audiotricz-skywards

Skywards by Audiotricz: “Dit is echt de knaller van het album geworden.”

janine
Janine Sarchosakis - 16 april 2020
Twee jongens die samen opgroeien als vrienden met een sterke passie voor het produceren van muziek. Een ambitie die uitgroeit tot Audiotricz, een van de succesvolste duo’s binnen de euforische kant van hardstyle. Toch kan het niet altijd meezitten, hun meest recente plaat ‘Skywards’ zorgt voor wat copyright problemen. Kenneth en Léon zijn niet zo van het opgeven en komen met een nieuwe melodie.

In pareltje - de nieuwste serie op Hardstyle Report - spreken we artiesten over hun meest bijzondere tracks. Wij belden de mannen van Audiotricz op en interviewden ze over “de knaller van hun album”: ‘Skywards’.

“Het begon allemaal met de start van Next Chapter LIVE”, vertellen ze. “We voegden de gitaar Léon toe en kregen een enorme inspiratie- en motivatie boost. Onze vlam is weer helemaal aangewakkerd.” Dit resulteert in een flinke lading aan nieuwe, succesvolle Audiotricz muziek en een album is dan ook een logisch gevolg.

‘Skywards’ is één week voor de deadline van het album geschreven in samenwerking met Michael Jo. “We hadden een opzetje liggen en voelden; dit kan echt de knaller van het album worden!” Ondanks de deadline willen ze het toch proberen. “Michael Jo is samen met zijn team gaan schrijven en het was meteen raak. Dan weet je dat een track ook echt goed is.”

In eerste instantie werken Kenneth en Léon met een andere vocaal. Het idee voor de track ontstaat hier en uiteindelijk wordt deze track ingezongen door Michael Jo en ook uitgebracht. Toch staat de track niet lang online door copyright claims. Door de melodie uiteindelijk te veranderen is er een nieuwe versie ontstaan.

 
audiotricz-skywards-2
 


Onze vlam is weer helemaal aangewakkerd


Het proces van de vernieuwde track loopt in het begin een beetje stroef. “We zaten in een vrij koppige fase waarin we met een grote mond riepen dat we helemaal niks zouden gaan veranderen”, vertellen de jongens. Na een paar nachtjes slapen denken ze er toch anders over. “De schouders eronder, aan de bak! Er zijn uiteindelijk zeker tien andere melodieën die het niet gehaald hebben.” Ze gaan door totdat Léon en Kenneth beide helemaal tevreden zijn. “Ook de akkoorden van de vernieuwde melodie zijn anders. Hierdoor moesten alle stukken met de gitaar ook opnieuw opgenomen worden. Een flinke klus, haha.”

‘Skywards’ is voor Léon en Kenneth de drager van het album. “De track heeft iets magisch. Door de nieuwe melodie is het nog meer euforisch geworden. We hebben het idee alsof dit allemaal had moeten gebeuren, en de track nu echt klopt.” Het nummer is voor hen extra speciaal omdat het over de mannen zelf gaat. ‘Skywards’ is hiermee symbool geworden voor de zoektocht van Audiotricz naar hun innerlijke vlam. “Zodra de track begint en Michael Jo begint te zingen, krijg je al een bepaald gevoel. Het is voor ons belangrijk dat dit gevoel extra versterkt wordt op het moment dat de melodie instart. Dat is echt gelukt!”

Inmiddels is het april en de jongens stonden te popelen om hun nieuwste hit in het lentezonnetje te draaien op een van de festivalpodia. “Dat is natuurlijk ontzettend klote, maar voor nu is het het allerbelangrijkst vinden ze om het coronavirus onder controle te krijgen.” Ze zijn op dit moment dus voornamelijk thuis of in de studio te vinden en proberen het positieve eruit te halen. “Er is nu genoeg tijd om nieuwe muziek te maken en even stil te staan bij het feit dat niets vanzelfsprekend is.”

Gelukkig maakt het coronavirus ook plaats voor veel nieuwe, toffe initiatieven. Zo gingen ze op 19 maart live vanuit hun studio samen met Q-dance en deze samenwerking smaakt absoluut naar meer. “Het is fijn dat we ons publiek ook in deze tijd nog gewoon kunnen bereiken!” Kenneth en Léon willen dan ook de hardstyle community op het hart drukken om verantwoordelijkheid voor de toekomst te nemen. “Blijf alsjeblieft zoveel mogelijk thuis en als dat niet lukt, neem dan anderhalve meter afstand. Als we ons hier allemaal aan houden, zien we elkaar hopelijk snel weer terug op een mooi feestje! Geniet van de (nieuwe) muziek en stay safe!”