Fatality 2018 hdr

Fatality 2018 - The RAW outdoor festival

thirsa
Thirsa Steijaert - 2 augustus 2018
Het is 28 juli en alle raw hardstyle liefhebbers zijn vandaag in Oss te vinden voor het rauwste festival van het jaar. De mega line-up met alle grote namen uit de hardere kant van hardstyle belooft veel goeds, en zelfs de weergoden lijken vandaag on our side . Het is niet meer zo tropisch warm als de dagen daarvoor. Kortom hét recept voor een geweldige festivaldag. Dit is Fatality 2018 - The RAW Outdoor Festival.

Fatality Festival is zo’n typisch festival waar je naartoe gaat voor de muziek in plaats van de beleving. De stages hebben allemaal een leuke, bijzondere twist, maar de artiesten en muziek zijn echt het belangrijkste. Dit is duidelijk te merken aan de sfeer. Overal vind je dedicated raw hardstyle liefhebbers die klaar zijn om de Geffense Plas de grond in te stampen. Tot de zon ondergaat. En verder.

Fatality 2018 1

Riot Shift breekt om 14.00 uur al de hele Beasts Gates stage af. Van deze rising stars gaan we ongetwijfeld nog veel horen. De gated kicks dreunen bijna door onze trommelvliezen heen. Mensen springen in het rond en vuisten vliegen de lucht in. De sfeer is zo opgelaten, het is alsof het al 22.00 uur ‘s avonds is. Deze set is honderd procent losgaan. Een ijzersterk begin van de dag.
Maar ook de classic set van Regain in de Origin Temple is er een die we niet willen missen vandaag. En we zijn blijkbaar niet de enige. De ‘botsauto-stage’ is de hele dag afgeladen met liefhebbers van raw classics. Het is heerlijk om die oude, rauwe plaatjes eens terug te horen en door de originele setting klinken de harde klanken van Regain nog lekkerder.

Fatality 2018 2

Vervolgens pakken we door op de mainstage. Ook hier is weer een bijzondere twist aangegeven. De kerkhof-vibe past in ieder geval goed bij het rauwe karakter van Fatality. Adaro geeft een set weg met heerlijke plaatjes, en draait ook zijn nieuwste bootleg ‘In My Mind’. Een gruwelijke plaat. Het hele publiek gaat los! Delete laat met zijn VIP-set niets meer heel. Het lijkt wel alsof heel Fatality zich verzamelt bij zijn set en artiesten die tegelijk met Delete draaien, moeten het met wat minder publiek doen. It’s now or never. Maar natuurlijk maakt de Australische dj het keihard waar. Hij trakteert ons op edits van ‘Do Or Die’ en ‘Always Anrgy’. En ook het Fatality anthem van vorig jaar is in een VIP-jasje gestoken. En dacht je dat dit het was? Surprise. Delete was namelijk ook nog te vinden bij Origin Temple voor een hele dikke classic set. Zoals de hele dag, is ook bij de set van Delete de sfeer ongekend. De hele botsauto-stage is aan het klaplongen en er wordt keihard meegeschreeuwd met de teksten van die goeie, ouwe Spoontech classics als: ‘88 mph’, ‘Funk’ en ‘Fatal’.

Fatality 2018 3

Rebelion, de anthem makers van dit jaar, geven ons die opkikker die je zo laat op de avond nodig hebt. Fatality duurt namelijk tot 01.00 uur. Lekker, want als de zon ondergaat, heb je nog genoeg tijd om te knallen. Ondanks dat ook bij Fatality de vuurwerkshow niet door mag gaan door de droogte, wordt er genoeg geknald. De ene klapper na de andere werd uit de speakers gevuurd. Een heerlijke set om deze dag mee af te sluiten. Fatality staat voor rauw, hard en zieke sets gecombineerd met de brabantse gezelligheid. En je schouders uit de kom kickrollen. En dat wordt ook dit jaar weer bewezen. De sfeer was top, de muziek des te meer. Kortom een lekker feestje!