een cd van The Qontinent.”

Merchandise Addicts #1 003

Maar er zijn twee items waar hij het meest op trots op is. “In 2015 was er een winactie van Intents Festival. Uit de duizenden reacties was ik de gelukkige winnaar van de goldcard waarmee ik de rest van mijn leven gratis toegang heb tot het festival. Ook ben ik trots op mijn drie bij drie meter grote Scantraxx vlag, gesigneerd door meer dan dertig Scantraxx artiesten. Dat is iets wat verder niemand heeft.” Zijn verzameling is inmiddels zo gegroeid dat hij items in een kast moet opbergen. Maar klaar met sparen is hij nog lang niet. “Ik wil alles wel hebben wat met hardstyle te maken heeft. Niets is voor mij te gek. Ik ga door met sparen totdat ik stop met feesten, en dat duurt nog wel even.”

Merchandise Addicts #1 004

DEMI KORSTEN

Demi Korsten (22 jaar) uit Hedel werd twee jaar geleden voor het eerst door haar vrienden meegenomen naar een hardcorefeest. “Madhouze in Kerkdriel, vanaf dat moment was ik meteen om. De muziek, de mensen, de sfeer, alles was gewoon top. Ondanks dat ik net kwam kijken in de scene, voelde ik me meteen geaccepteerd en dat had ik dat nog nergens anders op die manier ervaren. Inmiddels zijn we twee jaar verder en ben ik eigenlijk ieder weekend wel op een feestje te vinden. Ik heb er echt hele hechte vriendschappen aan overgehouden en daar ben ik superdankbaar voor.”

Het verzamelen van merchandise is er heel langzaam ingeslopen. Het begon als iets heel erg praktisch. “In 2016 stond ik in de Brabanthallen op Masters of Hardcore en het was bloedheet. Mijn eerste merchandise item was daarom een waaier. Inmiddels zijn waaiers de voornaamste items die ik verzamel. Ieder feestje koop ik een waaier. De uitdaging is dan om die waaier het hele feest heel te houden, zodat ze daarna een ereplekje kunnen krijgen op de muren van mijn slaapkamer.”

Merchandise Addicts #1 005

Maar hier bleef het niet bij. Naast waaiers is Demi ook kleding gaan verzamelen. “Het liefst van feesten of dj’s die ik support. Ik heb verschillende items uit de Masters of Hardcore store en draag ook graag merchandise van Decade. Ook heb ik een aantal vlaggen door de jaren heen weten te bemachtigen, waarvan een mijn ultieme favoriet is.

Op de Intents-zondag van 2017, toen Destructive Tendencies en Partyraiser het nummer Sound Becomes One draaiden, werden er vlaggen uitgedeeld die speciaal voor dat moment waren gemaakt. En ik heb er daar eentje van. In mijn waaiercollectie zitten ook een paar pronkstukken met handtekeningen van dj’s. De collectie handtekeningen zou ik graag nog wel wat verder uit willen breiden. Op dit moment heb ik Destructive Tendencies, Angerfist, Dr. Peacock en Sefa op het lijstje staan, maar daar mogen er nog veel meer bij.”

Demi support dj’s niet alleen door hun kleding en petten te kopen, ook de albums zijn items die ze maar al te graag toevoegt aan haar verzameling. “Als ik zelf een merchandise lijn zou ontwerpen zou het voornamelijk bestaan uit bombers, waaiers en het liefst ook Nikes.” Haar collectie kan namelijk niet groot genoeg zijn. “Ik heb echt geen idee hoeveel items ik inmiddels heb. Maar ik ben nog lang niet uitgespaard. Ik kom pas net kijken in deze scene en ben van plan om nog heel lang te blijven.”

Heb jij ook een unieke merchandise collectie? En deel je jouw verhaal graag met ons? Let us know!