gearbox

10 Years Gearbox

mitchell
Mitchell van Eenige - 28 oktober 2019
Het is misschien wel de grootste substroming binnen raw hardstyle. Na de grote opmars van Gearbox is er veel veranderd binnen de scene. Na tien jaar is de bekende Gearbox muziek een begrip geworden. Tijd om het te vieren, this is the rise of the underground!

Terwijl Amsterdam volledig in het teken staat van Amsterdam Dance Event, reizen alle raw soldiers af naar Utrecht om van 14.00 uur tot 01.00 uur te genieten van keiharde kicks. Central Studios is een perfecte locatie voor een feest als deze. De underground setting past goed bij de sfeer van Gearbox.

Als we binnenkomen, wordt de hoofdzaal van Central Studio’s warm gedraaid voor het harde geweld vanavond door D-Sturb met een perfecte combinatie van melodie en rauwe Level edits. Hierna is het de beurt aan Luminite die een set vol verrassingen weggeeft. Deze set is misschien wel één van de highlights van 10 Years Gearbox. Luminite draait veel edits en speelt de hele zaal plat met tracks als ‘Hit ‘Em’ en een kick-edit van ‘Fear The Gear’. “ZET HEM IN Z’N 5 DAN!”

Natuurlijk mag Rebelion niet ontbreken vandaag. Ze draaien verschillende classics zoals ‘Uprising’ en ‘Within Me’. Ook worden er tracks gedraaid uit hun ‘Overdose’ set van Supremacy; ‘Bassline Junkie’ en ‘Reverse Rehab’. Na de Gearbox Classics Show – waar 10 jaar Gearbox klassiekers voorbij komen, is het tijd voor de artiest waar iedereen het vandaag over heeft: Sickmode. Aleandro (van Malice) draait vandaag voor het eerst als solo-artiest. Wat een geweld komt er voorbij! De tracks (‘Deadly Techno’ met Luminite en ‘Make You Freak’ met Fraw) slaan in als een bom en het publiek is razend enthousiast. Sickmode had geen beter debuut kunnen maken! Zelfs in de gangen en het rookhok horen we iedereen de hele dag nog napraten over deze set.

Ncrypta en Rooler geven allebei een straight to the point set weg. Niet te ingewikkeld, niet heel bijzonder, maar gewoon goed. Delete brengt die WOW-factor vervolgens wel weer terug in de zaal. Met duistere, diepe kicks deelt hij een flinke dreun uit en tilt hij 10 Years Gearbox naar een heel ander niveau. VIP edits, zoals ‘Kick It VIP’ en ‘Louder VIP’ komen voorbij, en Ryan (Delete) sluit uiteindelijk af met ‘Sin’. Zou dit betekenen dat ‘Sin’ eindelijk een keer gereleased wordt?

Hierna is het tijd voor de volgende show: 10 Years of Gearbox. Bekende Gearbox klappers komen voorbij en dit zijn de plaatjes waar we vandaag voor zijn gekomen. De typische Gearbox sound is hard, ongepolijst en behoorlijk out of the box. Uiteindelijk wordt de avond afgesloten door Malice. Het is niet alleen de afsluiter van 10 Years Gearbox, maar ook voor het duo Malice. Dit is de laatste keer dat Davide en Aleandro samen draaien. Nog een laatste keer pompen ze samen de live-edit van ‘Death Destruction’ door de speakers en gaan ze nog één keer samen keihard los op ‘FEAR’. Na hun set krijgt het duo een enorm applaus van het publiek. Vanaf nu gaat Davide verder als Malice en Aleandro als Sickmode.

10 Years Gearbox zit er weer op. The underground has rised again. Heb je nog lang geen genoeg van Gearbox? Het volgende feest is alweer aangekondigd: Supression presents XTRA RAW op 7 december in de North Sea Venue.