doom-events

DOOM - The Realm Of Darkness

mitchell
Mitchell van Eenige - 27 maart 2019
Na twee edities van DOOM; The Rising Stars en de Birthday Bash van The Purge in Willemeen in Arnhem, opende DOOM Events voor de het eerst de poorten van de Realm Of Darkness in de Vasim in Nijmegen. Be Doomed.

DOOM Events heeft duidelijk uitgepakt voor deze editie. De huidige locatie is een stuk groter dan Willemeen in Arnhem. Ook staan er tijdens deze editie meer grotere artiesten geprogrammeerd. De events van DOOM zitten tussen de kleine clubavonden en de grotere feesten in. Ook is het een dagevenement, waardoor je tóch lekker uit je dak kan gaan - zonder al te veel gedoe, geld uit te geven en je hele nachtritme te verpesten.

DOOM is zo’n feestje waar je echt voor de muziek heen gaat. En daar is de sfeer ook naar. Dat merk je vooral tijdens de set van Riot Shift. De track ‘Pulsar’ zorgt voor een enorme kickroll-golf in het publiek, en ook op nummers als ‘Boundaries en ‘From the Grave’ wordt de tent bijna afgebroken. Ze sluiten hun set af met hun nieuwste collab, samen met GPF. Een oorverdovend geweld. Alle remmen los en de bekende ‘terrorhanden’ zijn overal te vinden in het publiek.

Als Regain dan het gaspedaal nog even harder dan zijn voorgangers intrapt, ontstaat er een explosie aan energie in het publiek. “‘Let me tell you something… THAT PISSES ME THE F*CK OFF!” Verder draait hij vooral nieuwe platen - zoals ‘Swang - waar het publiek ook echt lekker op reageert.

We stampen, springen en kickrollen de dag door. De mannen van Rebelion hebben hun plek ingenomen achter de decks en openen met ‘Uprising’. De Rebel[UT]ion remix van ‘Dark Universe’ knalt door de speakers, en we genieten écht van iedere minuut. Na deze heerlijke set trakteren The Purge en Mind Dimension het publiek op een fijne dosis Spoontech.

Delete draait een heerlijke set met onder andere ‘Back in the Days’, ‘Munky Shit V.I.P’ en ‘Watching You’. We genieten ontzettend van zijn set en de sfeer is top, maar net voordat Malice begint met draaien, volgt het bericht van de organisatie dat er een aantal gasten het feest proberen te saboteren. Er gingen al eerder geruchten over meerdere pogingen om spullen te vernielen en uitlokkingen. Ze verzoeken de ‘rotte appels’ het feest te verlaten en dat als dit zo doorgaat het feest moet stoppen. Niet veel later horen we dat ze de technische apparatuur hebben vernield met een brandblusser. Er is voor tienduizenden euro’s schade gemaakt. Bizar.

Eerder op de dag gingen er al wel wat verhalen in het rond dat het wat onrustig was op het feest. Maar net zoals wij, trokken de meesten zich daar niets van aan. Verstand op nul en gaan. Dit, samen met het incident, heeft helaas een groot effect op de sfeer. De zaal loopt behoorlijk leeg. Een paar dedicated fans - die absoluut óók aanwezig waren - proberen er nog het beste van te maken tijdens de set van Malice. Maar uiteindelijk is de organisatie, na een korte set van Cryogenic en Trespassed, toch genoodzaakt om een uur eerder te stoppen.

Waar hooligans deze editie van DOOM behoorlijk probeerde te verpesten, laat de hardstyle family zich niet zo snel op zijn kop zitten. Voetbal heeft namelijk niks met hardstyle te maken. En zo’n bedorven mentaliteit al helemaal niet. Ondanks de geruchten, dreigende vechtpartijen en meerdere pogingen de boel te slopen, hebben we er united as one toch een fijne dag van gemaakt. De organisatie heeft de juiste beslissingen genomen in het belang van het publiek. En zo kunnen we toch nog terugkijken op een leuke dag.


Inmiddels heeft DOOM heeft alweer de volgende editie alweer aangekondigd, op 20 april in Willemeen in Arnhem. Get ready to be Doomed!