Ravers with Ink #4: Headhunterz tattoo's

Ravers with Ink #4: Headhunterz tattoo's

birgit
Birgit Roobol - 27 september 2017

Heeft een tekst van een nummer jou weleens zo geraakt dat je dacht: “Wow, dat zou ik wel willen tatoeëren?” Heeft een bepaald feest, label of zelfs artiest je leven voor altijd heeft veranderd? Of misschien door een hele moeilijke tijd gesleept? Voor sommigen is met een t-shirt of vlag vooraan gaan staan niet genoeg. Zij dragen hun liefde voor de hardere stijlen altijd met zich mee. Vereeuwigd op hun lichaam. Over echte toewijding gesproken!

Met zelf twee, non-harder styles, op het eerste gezicht nietszeggende (maar niets is minder waar), pijltjes op mijn bovenarm, ben ik altijd benieuwd naar het verhaal van anderen achter hun tattoo. Wat betekent de tattoo voor hem of haar? En zelfs als dat verhaal teruggaat naar een lichte MDMA overdosis en een ranzig tatoëerhokje op een willekeurig festival, vind ik dat interessant. In deze special, ter ere van The Return of Headhunterz, vertellen twee fans over hun Headhunterz tattoo en ultieme, never ending liefde voor Headhunterz.

Ravers with Ink #4: Headhunterz tattoo's

Aimée van den Bovenkamp: Headhunterz en Destiny

Aimée is sinds 2011 fan van Headhunterz. ‘World of Madness’ wakkerde haar liefde voor zijn muziek aan. Naar feestjes ging ze niet echt, haar vrienden waren niet zo van hardstyle. Toch maakte de muziek deel uit van haar leven. Iedere ochtend fietste ze met keiharde hardstyle door haar oordopjes, op standje levensgevaarlijk, naar school. Nummers als ‘Doomed’, ‘Disrespect’ en ‘From Within’ stonden uren, zelfs dagen op repeat. “Door de jaren heen, ben ik hem altijd blijven volgen.”

Op 14 februari 2014 liet ze haar eerste Headhunterz tattoo zetten. Nadat haar relatie overging, gaf haar lievelingsnummer ‘Lessons in Love’ ontzettend veel kracht. Een mooie ode aan zichzelf om deze prachtige tekst op haar schouderbladen op Valentijnsdag te tatoeëren. Een half jaar later, op Defqon.1 , kreeg Aimée een relatie met haar huidige vriend. Ook hij is een grote Headhunterz fan, dus eindelijk kon ze haar liefde met iemand delen. Waar tot die tijd voornamelijk de hardstyle nog door haar oordopjes knalde, nam hij haar mee in de wondere wereld van festivals. Cause you need to practice what you preach!

Toen Heady bekend maakte dat hij ging stoppen met hardstyle, heeft Aimée hier zeker wat traantjes om gelaten. Zo’n fan als ze is, bleef ze naar zijn nieuwe tracks luisteren, maar ze miste hem ontzettend in de hardstyle scène. Tot Defqon.1 2016. “Ik had al zo’n voorgevoel. En ja hoor, daar stond ‘ie dan! Ik heb echt staan huilen met een groepje vrienden.” Over een terugkeer werd niet gesproken, maar die paar laatste uurtjes van Defqon.1 waren voor haar op dat moment al genoeg. “Het voelde zo goed om hem weer terug te zien op het podium waar hij thuishoort.” Er moest nog één ding gebeuren…

Een jaar ging voorbij en de geruchten waren duidelijk. “Ik had al lang uitgevonden dat de coördinaten van Flatline wezen naar Biddinghuizen. Alle hints waren duidelijk. Dit jaar zou hij weer op het podium staan tijdens Defqon.1 Legends. Precies waar hij hoort.” In de endshow van zaterdag was het dan ook meer dan duidelijk toen ze die typische Headhunterz melodie hoorde. Destiny. Haar vriend pakte haar vast en zei: “Aimée, hij is terug.” Zoveel emotie kwam in haar naar boven. En dan was hij nog geen eens écht terug.

Maar toen hij op zondagavond, tijdens Defqon.1 Legends, het podium beklom, hield ze het niet meer. “I’m never leaving you guys again!” Een moment dat Aimée nooit meer zal vergeten. Ze keek terug op al die jaren, hoe ze van nummers als ‘From Within’ keihard door haar oordopjes op de fiets, opeens hier was gekomen. “Headhunterz heeft mij zoveel meer gebracht dan alleen vette nummers.”

Inmiddels heeft ze Headhunterz voor de tweede keer op haar lichaam vereeuwigd. “Hij is niet ‘gewoon’ een dj. Zijn muziek is voor mij echt ontzettend bijzonder.” Inmiddels schittert Destiny met de bijbehorende flatline en het Headhunterz logo op haar onderarm. Als fantastische herinnering aan dit mooie moment van ultiem geluk. Samen met al haar vrienden.

Ravers with Ink #4: Headhunterz tattoo's

Giovanni Zwerver: Destiny

Als grote hardstyle fan, was Giovanni al een tijdje op zoek naar een mooi ontwerp of idee voor een hardstyle tattoo. De muziek heeft hem namelijk door een hele zware tijd geholpen. “Ik kon alleen nooit iets vinden waar ik mezelf in kon vinden.” Totdat hij afgelopen jaar voor het eerst op Defqon.1 stond.

Toen het nummer ‘Destiny’ op zaterdagavond voor het eerst werd gedraaid in de endshow, was het raak. “Dit nummer zegt precies waar het opstaat. Hoe ik me voel.” Toen dit nummer de volgende dag nog meer lading kreeg, tijdens de emotionele terugkeer van Headhunterz tijdens Defqon.1 Legends, wist Giovanni het zeker. Dit is het ontwerp waar hij al die tijd al naar op zoek is geweest.

Destiny beschrijft voor Giovanni precies wat hem zo aantrekt in de muziek. “Het warme familiegevoel op de feesten, al die nieuwe mensen die je leert kennen en het ultieme ‘thuiskomen’ gevoel, waar je ook bent.” Hij kon dan ook niet wachten om dit te laten vereeuwigen op zijn lichaam. Met de brief, die werd uitgedeeld na The Closing Ritual, onder zijn arm, vertrok hij richting tattoo shop, een keuze waar hij nooit een moment spijt van zal krijgen. “Dit is niet zomaar een zinnetje uit een liedje. Hardstyle is voor mij een lichtpuntje in de duisternis. Dankzij de muziek heb ik me door deze zware tijd heen kunnen slaan. Ik haal er ontzettend veel kracht en energie uit, maar het is ook een prachtige herinnering aan mijn eerste Defqon.1. Voor altijd.”

Heb jij ook je liefde voor de hardere stijlen vereeuwigd op je lichaam?  Let us know!